Odmítli jste někdy zakázku ?

Citroen, Peugeot, Renault..

Moderátoři: šulda, Moderátoři

jericho-3
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od jericho-3 »

Nadhled už často není,štve mně, že tam člověk pořádně nevidí a nemá jistotu, že je to na 100%. A aby se to nepletlo, já který jsem na řemeny jako pes, furt to kontroluju tak se mi potkal MŮJ Fiat 16oo ccm 16v. Jakmile to zdechlo, hned jsem věděl, kolik uhodilo..Začal jsem se normálně smát a žena na mě koukla a povídá, seď popotlačím tě/bylo to trochu z kopečka/..Rovnou ke kámošovi, který se culil. Já měl po předchozím praseti, který to kdysi opravoval rozlámaný spodní kryt řemenu /pod vačkami/ a já blbec, aby se to nerozpadlo tam dal kus plíšku a 2 nýty z nýtovací pistole..Ještě jsem si říkal, jak jsem to pěkně udělal..A řemen se mi rozpůlil na 2 kusy, patrně o ty nýty..Blbě jsem odhadl vzdálenost nýtů od řemenu...Asi přejdu na ty výfuky. to je pak čistá hlava.... :D
nepropadat panice...
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

[quote="jericho-3"]Nadhled

do nadhledu tě musídostávat zkušenosti

měl jsem dobrého kámoše, bečel na co měnit rozvody stačí řemen, když se kupoval řemen rozhodovaly dvacetikoruny k tomu nejlevnějšímu

dopadlo to tak že se řemen rozlepil motor se potkal, s kamaráda se stal nekamarád a vymáhal na mě 12.OOO korun je tomu 12 let a na pozdrav neodpov

í až tak jsem mu ublížil tím že jsem ho neposlal do prdele

nechtěl bych být doktorem, kdyby se posral tak mu všichni pacienti zemřou
život se nenahradí sic je lidí jak sraček, motor nahraditelný je (LOL)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Někdo neodpustí nikdy nikomu, jen sobě. A je velmi časté, že místo aby hledali chybu u sebe/jsem prostě debil-můj případ/, veškerou vinu svádí na jiné.Jelikož vím, že člověk je tvor chybující, tak i život beru. Kdo se zachová, jak píšeš, mám ho na háku, je to jeho problém.. :)
nepropadat panice...
markr
Přispěvovatel

Příspěvek od markr »

JJ člověk si zanadává a stejně to udělá. ;)
bepa
Přispěvovatel

Příspěvek od bepa »

A jak hoši řešíte když si materiál doveze zákazník mate stejnou hodinovou sazbu? Co záruka myslim na praci ne na dily ,ale i tak když to tam odnese zákazník nejspíš mu bude odepsano špatná montáž a jde za mechanikem ten to dělal dobře . Ona se totiž u nas jinak posuzuje záruka když nekdo bere dily za 100 000kč měsíčne a když nekdo bere sporadicky
VPetr
Přispěvovatel

Příspěvek od VPetr »

Beru to tak,ze mam 2-3 lidi co je nechavam si dovest sve dily...tod vse.. kotletu si taky nedoneses do hospody aby ti ji pripravili!!!
A to muj svara, tondy z hornich mrdokleští ma tamhle slevu tak si to vemu prez nej. NASRAT. Pak se neco zmatla a zacne to..oni to spatne namontovali,zadna zaruka atd...At si to montujou sami na zahrade. :D a pak je prostor na to pivo (noteeth)

Co se tyce "bepa" zaruky je to tu hooodne zaostale. Podle zakoniku by mel cekat zakaznik 1mesic nez mu vyreklamuji brzdy nebo neco jineho. Takze auto 1mesic na dvore??!! Nechapu to. Je to tak,ze kdyz reklamuji lozisko ci neco jineho tak mi kolegove co dodavaji dily reknou..ani to nikam neposilame a dame ti nejakou lepsi cenu at se to vyresi. Nejvice me sere,nevim jak u Vas,ale z reklamaci se mi nikdy nezaplatila prace...Nikoho to nesere ze to delas za sve.
No snad nekdo bude reagovat,protoze me zajima jak u Vas :D

Dr. si pise leky,kdyz to nevijde tak to zaplati pojistovna, jeste mu to reknete co vas boli. U nas ...auto nic nerekne,diagnostika jeste vetsi "hofno" a zaplatite si Vas omyl sami...A jaaaa se ptam kde je spravedlnost.. (noteeth) (LOL)
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Já teda mám okruh "svých" zákazníků a s těma to mám tak, že si díly nenosí, sice nějaké pokusy tu sem tam jsou, ale běžná praxe to není.
Pokud se dělá nějaká větší akce, nemám problém dát díly za lepší cenu, ale z něčeho se žít musí, jinak bych to nemusel dělat.
Naposled, co přijel nějakej maník xy s Ceedem předek + zadek desky z Kelly, tak jsem si řekl za výměnu 1 000kč, maník začal smlouvat že jestli se dohodneme za 600kč, že jinde mu řekli 600kč ale cenu za desky měli astronomickou, pána jsem slušně poslal pryč.
Případně pokud je někdo moc chytrej, tak si díl může namontovat sám, když si ho dokáže i koupit.
Nebo třeba u vozů kde je více možností daného dílu, vezmu si na dodací list všechny možnosti a tu správnou namontuju, tím se neprodlužuje čas když má majitel výbírat ten správný čep z "Kelly"
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

