Vyjetý motorový olej jako palivo - zkušenosti

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
k.amerika
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od k.amerika »

Mám odježděno přes 10tis na totální humus kdy jsem adetivoval acetonem. Před cca 3tis mi začala padat nafta čerpadlem, ale to vyřešila klapka na hadičku před čerpadlo a jezdím vesele dál.. Je možné že mi aceton rozežral nějaké těsnení v čerpadle, ale na pohled zvenku je čerpadlo stále suché.. Výkon pořád stejný..
lubooos
Nováček

Příspěvek od lubooos »

Takze jestli to dobre chapu tak. Musim to radne naredit, hlavne e85 a aceton pak trochu nafty a je to. Ten aceton je tam jako prisada aby se to pekne promichalo a bylo to tekutejsi? Na kolik litru davas kolik acetonu nebo se muze pouzit i neco jinyho. Spis by ta guma spuchrela i z toho e85. Me to u benzinaka rozpustilo hadicku v nadrzi kdyz sem menil cerpadlo.
Jinak co je lepsi ten motorak nebo muzu mit fakt dost prevodaku a pekne cistyho?
Ja si myslim ze na ten prevodak nebudu muset filtrovat takovej humus. Precijenom ta prevodovka je cista
k.amerika
Přispěvovatel

Příspěvek od k.amerika »

Čistej převodovej je určitě lepší volba. Ten sice nebude černej jako bota, ale zase bude plnej miniaturních kovových špon, takže určitě nechat sedimentovat a stejně filtrovat.. Vyjetej motorovej je na ježdění lepší málo kvalitní a nejlépe když se přetáhne interval výměny.. Motor tím spotřebuje přísady dávané do oleje, příměsi proti hoření atd.. Tim ethanolem to ředim aby to bylo podobně tekuté jako nafta, cca do 20% a acetotu dávám plechovku na nádrž, tedy pulitr na cca 50l směsy, ten by měl zabránit karbonování na vstřikách a vůbec v motorovém prostoru, navíc napomáhá aby černý olej tolik nebarvil a nezůstával tak všude přichycený a neudělá se v nádrži jakoby olejové bahýnko.. Aceton rozpouští všechno hodně agresivně, ale v této směsi mi zatím všechny hadičky drží.. Funguje zatím dobře a jelikož ho mám zdarma, nehodlám to měnit..
lubooos
Nováček

Příspěvek od lubooos »

Ja muzu mit i haldu motoraku vyjetyho, jenom je to proste humus jak je to cerny pak to nekde rozleju no a zblaznim se. Ten prevodovej je hlavne tekutejsi tak by to mohlo bejt celkem ok. Samozrejme ze to necham usadit a filtrovat to budu pres filtr z liazky. No a redit e85 a naftou. Ja si myslim ze to i dost naredi to e85, taky pekne rozpousti.
smoulabx
Nováček

Příspěvek od smoulabx »

aha super dik za info ja jsem pred 3 lety vyjezdil cca 600 litru motoroveho oleje pres leto jen bych asik poradil vyndat termostat je totiz vice vyhrevnejsi aspon na mem citroenu to bylo dost znat ale taky jsem zkousel jezdit nadoraz a zkousel co to vydrzi. ted pomalicku redim. jinac na tom mem starem tdcku me stoji vymena gufer a serizeni na stolici cca 2000 kc a praci si udelam sam je to hracka. takze kazdy novy poznatek je super dik hosi :-)
smoulabx
Nováček

Příspěvek od smoulabx »

pak jeste jeden dotaz : kdyz budu michat motorak s naftou a E85 neudela se mi z toho rosol?? myslim kombinace nafty a E85??
k.amerika
Přispěvovatel

Příspěvek od k.amerika »

Mě to nedělá nic, někdo tu psal že e85 smíchaný s rostliňákem udělá rosol, ale mě se nedělá rosol ani z rostliňáku.. Dnes ráno jsem opět míchal plnou a dal jsem 40l motoráku, 5,5l nafty, 5l e85, plechovku acetonu, v sudu zamíchal, procedil filtrem rovnou do nádrže a auto jede jako víno...
k.amerika
Přispěvovatel

Příspěvek od k.amerika »

Zajímavé jak je okamžitě znát pokles okolní teploty.. Dnes jsem startoval napotřetí a otáčky kolísali asi dvě minuty než se srovnali. Po zahřátí to zase jede dobře..
lamberet2563
Sběrač informací

Příspěvek od lamberet2563 »

mne taky kolisu otacky ked je zima na felcke....ale mam aj ini problem,asi mi pripchalo palivove potrubie lebo valako tazko ide z ten nadrze vijetak....musim to prefuknut
k.amerika
Přispěvovatel

Příspěvek od k.amerika »

Na feldě kontroluj filtr, to bude problém.. Motorák ho ucpe hned, klidně po 100 kilometrech (když to je špatně filtrovaný, nebo málo naředěný)
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

Spis bych rekl ze i saci kos, je tam docela mala plocha toho sitka. To chce vyhodit sani z nadrze. Pokud s tim budes jezdit, tak rekni Lukasovi sbohem 8)
k.amerika
Přispěvovatel

Příspěvek od k.amerika »

U feldy jsem nikdy v nádrži nebyl :-) Teď vybírám nějakého pick upa a dávám si sakra pozor aby to mělo čerpadlo bosch, abych to mohl krmit sajrajtem.. Feldu jsem odrovnal raz dva, a to jsem s ní najel jen cca 1500km na friťák a trochu pokusů s vyjeťákem.. Felda je dobrá tak v létě na kvalitně udělaný mero a pěkně adetivovaný..
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

To jo, na MERO felda, lucas bezproblemu, jede jak vztekly.
lamberet2563
Sběrač informací

Příspěvek od lamberet2563 »

filter menim asi cca po 600km lebo mam tam rucnu pumpicku a ked je zaneseni filter tak ju to uplne vcucne a zapcha privod tak uz viem ze treba menit.....inac to dobre filtrujem na 3mic.musim pozret do tej nadrze ako to vipada

8) :D (crazy)
smoulabx
Nováček

Příspěvek od smoulabx »

tak uz mam na mem draku najeto pres 2000 km na vyjetak smichany s naftou a E85 pomer asi zhruba 40l olej, 10l nafta, a 5l E85, zkousel jsem i jiny filtr z golfa II ale ucpal se po 300 km a nechtel jet tak jsem prehodil na muj origo a vydrzi tak 1200 km a pak vymena, pak to chtelo mirne pootocit cerpadlem smerem k hlave a packu pod lankem od plynu taky posunout aby to nebylo tak tiche ale mirne slyset klepot motoru jak normal u nafty protoze u oleje to je uplne bez klepotu. a kazde rano bez problemu na prvni otoceni chytne v pohode :-) Citroen BX 1,8td 66kw rv 86 :-)
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“