OII - lupnutí z předku při couvání a otáčení kol

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Lukky
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

OII - lupnutí z předku při couvání a otáčení kol

Příspěvek od Lukky »

Ahoj,
občas se mi při couvání a vytáčení kol do plného rejdu ozve asi z levé strany jedno lupnutí. Zní to jakoby pružina poposkočila. Někde jsem četl, že by to mohlo být horní uložení tlumiče. Je tam ložisko? Lze to nějak přesněji určit, navíc když se to děje jen někdy...? Mám se tím zaobírat nebo ne?

Díky,
L.
Franciktdi
Přispěvovatel

Příspěvek od Franciktdi »

plnej rejd a plnej plyn, jestli bude cvakat, preskakovat tak vnejsi kinetak
Lukky
Přispěvovatel

Příspěvek od Lukky »

mě to přijde, že je to spíše na tom tlumení, resp. na pružině...
salko
Přispěvovatel

Příspěvek od salko »

Robilo mi to na mojom Golfe 5, takze zjavne rovnake napravy.
Menil som vela veci, aj horne ulozenie, ale mam dojem, ze to prestalo az potom, ked som nahodil specialne podlozky pod napravnicu. Jedna sa o dve specialne drazkovane podlozky medzi karoseriu a napravnicu, ktore zamedzovali pohyb napravnice.
Keby si niekto kladol otazku, preco by sa mala napravnica hybat, tak VW inzinieri proste pouzili take sroby, ktore sa casom mierne natiahnu a daju sancu k miernemu pohybu v rozsahu rozdielu priemeru srobu a priemeru diery v napravnici, v ktorej ide tento srob.
Inak mam odlozene aj moje stare sroby, ktore som bol potom porovnat do VW s originalnymi novymi srobami a naozaj sa moje stare natiahli o niekolko mm.
Naklady na material su asi 30€ (2x podlozka, 2x novy iny srob), vsetko VW original diely a cca 15 minut prace.
Sadzomet Golf 6, 2011, 77kW [CAYC]
sathol
Přispěvovatel

Příspěvek od sathol »

vymen lozisko na pruzine.a mas po problemu.
(rofl)
rami
Aktivista

Příspěvek od rami »

salko píše:Robilo mi to na mojom Golfe 5, takze zjavne rovnake napravy.
Menil som vela veci, aj horne ulozenie, ale mam dojem, ze to prestalo az potom, ked som nahodil specialne podlozky pod napravnicu. Jedna sa o dve specialne drazkovane podlozky medzi karoseriu a napravnicu, ktore zamedzovali pohyb napravnice.
Keby si niekto kladol otazku, preco by sa mala napravnica hybat, tak VW inzinieri proste pouzili take sroby, ktore sa casom mierne natiahnu a daju sancu k miernemu pohybu v rozsahu rozdielu priemeru srobu a priemeru diery v napravnici, v ktorej ide tento srob.
Inak mam odlozene aj moje stare sroby, ktore som bol potom porovnat do VW s originalnymi novymi srobami a naozaj sa moje stare natiahli o niekolko mm.
Naklady na material su asi 30€ (2x podlozka, 2x novy iny srob), vsetko VW original diely a cca 15 minut prace.
foto nemas ?
Okta combi Tdi 66Kw Elegance, MR 02, ALH, 297 614 km
Lukky
Přispěvovatel

Příspěvek od Lukky »

A jak zjistit, že to je opravdu ložisko? Při otáčení namístě držet pružinu, zad se otáčí s kolama?
sathol píše:vymen lozisko na pruzine.a mas po problemu.
(rofl)
salko
Přispěvovatel

Příspěvek od salko »

Foto? Moje foto? Co je to tu zoznamka? ;)

http://www.ecstuning.com/News/MKV_Subfr ... ES2102460/

http://www.ecstuning.com/News/MKV_Subframe_Spacer/

Mas tam aj video, celkom zrozumitelne. Pozor, ak to budes robit, utahovacie momenty v tom video su v inych jednotkach, ake mame na Slovensku.

VW diely:
7M3499349A - 2 ks
N90823501 - 2ks

http://www.golfmkv.com/forums/showthread.php?t=146523

http://www.autoserviceprofessional.com/ ... rame-knock

http://www.thetoolhut.com/Torque-Conver ... etric.html
(dotiahnuť šróby na 110nM = 81 ft.lbs.)
jafi
Přispěvovatel

Re: OII - lupnutí z předku při couvání a otáčení kol

Příspěvek od jafi »

Lukky píše:Ahoj,
občas se mi při couvání a vytáčení kol do plného rejdu ozve asi z levé strany jedno lupnutí. Zní to jakoby pružina poposkočila. Někde jsem četl, že by to mohlo být horní uložení tlumiče. Je tam ložisko? Lze to nějak přesněji určit, navíc když se to děje jen někdy...? Mám se tím zaobírat nebo ne?

Díky,
L.
nieje to ani kinetak a ani nic ine, JE TO HORNE ULOZENIE TLMICA, TO SA MOZEM STAVIT
Lukky
Přispěvovatel

Příspěvek od Lukky »

Takže to lupání dělá samotné ložisko, které při otáčení kol v jednom místě poposkočí? Nebo je ložisko natvrdo kouslé a ty zvuky dělá pružina, která se v lůžku ložiska při otáčení axiálně napruží a pak poskočí?
jafi
Přispěvovatel

Příspěvek od jafi »

Lukky píše:Takže to lupání dělá samotné ložisko, které při otáčení kol v jednom místě poposkočí? Nebo je ložisko natvrdo kouslé a ty zvuky dělá pružina, která se v lůžku ložiska při otáčení axiálně napruží a pak poskočí?
Vlastna skusenost (VW polo 1.9 tdi 2003) , pruzina ako keby poposkakovala , ostala na jednom mieste a az potom ju tak potiahlo, proste vymen lozisko horneho ulozenia tlmica a mas po probleme,
salko
Přispěvovatel

Příspěvek od salko »

Ešte pre upresnenie, vytočíš volant do ľava a lupne to kedy? Pri vytočení? Alebo až keď sa pohneš?
jafi
Přispěvovatel

Příspěvek od jafi »

salko píše:Ešte pre upresnenie, vytočíš volant do ľava a lupne to kedy? Pri vytočení? Alebo až keď sa pohneš?
pri toceni volantom, inak to lozisko stoji okolo 10 €
salko
Přispěvovatel

Příspěvek od salko »

jafi píše:
salko píše:Ešte pre upresnenie, vytočíš volant do ľava a lupne to kedy? Pri vytočení? Alebo až keď sa pohneš?
Mňa to zaujímalo od autora otázky "Lukkyho" ;)
Inak keď už to bude mať rozhodené, bolo by vhodné vymeniť nie len ložisko, ale aj uloženie a to je potom trošku viac €.
jafi
Přispěvovatel

Příspěvek od jafi »

salko píše:
jafi píše:
Mňa to zaujímalo od autora otázky "Lukkyho" ;)
Inak keď už to bude mať rozhodené, bolo by vhodné vymeniť nie len ložisko, ale aj uloženie a to je potom trošku viac €.
jaj prepac :D ale myslel som ze to pise on a az teraz pozeram ze to je niekto iny, a na co si narazal? na kinet. kbl?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“