V Petr - no mě naštvalo, když mi můj prodejce/jinak velká spokojenost/ sdělil, že vlastně na reklamaci dílů mám nárok já, protože jsem to koupil a ne nějaký zákazník, který to vlastně koupil za jinou cenu ode mě..Což mne zarazilo, reklamace proběhla úspěšně /během 3 měsíců/, ještě že to nebylo něco stěžejního, bez čeho se nedá jezdit..A praxe je ůdajně u jiných mechánů taková, že i když si zákazník přinese díly od slovutných firem/hlavně rozvody/, tak na fakturu se napíše, že zákazník byl upozorněn na to, že jeho přinesené díly postrádají záruku na případnou závadu rozvodů a škodu z toho vyplývající..Oni si prý potom rozmyslí nosit svoje díly... :)
Je to způsob nátlaku, který bych řekl, není zrovna košer, lepší je řekl bych zvýšení ceny montáže..A jak píše Tomas.cz , handrkování o ceně práce ať si nechá na bazar někde v Arábii, já jen upozorním zákazníka na cenu dílu, doporučím mu např. střed , ale nebudu dělat cenového detektiva jako na Nově...Mám otypnuty lidi, různé Harpagony , vychcánky a inklinující k levotám a vyřadím je z oběhu..Moji lidé musí vědět a věřit mi , že co jsem jim řekl, že namontuji, tak tam je..Protože podvodníci a lháři, i když si nevzpomenou jako já, neví na čem jsou, když se jich někdo zeptá..Já jim řeknu, říkal jsem, ža vám to tam dám? Oni, ano říkal, tak to tam je...Zatím to funguje.. ;)
nepropadat panice...
bepa
Přispěvovatel

Příspěvek od bepa »

Já to taky dělam tak jak se tady píše .Jen se ptám ted to na mně par lidí skoušelo ja jim dam 15% slevu na materiál a oni že si dovezou dily svoje.Dam tedy jinou cenu za práci a to se jim nezdá a ještě chtějí zaruku. Jen jsem se chtěl ujistit že nejsem jedinej diky (noteeth)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Jak někdo začne mluvit o slevách už jsem nasranej, je to moje sleva a ne jejich. A to, že slevu dají v krámu každému Lojzovi vykloubenému s výučním listem k zahrubování paznechtů je problém. :)
nepropadat panice...
Čert
Přispěvovatel

Příspěvek od Čert »

Já bych si někdy nejraději nad zvedák pověsil velkou ceduli že k přineseným dílům připočítávám k práci 25 nebo 50% k hod. sazbě.
Nikoho přitom nezajímá z čeho si kupuju potřebné drahé přípravky, diagnostiku, opravu zvedáků, nové nářadí, atd..
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Pravda je taková, kdo si to nevyzkoušel, neuvěří. Panuje představa, že je tahle práce zlatý důl, /někdy třeba ano/, ale v reálu to silně bledne. Je to vidět, kolik dílen vlastně zbylo z dřívějška a kolik jich vzniká. Ale na druhou stranu si člověk vytvoří práci, kterou jiný těžko hledá..V tomhle horku třeba dělám venku a večer jsem na kolaps.. :(
nepropadat panice...
markr
Přispěvovatel

Příspěvek od markr »

Mám taky pár takovejch..... :x . Raději bych byl kdyby přestali jezdit. To na mě jeden zkoušel, že si doveze olej a filtr a že mě nebude zdržovat ať mu pujčím hever a on si to udělá (crazy) . Tak jsem mu řekl, že to nejni problém a že mě stačí 500kc za pronájem heveru. Tak se strašně divil, že to je moc a už nepřijel a já mám klid. Lidi si myslí, že jsem si vybudoval dílnu zadara. A pak tě v hospodě pomouvají co máš peněz, ale že mám půjčku na vybavení to nikdo nevidí. Tak jsem si aspoň ulevil ;) . Přeji všem normální zákazníky. ;)
fuzzyi
Přispěvovatel

Příspěvek od fuzzyi »

Přijdu se předem do servisu zeptat jestli není problém vlastní díly. Většinou jsem se nesetkal, že by to byl problém. Cenu ať si řeknou jakou chtějí a podle toho se domluvíme.
RENAULT / TRAFIC II autobus (JL) / 2.0 dCi 115 (JL0H)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Teď jsem nabral díly a volám majiteli, jaký olej chceš? Nekupuj nic, máš ho za sedačkou, fridex taky, destilku taky a pak se dozvím, kolik stojí těsnění pod hlavou, gufera ventilů apod./asi abych nepřešvih nejnižší ceny/ Tak povídám a filtr ještě můžu koupit , nebo ho máš v kufru? :)
Někdy si připadám jako piča...
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Francouzské vozy“