Výměna převodovky u Fabie I 1.9 TDI

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Romaneek
Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Romaneek »

Tak sežeň face budíky a musí to makat.. Někdo pak psal, že pokud ukazují obráceně, je asi nejsnadnější řešení vyměnit palivoměr.
Jinak ten nouzák může mít víc příčin (přefukuje turbo, moc nafty atd.), to Ti musí někdo zkouknout přes diagnostiku..
Golf IV variant ASZ, IC ARL, turbo 1752vrk, SW Mirulu, předek bi-led projektory koito, staví to Brembo MAX..
T4 multivan, 111kw zatím série :)
2x Golf MK2 1,6TD JR 51kw v renovaci, jeden už po..
EX: Fabia combi 1.9Tdi, ASZ+GTB1756VK+FMIC atd.
Themichal
Přispěvovatel

Příspěvek od Themichal »

Ahoj, chci se zeptat ještě na tu šestku. Dala by se ta převodovka vyměnit? a co vše bych teda musel měnit ? stačí mi jen převodovka, nebo ještě nějaká táhla, nebo co. Mám vyhlídnutou tuto, kouněte mi na to někdo, kdo tomu rozumíte. Mám fabii 2066 axr a chtěl bych převodovku RS. Tahle je ze stejného roku. Díky a ještě se zeptám na budíky z FRS, víte, kde je sehnat? Nikde jsem je nenašel.

http://aukro.cz/prevodovka-skoda-fabia- ... 86803.html
Romaneek
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Romaneek »

Potrebujes: komplet prevodovku (na te z aukra to vypada, ze je sundany mechanismus razeni), poloosy, spojku, starter. Ja menil i kulisu razeni s lanky, ale nekde jsem cetl, ze tam jde dopasovat z 5ti kvaltu. Byt tebou tak koupim komplet set pro prestavbu na sestikvalt se vsim vsudy. Obcas se tu na foru objevi za velmi prijemnou cenu. Me vysli komplet dily na 25tis(+jsem rovnou daval tehlice a vetsi brzdy), ale uz jsem videl vse i za 15tis. Chce to hledat a cekat az se neco objevi. To same budiky, pockat az se objevi v inzerci.
Neco je treba tady: http://www.bazos.cz/search.php?hledat=B ... t&kitx=ano
Jinak jsem chtel tu nejdelsi co se delala ja mam FJW a 2tis otacek tam mam pri 120km, takze na okrskach casto musim radit za 5. Pravda, ze 180km/h a 3tis otacek je na dalnici prijemnych...
Snad jsem ti pomohl R..
Golf IV variant ASZ, IC ARL, turbo 1752vrk, SW Mirulu, předek bi-led projektory koito, staví to Brembo MAX..
T4 multivan, 111kw zatím série :)
2x Golf MK2 1,6TD JR 51kw v renovaci, jeden už po..
EX: Fabia combi 1.9Tdi, ASZ+GTB1756VK+FMIC atd.
Kundy
Nováček

Příspěvek od Kundy »

Ahoj jak poznám jakou mam převodovku jako myslím tip u 6q?
spojkař
Přispěvovatel

Příspěvek od spojkař »

díly které budeš potřebovat, převodovka, řazení s táhly-tvé na 5q asi ne že |?,spojka místo 1hmoty 228mm dvouhmota 240mm, obě poloosy, spojková trubka, starter, držák převodovky, budíky, jinak investice 15-20tis. osobně bych posílil malé 256mm brzdy udělal něco s motorem a neřešil 6q, to bych řešil až bys měl pořešené brzdy a motor, jinak dělat převodovku když nejde a nebrzdí je blbost
ps: převodovka na aukru je k hovnu nemá ani páru řazení a za ty prachy seženeš celou
Themichal
Přispěvovatel

Příspěvek od Themichal »

Aha, díky. Tak kdybyste někdo viděl dobrou (celou) převodovku, tak pošlete odkaz. Díky.
Jinak motor pořešený mám (100kw) a brzdy RS, takže dobrý
Themichal
Přispěvovatel

Příspěvek od Themichal »

Díky za info o převodovce. Ještě se chci zeptat na ty budíky. Nakonec jsem je sehnal a dnes nechal namontovat, je to nádhera. Ale mám malý problém. Nefunguje mi kontrolka nezapnutí pásu. Při zapnutí klíčku se rozsvítí a pak zhasne a nesvítí ani nepípá. Jak je to možné? Je to u RS udělané nějak jinak? Vše ostatní mi funguje. Auto mám 2006 a budíky jsem koupil 2006, tak proč to nejde? Je možné, že by tam na tom čidle byl třeba jiný konektor, nebo něco takového???

Díky
spojkař
Přispěvovatel

Příspěvek od spojkař »

no po pravdě pro 6q 100kw není mnoho osobně bych sehnal celou zástavbu s motorem asz pak nějaký soft
http://auto.bazos.cz/inzerat/26516870/P ... KW-ASZ.php
jinak na axr nerval 6q,
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“