O1 přední náprava

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Martincv
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

O1 přední náprava

Příspěvek od Martincv »

Zdravím pánové mám problé když couvám a šlápnu na brzdu tak se ozve takové lupnutí, dělá to jen na zpátečku.
Vyměnil jsem komplet všechny čepy, axiální táhla řízení, zadní silentbloky ramen výmena za pevné, gumy stabilizátoru.
Jediné co zbejvá na výmenu ty krátké kosti stabilizátoru a silentblok ramene přední kterej vizuelně vypadal v pohodě.
Nemá s tím někdo zkušenost je to na voze O1
marian.marcin
Přispěvovatel

Příspěvek od marian.marcin »

Serus tie kosti by podľa mňa až tak búchať nemali to budú tie predné silenty na oko môžu byť dobré ale budú vymlatené .mne to búchalo na OII po výmene pokoj ;)
marian.marcin
Přispěvovatel

Příspěvek od marian.marcin »

A gumy čo držia stabík si menil?
michal600
Přispěvovatel

Příspěvek od michal600 »

to klapání je způsobeno u všech aut kde jsou použity brzdy FS III, je to pohyb brzdové desky. zbytek ti dojde (rofl)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Je to tak, tohle už dělal Golf 1, člověk couvnul a najednou rána, že se řidič lekl..
nepropadat panice...
Martincv
Přispěvovatel

Příspěvek od Martincv »

Ano gumy stabiku jsou novy prave uz mi zbejvaj jen dve moznosti bud ty kosti nebo ten predni silent.
Pokud by to bylo pohybem brzdove desky tak super uz jsem z toho na pecku (noteeth)
Diky vsem pujdu ted po ty brzde :D
besoun
Přispěvovatel

Příspěvek od besoun »

Přesně tak, brzdové destičky to dělají
VW Passat 2.0Tdi, OI 1.9 Tdi, OII 4x4 1.9 Tdi
AHF "99
Přispěvovatel

Příspěvek od AHF "99 »

mal som to aj ja(FS-III), ale len po vybratí a vložení speť starých dostičiek(straaašne my pískaly, tak som troška zkosil hranu a dosadcie plochy potrel keramickou pastou) a po skúšobnej jazde som s radosťou zistil že sa my pri brzdení troška pohne doštička -bolo počuť cuknutie

nové doštičky sa my nechcelo kupovať, tak som zas zhodil strmeň, na plochu kde dosabá doštička som dal pliešok(plátok medi-je dostatočne mäkká) aby som troška vymedzil tú vôlu(dal som len na dolnú a už to bolo tak akurát)

je to asi mesiac a pár tisíc km a odvtedy to mám v poho
Martincv
Přispěvovatel

Příspěvek od Martincv »

Tak opraveno, super díky pánové taková kravina ale nedalo mi to spát (noteeth)
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

Martincv píše:Tak opraveno, super díky pánové taková kravina ale nedalo mi to spát (noteeth)
... a jakou metodu řešení problému jsi aplikoval?
GIV Variant TDi ???kW
dakr
Nováček

Příspěvek od dakr »

ahoj, mám taky O1 tdi, a mám obdobný problém. v jakékoliv zatáčce při přidání ubrání plynu mi něco klepne na nápravě na levé straně, na rovince vše vpohodě, silentbloky stabilizátoru jsem letos měnil. čepy ramene jsem taky měnil. uložení tlumiče taky vyměněné, čepy řízení jsem zkoušel rukou hýbat a ty drží, byl jsem s tím na stk to protřepat a tam nic nenašli, auto má najeto 173 000 km. teď nevím jestli to jsou silentbloky na rameni, homokloub nebo samotná převodovka v pytli? neřešili jste někdy něco podbného to co mám já? díky za rady a námitky
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“