Nestartuje Audi A4 B6 1.9 96kw AWX

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

brumik
Nováček
Odpovědi: 0

Nestartuje Audi A4 B6 1.9 96kw AWX

Příspěvek od brumik »

Problém nastal když jsem zapoměl dát sponku na ventil na palivovém filtru. Po cca 1km auto zdechlo, motor se zavzdušnil. Pak jsem tam dal sponku, po chvíli nastartoval. Po 2 minutách auto zdechlo, po 5 minutách startování chytlo ae zase po 2minutách zdechlo. Od té doby se nepodařilo nastartovat. Na diagnostice to žádné chyby nenapíše. Nafta po otočení klíčku z filtru jde. když jsem dal průhlednou hadičku mezi filtr a tandem, a startoval tak se nafta ani nepohla, soudim podle bubliny která tam byla. Když jsem odpojil hadičku od tandemu k filtru a startoval tak nesála. Má tandem sát, a nebo se tam nafta dotlačí jen podávacím čerpadlem v nádrži? Prosím o rady. Předem díky.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

lanostarter, deset vteřin to porap pak zas vypni a zapni klíček zas to pust pomalu na trojku za pár kiláků se motor chytne ;)
brumik
Nováček

Příspěvek od brumik »

Už jsem to startoval hrozně mockrát a nic.
slovacek.milos
Aktivista

brumik píše:Už jsem to startoval hrozně mockrát a nic.
třeba někdy ponáš rozdil mezi starterem a lanostarterem,

;)
Rychly Jakub
Přispěvovatel

Příspěvek od Rychly Jakub »

slovacek.milos píše:
brumik píše:Už jsem to startoval hrozně mockrát a nic.
třeba někdy ponáš rozdil mezi starterem a lanostarterem,

;)
(LOL) (LOL) (LOL) (rofl) (rofl) no ty kravo sem mrtvej (rofl)
skoda octavia 1.9 Tdi GT asz, 312mm, katt off, power chip..... max spokojenost
zizalak
Aktivista

Re: Nestartuje Audi A4 B6 1.9 96kw AWX

Příspěvek od zizalak »

brumik píše:Problém nastal když jsem zapoměl dát sponku na ventil na palivovém filtru. Po cca 1km auto zdechlo, motor se zavzdušnil. Pak jsem tam dal sponku, po chvíli nastartoval. Po 2 minutách auto zdechlo, po 5 minutách startování chytlo ae zase po 2minutách zdechlo. Od té doby se nepodařilo nastartovat. Na diagnostice to žádné chyby nenapíše. Nafta po otočení klíčku z filtru jde. když jsem dal průhlednou hadičku mezi filtr a tandem, a startoval tak se nafta ani nepohla, soudim podle bubliny která tam byla. Když jsem odpojil hadičku od tandemu k filtru a startoval tak nesála. Má tandem sát, a nebo se tam nafta dotlačí jen podávacím čerpadlem v nádrži? Prosím o rady. Předem díky.
Tandem má sát, měl bys vidět pohyb nafty v průhledné hadičce. Dej průhlednou i na vratku. Nevím jestli to má šroubek na hlavě filtru, ale když ho zaliješ chybu neuděláš. Jinak lanostarter je taky řešení (na trojku a kousek, ne to rvát 10 km :-)) Případně na tandemu u vratky je záslepka, tak tu můžeš povolit, ale zaděláš to od nafty.
brumik
Nováček

Příspěvek od brumik »

nastartováno čističem brzd :D naftu si to nenatáhlo, takže zítra výměna tandemu. Průhlednou hadičku jsem měl mezi filtrem a tandemem, ale ani se nehla.
slovacek.milos
Aktivista

brumik píše:nastartováno čističem brzd :D naftu si to nenatáhlo, takže zítra výměna tandemu. Průhlednou hadičku jsem měl mezi filtrem a tandemem, ale ani se nehla.
nebo si nastuduj nějaký manuál jestli tam nemáš vzduch,

před dvěma lety jsem měl před barákem novéjší auto značku jsem ani nikdy neslyšel, to bylo snad z azstrálie a nejelo, čumím do toho a pedečko, a velká výbava,

zjistil jsem že v nádrži není nafta tak jsem natankoval a tak po chvilkách startoval, motor ochotně točil, podporovaný baterkou,
za dva dny motor chytnul
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Jo, dneska dojít nafta není žádná sranda, výrobce vůbec nepočítá s tím, že se to může stát. Myslí si, že to auto je hrnečku vař a ne stroj. Mému známému došla nafta u CDI/chtěl dojet k pumpě , kde byla nafta o 20 halířů levnější/mimochodem je to milionář a já ho táhnul na laně minimálně 1 km a to má CDI inteligentní mechanické podávací čerpadlo.... :)
nepropadat panice...
slovacek.milos
Aktivista

jericho-3 píše:Jo, dneska dojít nafta není žádná sranda, výrobce vůbec nepočítá s tím, že se to může stát. Myslí si, že to auto je hrnečku vař a ne stroj. Mému známému došla nafta u CDI/chtěl dojet k pumpě , kde byla nafta o 20 halířů levnější/mimochodem je to milionář a já ho táhnul na laně minimálně 1 km a to má CDI inteligentní mechanické podávací čerpadlo.... :)
blbá stará liazka s bošáckým čerpadlem jen plive naftu a nic každý ti řekne čerpadlo KO

kompresor tatra třista metrů a

:-D
brumik
Nováček

Příspěvek od brumik »

Tak dneska nahozen tandem, po chvili to chytlo, a po chvili zase zdechlo a nechytlo už. Jeden známej říkal, že bud relé čerpadla v nádrži. Ze by cerpadlo dávalo jen pri startovaní, a když už běží motor že ne. Bohužel jsem nestihl ho poslouchat jestli běží nebo ne při nastartovaném motoru. A nebo to čerpadlo nedává takovej tlak. Co si o tom myslíte?
brumik
Nováček

Příspěvek od brumik »

Tak dneska jsem ještě zkoušel, jestli čerpadlo tlačí ikdyž startuju. Tlačilo nějak. Poté jsem to zkusil na kámošově passatu b5.5 Taky 1.9 96 ale AVF, a tam mu to chcalo jako o zavod a ne jenom curkem jako mě. Takže o vypadá na čerpadlo v nádrži nebo je nějak přicpané. Tak zítra zkouknu jestli tam není nějakej bordel.
slovacek.milos
Aktivista

brumik píše:Tak dneska jsem ještě zkoušel, jestli čerpadlo tlačí ikdyž startuju. Tlačilo nějak. Poté jsem to zkusil na kámošově passatu b5.5 Taky 1.9 96 ale AVF, a tam mu to chcalo jako o zavod a ne jenom curkem jako mě. Takže o vypadá na čerpadlo v nádrži nebo je nějak přicpané. Tak zítra zkouknu jestli tam není nějakej bordel.
nebo je prasklé a teče ti zpět do nádrže
brumik
Nováček

Příspěvek od brumik »

Vypadalo v pohodě. měl jsem půjčené ještě jedno, tak jsem ho vyměnil, a pořád to teklo stejně málo. Takže bud je taky špatné a nebo je problém někde jinde :x Napadá mě skříplá nějaká hadička už jenom.
brumik
Nováček

Příspěvek od brumik »

Popřípadně, neměl by někdo z okolí praha východ nebo praha na půjčení které stoprocentně funguje?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“