Display Golf V - chybějící části

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Woko_O
Aktivista
Odpovědi: 0

Display Golf V - chybějící části

Příspěvek od Woko_O »

Zdar taková menší věc, která se mi odehrává u budíků. Golf V, polodot budíky.. U ukazatele celkově najetých km a u trip se mi stává toto:

1. všechno normálně ukazuje,ostře, funguje to..
2. začnou se objevovat přerušení na číslicích km a tripu..
3. přerušení je čím dál větší...
4. jsou vidět obrysy čísel, přečíst se to dá, ale je to rozmazaný..
5. při vypnutým motoru,zamčeným autě, na polodotu nesvítí nic..jako kdyby byla vyndaná baterka.. neukazuje to ani najetý kilometry,ani hodiny.. (ale to nevim jestli není normální..)
6. Po nastartování je všechno v pohodě, všechno ostrý, zase až do nějaký doby..

Hodiny,ukazatele spotřeby atd, to se nikdy nemění, to je ostrý pořád..

Nějaký nápady? Špatněj display? Co může stát oprava a nedělá to tu někdo?

Přikládám foto..

Takhle to začíná
Obrázek

a takhle pokračuje
Obrázek
Obrázek

[/img]
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

vyměnit vadný LCD
Hele chlapi, mám auto a nejede. Můžete mi prosím někdo poradit jak to mám pokud možno zdarma opravit, aby to zase jezdilo?? :woot:
mjanko3
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mjanko3 »

lcd mají na www.mtaplus.cz
škoda fabia 1,9TDI 74kw ATD,VW POLO 1,9D
Sayllo
Aktivista

Příspěvek od Sayllo »

Je to uplne normalne. Toto robia vstky po case. Preletovat display. Ale daj si pozor, chce to trochu vediet obsluhovat letovacie zariadenia a mat uz nieco odletovane... Da sa to celkom jednoducho aj slusne dosrat.
Passat V6 bdh 180hp 4motion Chip by Kitpower.fr 206hp, Chip by Dynatec.fr 218hp
Woko_O
Aktivista

Příspěvek od Woko_O »

To znamená co?

S pájkou normálně pracuju..

Co konkrétně se dá dosrat? :D
Sayllo
Aktivista

Příspěvek od Sayllo »

Woko_O píše:To znamená co?

S pájkou normálně pracuju..

Co konkrétně se dá dosrat? :D
Pozor na tie cesty pod flexom a samotny flex.
Passat V6 bdh 180hp 4motion Chip by Kitpower.fr 206hp, Chip by Dynatec.fr 218hp
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

no s hrotovou pájkou se na to rovnou vy*er, je na to potřeba spešl nástavec! Raději to svěř někomu, kdo to běžně letuje. Rád bych ti to udělal, ale kvůli nehodě z minulého týdne sám teď nemám čím...
Hele chlapi, mám auto a nejede. Můžete mi prosím někdo poradit jak to mám pokud možno zdarma opravit, aby to zase jezdilo?? :woot:
Woko_O
Aktivista

Příspěvek od Woko_O »

Aha..v práci mám jenom hrotovou pájku na jednotky no..

Ale vypadá to vážně jen na nějakej studeňák, protože když to jde, tak ten display funguje dobře..Což by asi úplně špatnej nedělal. Kámarád mi to snad pomůže dát dokupy..když ne,tak budu muset někoho najít..Akorát by mě nasralo, kdyby tam opravil jeden,nebo dva studeňáky a řekl by si 1500 za hroznou opravu..
váha
Aktivista

Příspěvek od váha »

HanZ píše:no s hrotovou pájkou se na to rovnou vy*er, je na to potřeba spešl nástavec! Raději to svěř někomu, kdo to běžně letuje. Rád bych ti to udělal, ale kvůli nehodě z minulého týdne sám teď nemám čím...
když má nějaké zkušenosti s pájením tak i hrotovu se to dá,ale musí být hooodně opatrný ;)
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

Tuhle vadu nezpůsobuje sudeňák, ale vadný LCD (osobně mám podezdření na poškození krystalů příliš vysokou teplotou v parném létě - nemusí se projevit hned). Nemá smysl tu rozebírat fyzikální vlastnosti LCD. Zajisté jsi si již nastudoval co to LCD je, jak funguje a proč to dělá to či ono, když už předem jasně víš, že je to sudený spoj :D

Musí se vyměnit celý, tudíž znova přeletovat celou fólii - hrotovkou pro někoho, kdo to nikdy nedělal = vyhodit fungl nový LCD, jelikož ho zničí taky.

Váho, to si může dovolit opravdu jen ten, kdo už má něco za sebou...Toto je klasický případ člověka, který není ochotný zaplatit odbornou práci, na kterou je potřeba praxe i vybavení. Raději si to rozmrdá sám ve snaze ušetřit...a všichni víme, jak to dopadá. Já osobně tyhle hrdiny podporuju, alespoň je pak víc práce.
Woko_O
Aktivista

Příspěvek od Woko_O »

Já si to sám dělat nebudu..vím že bych to posral..

ale 2tis za výměnu jednoho displeje i mě přijde dost..

ještě s tim že si ty budíky sám vyndám a někam je dovezu... Nicméně,nic jinýho asi nezbejvá..tak uvidim jak moc se to zhorší..
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

Ještě jinak, zcela OT, ale pár příkladů:

Sériová diagnostika 5minut cena 300Kč, pořizovací náklady 45000Kč, roční paušál 4000Kč.

Dobrý právník, konzultace 1h cca 4500Kč, pořizovací náklady 5let studium + 3 roky koncipient za almužnu.

Zedník 80-180Kč na hodinu těžký práce, pořizovací náklady 3 roky učňák.

Pomocný zedník (přidavač) / podržkoště 100Kč/h, pořizovací náklady 0Kč.

To jsou ceny obvyklé v mém okolí a můžou se lišit oblastně, ale pro názornost snad jasný. Vše je jen otázkou poptávky a nabídky. Je každého osobní rozhodnutí, jestli se do toho bude rýpat sám a riskovat zničení nového materiálu a v podstatě i opravované věci, nebo raději zaplatí někomu, kdo to umí a se zárukou mu to opraví. Každého věc.

Promiň za OT, není to nikterak namířeno proti tvé osobě, ale nedalo mi to sem napsat, jelikož se to týká i tvého způsobu myšlení.
Woko_O
Aktivista

Příspěvek od Woko_O »

V pořádku..Já nikomu nenadávám. Ani to nijak nehaním..

Říkám pouze že je to dost peněz.. Né že to nechci dát a radši si to domrdám.. :)
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

Já jsem tyhle pásky dělal za 500kč/ks...
tuner
Aktivista

Příspěvek od tuner »

Irsko, vymenu lcd tu delaji za 200€, oprava spatne ukazujiciho palivomeru 250€ vysledeky nezaruceny
G2,r88,mTDI,4x4,přev.ASD,ABS/EDS,Digifiz,klima, moped Honda VTR
A4,r99, 2,5TDI, AFB, 670t.km
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“