Trysky na BMW 530D

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Sonic
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Trysky na BMW 530D

Příspěvek od Sonic »

Prý se mají zapsat do řídící jednotky číslo co je na vstřikách ví někdo proč? /dajně kvuli tomu aby motor nehupal ví někdo víc? Proč konkretně?
pepem
Přispěvovatel

Příspěvek od pepem »

kazda tryska ma nejaky vyrobnu odchylku => prietok, meranim sa zaradia do skupin s +- rovnakym prietokom
ked das iny prietok tak co asi....
pepem
go.vojta
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od go.vojta »

nesmysl.. možná ti to tvrdí, ale nic takového se nemusí. už jsem měnil mraky vstřiků u 530D a nikdy nebyl problém. naíc mají všechny stejné číslo.. tohle se dělá u systému delphi. ford a renault..
Passat B5 tdi, passat B4 tdi

BMW R1150GS
conti
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od conti »

Hm, já bych řekl, že u Bosche comonn rail taky :))
go.vojta
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od go.vojta »

možná u druhé generace, ale u první rozhodně ne.. už jsem jich fakt pár vyměnil a nikdy nebyl problém.. navíc jak píšu mají všechny stejný číslo.
Passat B5 tdi, passat B4 tdi

BMW R1150GS
conti
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od conti »

Ono se to taky neznačí číslem. Jde o to, že při montáži v továrně vyberou přibližně stejně seřízené vstřikovače, označí je značkou. Jednotka si to pak pamatuje, protože některému ubírá, nebo přidává, aby měl motor pravidelné otáčky. Když pak některej vstřik vyměníš, má jiné hodnoty, ale jednotka to neví, jede pořád na původní přizpůsobení. Může se to pak projevit nějakou neplechou v chodu motoru. Ale pojede to, to je fakt. Horší ale jak. Než to po čase zase jednotka přizpůsobí. Proto to rozlišování a seřizování jak píše Pepé. (LOL)
Odpovědět

Zpět na „BMW“