nejde nafta do "railu" Jumper 2.2 HDi

Citroen, Peugeot, Renault..

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
-Johnny-
Nováček
Odpovědi: 0

nejde nafta do "railu" Jumper 2.2 HDi

Příspěvek od -Johnny- »

Zdravím, vezmu to pěkně od začátku :-)
Před asi třemi týdny jsem se rozhodl, že konečně sundám hlavu na své dodávkce, kvůli tlakování chladící soustavy. Problém sem vyřešil možná, ještě nevím auto se mi nedaří nastartovat. Povolil jsem silentbloky abych si mohl vyklopit motor a snás se dostal k sání a turbu, palivové trubky a elektriku jsem si pečlivě odpojil a označil. Minulý týden se mi vrátila hlava z opravy a tak jsem se ve středu rozhodl, že to pěkně nazpět poskládám, vše sem připojil nazpět mimo EGR ventilu, mezi ten sem dal záslepky a podtlak zaslepil šroubkem, měnil jsem komplet rozvody, těsnění a palivový filtr který jsem zalil naftou před montáží aby se to natolik nezavzdušnilo :-)

Problém je následující auto točí točí a nechce chytit, nafta mi de do filtru, pak do vysokotlakého čerpadla (mám tam filtřík tak vidím jak palivové čerpadlo tlačí) ale vypadá to že se hned zpátečkou vrací nazpět. když jsem odpojil vysokloký přívod do Railu tak nafta občas trochu prská ale nic necáká, DVR jsem zkoušel přehodit z čerpadla co mám ještě jedno do zásoby ale nic nepomohlo....
Před demontáží auto normálně jezdilo, žádný problém s ním nebyl až na tlakování chladící soustavy.

Prosím poraďte čím by to mohlo být... Kontrolka immo normálně rozsvítí a zhasne a motoru také.
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

Pamět závad?Na sprej vrčí?
-Johnny-
Nováček

Příspěvek od -Johnny- »

nemám diagnostiku a sprej sem nezkoušel když nejde ani trocha nafty
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

O to právě jde někdy mu stačí trochu pomoc otáčky se přehoupnou přes nějakou mez a pak už třeba bude vrčet normálně a odzkoušíš i mechaniku motoru bez sinchronizace ti vstřiky neaktivuje.
-Johnny-
Nováček

Příspěvek od -Johnny- »

jo ale já když odpojim trubku co vede na lišty tak by při točení motoru měla přeci nafta "týct" do lišty ale tady jenom občas zaprská a nic víc
-Johnny-
Nováček

Příspěvek od -Johnny- »

Ještě jsem zjistil, že když zapnu klíček tak mi podle zkoušečky de proud do obou konektrou na čerpadle je to normální??? Protože jsem četl toto téma a tim by se to asi vyřešilo http://www.c5club.com/articles/overal-c ... ons/engine...
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

když děláme na HDi hlavu, z 90% to musíme roztáhnout...na starter ani hovno, mužeš vymotat dvě baterky a prd
-Johnny-
Nováček

Příspěvek od -Johnny- »

Mi neřikej že i v autorizovanym by auto tahaly když by se to nemělo... mimo to vždyť tam nejde nafta... Nebo jak to točí málo tak to nevyvine dostatečnej tlak???
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

jo, je to tak
kámoš dělá léta v Peugeotu a prej běžná praxe
16v když startuješ po udělání hlavy tak je to jak šicí stroj, prostě to nechytne tlaky - nenatlačí se hydra, dáš na lano, drc a jede
-Johnny-
Nováček

Příspěvek od -Johnny- »

ale tohle je klasická 2.2 8v... a Tlaky to melo slušný, tady nejde furt ta nafta... Čerpadlo tedy natlakuje naftu až ve vyšší otáčkách a pak to teda pustí celej Rail??? nebo jak tomu mám rozumět?
bepa
Přispěvovatel

Příspěvek od bepa »

Startuju sprejem .pak už se chytne a jede
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

mě se jednou etersprejem upálil žhavič (rofl) tak z toho mám strach
čistič je asi v pohodě
-Johnny-
Nováček

Příspěvek od -Johnny- »

tak hoši ve finále sem sprej nepotřeboval, měl sem seknutej zpětnej ventil a tim pádem mi tam nešel tlak a nešlo to dál :-)
Odpovědět

Zpět na „Francouzské vozy“