OII RS 125kW BMN - po výměně hlavy nižší výkon
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- TDIfun
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
porad resite logovani, ale logujete na plnej plyn, ale to turbo je treba hluche na lehkej plyn a to je prave to kdy to vic zere a pozdeji reaguje.
Dal bych nove original turbo a na celou repas bych se vykaslal.
Dal bych nove original turbo a na celou repas bych se vykaslal.
340HP 1.9TDI ASZ
238HP 1.9TDI ASZ
255HP 1.9TDI AVF
250HP 1.9TDI AGR
251HP 1.9TDI AGR
M = ( Pnorm[kW] * 9.549 ) / n[min-1]
http://www.youtube.com/watch?v=N9hi4nNhAvg
238HP 1.9TDI ASZ
255HP 1.9TDI AVF
250HP 1.9TDI AGR
251HP 1.9TDI AGR
M = ( Pnorm[kW] * 9.549 ) / n[min-1]
http://www.youtube.com/watch?v=N9hi4nNhAvg
Hlavu jsem si sháněl použitou sám(měl jsem na ní záruku, že je odzkoušená a je OK) a dodal jsem jí do servisu, nechávala se ještě přebrušovat a proto se zvolilo vyšší těsnění...
Původní hlava byla prasklá takže vše přehazovalo z původní na tu "novou", takže vstřiky byly venku všechny...
No nenapadlo mě že s repasovaným turbem by to mohlo mít slabší výkon, spíš jsem měl za to že to bude lepší...jeden kolega si to tam nechával repasovat taky a byl spokojenej výkonově mu to rozhodně neztratilo...
Původní hlava byla prasklá takže vše přehazovalo z původní na tu "novou", takže vstřiky byly venku všechny...
No nenapadlo mě že s repasovaným turbem by to mohlo mít slabší výkon, spíš jsem měl za to že to bude lepší...jeden kolega si to tam nechával repasovat taky a byl spokojenej výkonově mu to rozhodně neztratilo...
Tak jsem byl teď ještě jednou v servisu, všechno znova přecházel jiný mechanik, jeli jsme se projet, diagnostikou měnil zřejmě tlak v turbu, zkoušeli jsme od 1500-3000ot. pak uplne od 1100-4700(az dokud to jednotka nezastavila), regulace prý správná, tlaky prý taky, všechny hodnoty prý jak mají být...jediné co tak příští týden ještě může zkusit změřit zřejmě tlak na tandemovém čerpadle nebo co...hodnoty vstřikovačů pří taky výborné(jsou tam asi 15.000km).
Nevím už tedy čím to může být, tam kde dělali to turbo, už mi k tomu toho asi taky moc neřeknou...
Nevím už tedy čím to může být, tam kde dělali to turbo, už mi k tomu toho asi taky moc neřeknou...
-
- Aktivista
riesil som 2 pripady ked auto po vymene tesnenia pod hlavou stratilo vykon. Jedno bol SAG 81kW, druhe Passat 96kW. V oboch pripadoch ta ista chyba a to poskodene spicky vstrekovacov z dovodu ze mechanik vytiahol z auta hlavu (nevytiahol najskor von vstreky) a poskodil trysky ked polozil hlavu na nejaku tvrdu podlozku kedze trysky na TDI precnievaju cez hlavu. Priznaky rovnake ako u teba, nizky vykon a vysoka spotreba. Kolko ti ukazuje spotrebu na volnobeh?
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
Schválně jsem se ještě na to jednou mechanika ptal a vstřiky vyndával ven až potom sundával hlavu a během opravy jsem byl jednou na dílně a vstřiky jsem venku viděl...Při diagnostice ted´kontrolovali i hodnoty vstřikovačů to by nepoznali, kdyby byl nějaký špatný takovýmhle poškozením?
Spotřeba se zvýšila právě i na volnoběh, když auto stojí, zahráté to ukazovalo dříve 0,5-0,6 l/h, ted 0,8-0,9 l/h, když je auto studené tak i víc...
Spotřeba se zvýšila právě i na volnoběh, když auto stojí, zahráté to ukazovalo dříve 0,5-0,6 l/h, ted 0,8-0,9 l/h, když je auto studené tak i víc...
Já bych se vydal cestou kontoly rozvodů a nastavení vstřikovačů, jestli se ti hnuly údaje na pal. pc.
Jinak s tím broušení hlavy, správně se tloušťka těsnění určuje podle přesahu pístu a pokud se hlava ubírá má se úměrně temu zapustit i ventil, broušení hlavy a tloušťka těsnění spolu nemají souviset.
Jinak s tím broušení hlavy, správně se tloušťka těsnění určuje podle přesahu pístu a pokud se hlava ubírá má se úměrně temu zapustit i ventil, broušení hlavy a tloušťka těsnění spolu nemají souviset.
- marena tdi
- Aktivista
Hura konecne to tady někdo napsal.Byl jsi rychlejsi nez jaTomas.cz píše:Já bych se vydal cestou kontoly rozvodů a nastavení vstřikovačů, jestli se ti hnuly údaje na pal. pc.

Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
-
- Aktivista
skontrolovat znova rozvody a nastavenie vstrekov. Ak bude vsetko v poriadku, tak vadne vstreky.Tomster píše:Schválně jsem se ještě na to jednou mechanika ptal a vstřiky vyndával ven až potom sundával hlavu a během opravy jsem byl jednou na dílně a vstřiky jsem venku viděl...Při diagnostice ted´kontrolovali i hodnoty vstřikovačů to by nepoznali, kdyby byl nějaký špatný takovýmhle poškozením?
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
To jsem si taky zjištoval, že by to mělo být podle přesahu pístu...
Tesnění se dávalo nové, ale říkali zvolili vyšší (přesně o ten úběr na hlavě) víc jsem se do tohodle nemontoval...
OK, nechám to teda výslovně ještě jednou tohle překontrolovat ty rozvody a vstřiky... A z hodnot z diagnostiky na které se koukal a tvrdil mi že jsou ze vstřikovačů výborné by to poznat nebylo kdyby snima něco bylo?
Tesnění se dávalo nové, ale říkali zvolili vyšší (přesně o ten úběr na hlavě) víc jsem se do tohodle nemontoval...
OK, nechám to teda výslovně ještě jednou tohle překontrolovat ty rozvody a vstřiky... A z hodnot z diagnostiky na které se koukal a tvrdil mi že jsou ze vstřikovačů výborné by to poznat nebylo kdyby snima něco bylo?