zemědělská nafta... :)

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Slavkov
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Slavkov »

slovacek.milos píše:stav se na batáku skluz je v petrově i ve strážnici pokecáme ;)
Baťák už mám v plánu asi 3 víkendy, ale to počasí moc nepřeje :(
Letos jsem byl na Baťáku jenom jednou otestovat staré-nové 4T "prdítko" Hondu 2,3 na trase Strážnice - Skalica a zpět... jsem se cestou zpět nějak zaseknul na Výklopníku na klobáse... a nestihnul odkomorovat... ještě, že se ten gumák dá přenést :D
GIV Variant TDi ???kW
imakebiodiesel
Sběrač informací

Příspěvek od imakebiodiesel »

kebs píše:blbost... do Common railových motorů je přísně zakázáno lejt tyhle barevný nafty na řepkový bázi. Poškodíš jak samotný vstřiky tak poleptáš těsnění vstřikovačů!!!! Hlavně je úplně jinde čistota země. nafty. Moderní vstřikovače mají otvory o průměru lidského vlasu!!!! Do PD si myslím že to je úplně v klidu ;) sice to neudělá krásnou mlhovinu ale poškodit nic nemůžeš.
Obrázek

neda mi nereagovat pozri obrazok kebs toto je CR vstrek z auta ktore ma 340000 stoho 160000 na bio a ver alebo nie presiel testom v tolerancii
../
viac ako 100000km len na ciste bio
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

Slavkov píše:
slovacek.milos píše:stav se na batáku skluz je v petrově i ve strážnici pokecáme ;)
Baťák už mám v plánu asi 3 víkendy, ale to počasí moc nepřeje :(
Letos jsem byl na Baťáku jenom jednou otestovat staré-nové 4T "prdítko" Hondu 2,3 na trase Strážnice - Skalica a zpět... jsem se cestou zpět nějak zaseknul na Výklopníku na klobáse... a nestihnul odkomorovat... ještě, že se ten gumák dá přenést :D
si vůl že nenapíšeš, já osobně si vytláčím čas na motorku a lod, hledám pořád pohodové kamoše asi za hodku mi jeden přistane před barákem spí v kajutě
slovacek.milos
Aktivista

imakebiodiesel píše:
kebs píše:blbost... do Common railových motorů je přísně zakázáno lejt tyhle barevný nafty na řepkový bázi. Poškodíš jak samotný vstřiky tak poleptáš těsnění vstřikovačů!!!! Hlavně je úplně jinde čistota země. nafty. Moderní vstřikovače mají otvory o průměru lidského vlasu!!!! Do PD si myslím že to je úplně v klidu ;) sice to neudělá krásnou mlhovinu ale poškodit nic nemůžeš.
Obrázek

neda mi nereagovat pozri obrazok kebs toto je CR vstrek z auta ktore ma 340000 stoho 160000 na bio a ver alebo nie presiel testom v tolerancii
../[/quote

a co mám na tom verit
imakebiodiesel
Sběrač informací

Příspěvek od imakebiodiesel »

slovacek.milos píše:
imakebiodiesel píše:
Obrázek

../[/quote

a co mám na tom verit

To bolo adresovane kebsovi
viac ako 100000km len na ciste bio
slovacek.milos
Aktivista

[quote="imakebiodiesel"][quote="kebs"]blbost...

kebs si ještě nastavuje budík aby nezaspal ráno do školy,

zatím se rozhlíží po okolí a je to samý debil (LOL)

asi jsem nebyl lepší
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

Ty temata o zemedelske nafte jsou vzdy o nicem, najde se vzdy nejaky teoretik, ktery slysel nekde v hospode, ze ty Zetory v JZD maji jen radove cerpadlo a jim ta "zemedelska" nafta staci ale do auta uz by to neriskovali. To je porad dokola. Muze to clovek psat porad a porad a vzdy dojde borec s nejaky PD a tvrdi, ze zemedelskou naftu by si do auta nenalel.
Ale ze jeho auto zaspalo par let ve vyvoji a ten Claas co hlta sladovnicky jecmen, aby mu z toho mohli v pivovaru uvarit ten posrany mok ma davno nejaky ten rok Common Rail uz ho nezajima (crazy) :D
Troufam si tvrdit, ze PD meli nektere motory na poli uz tak pred 10 lety. CR se dnes stava standardnem.
Taky je fakt, ze ty masiny s PD/CR na ty opovrhovane "druzstevni" nafty udajne nevalne kvality natoci jen za jedine leto vic motohodin v plne zatezi jak nejake lacine TDi za 5 let a nejde to poznat, ze by mely nejakou poruchovost ci snizenou zivotnost.
Vsechny ty teoretiky bych prosil at si spocitaji, za jak dlouho vyjezdi jejich hyper ultra hi-tech PD nebo obycejna rotacka 500-700 litru, protoze kdyz je sezona, tak za den dle vykonu klidne mlaticka (s PD/CR systemem) slupla i tech 600-700 litru za den, pri tech cca 35 ha. Cili za sezonu od konce cervna do konce listopadu - v kukurici je to nekolik tisic litru pofiderni zemedelske nafty... Jen za mesic to v prumeru delalo klidne 5000 litru na stroj jen to hvizdlo.
Tak nevim no, asi maji nejak moc kvalitni naftu zemedelci...
Navic zemedelske subjekty si dost kvalitu naftu vetsinou hlidaji, protoze ty masiny nestoji nejakych usranych 400 tisic jak ochcavka v zakladu s radiem. Pocitam, ze 400 tisic je tak zacinajici cena odpovidajici lehce odstrojenemu motoru do dnesnich nejsilnejsich stroju.
slovacek.milos
Aktivista

radku a co to je zemědělská nafta?

zemědělská nafta je že zvedneš telefon zavoláš třeba na čepro a oni ti dovezou naftu

pak to nějaký trouba nazve že zemědělská nafta,

zemědělská nafta je jak každá jiná s vráceným DPH a části spotřební daně což nemá s kvalito nic společného

a bordel v naftě, pokud nemají nádrže revize tak tu naftu tam nikdo nedá ;)

nebo se p letu :?
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

slovacek.milos píše:radku a co to je zemědělská nafta?

zemědělská nafta je že zvedneš telefon zavoláš třeba na čepro a oni ti dovezou naftu

pak to nějaký trouba nazve že zemědělská nafta,

zemědělská nafta je jak každá jiná s vráceným DPH a části spotřební daně což nemá s kvalito nic společného

a bordel v naftě, pokud nemají nádrže revize tak tu naftu tam nikdo nedá ;)

nebo se p letu :?
Je to stejne kvalitni nafta jak u cerpacek, vozi se normalne ze velkoskladu PHM, bezne jezdi takove ty mafie jako Popilka atd s cisternou. Jo, jako po strance dani mas pravdu, ale jinak v tom neni rozdil.
slovacek.milos
Aktivista

já jen radku že je potřeba to říct i z jiných úst že zemědělská nafta není
Tomas-Oaza
Přispěvovatel

Příspěvek od Tomas-Oaza »

no voni vseci berou ze zemedelska nafta je ta ktera se prodava v kanystrech nekde bokem :D
Lancia Kappa 2,4 TDS
Renault Master
Iveco daily 2,3
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“