XENONY ANO či NE
Moderátoři: šulda, Moderátoři
XENONY ANO či NE
Ahoj, chtel bych si koupit novejsi vozidlo a hraju si s myslenkou zda Xenony ci ne. Prosim poradte jake mate skusenosti, zda se to vyplati, zivotnost atd. Snazil jsem se nejake info najit, ale marne. Ze sviti lip je jasne, ale preci jen jestli je dobry pomer: VYKON/CENA. Diky za jakoukoli radu.
Zivotnost xenonu je docela vysoka, zridka kdy se meni, vetsinou po havarce, jako halogen to neni, zadny vlakno uvnitr neshori. A vybojku koupis uz od 500,- Pokud premyslis o jinym aute, xenonum bych se nebranil, opravdu 100%ne lepsi viditelnost.heerer píše:Nejsem si vedom zda te dobre chapu............. Veta "ale dolu.........." nejak nechapu???? Jaka je zivotnost xenonu?? Jestli jako u halogenu tak se to potom docela podrazi ne?otas píše:uvědom si, že musíš svítit celý den!!!Xenon ano, ale dolu ještě denní světlo
Presne o to mi slo, diky z radu.Peete píše:Zivotnost xenonu je docela vysoka, zridka kdy se meni, vetsinou po havarce, jako halogen to neni, zadny vlakno uvnitr neshori. A vybojku koupis uz od 500,- Pokud premyslis o jinym aute, xenonum bych se nebranil, opravdu 100%ne lepsi viditelnost.heerer píše:Nejsem si vedom zda te dobre chapu............. Veta "ale dolu.........." nejak nechapu???? Jaka je zivotnost xenonu?? Jestli jako u halogenu tak se to potom docela podrazi ne?otas píše:uvědom si, že musíš svítit celý den!!!Xenon ano, ale dolu ještě denní světlo
nikdo tady nemluvil o "neorigo srotu", musis proste umet nakupovat a nevzit to prvni co uvidis...otas píše:dolů jsem myslel někam dolů do masky dát denní světlo. Měl jsem xenon v BMW 530 d, r.v. 2002,po dvouletech odešel, kámoš audi A8 to samé, řekneš výbojka stojí 500kč, jo stojí ale neoriginální šrot, který vydrží tak jak obyč H4. Bral jsem teď nového Chryslera a nechtěl jsem xenon, fakt nee.
-
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Jako každá věc má své klady a zápory:
Klady-lepší viditelnost ve tmě,nižší spotřeba energie-lepší ůčinnost,delší životnost
Zápory:ve dne není vidět/má stejné spektrum jako slunce/
vyšší náklady na opravu a ůdržbu/automatické sklápění světel,elektronika ve světlech/
dražší výbojky než klasická žárovka.cena od 1000-5000Kč.
A pak je na každém jak se rozhodne.Jestli mu to stojí za to.Měl jsem to na předešlém autě a už to nechci.
Pokud člověk nejezdí dálky v noci tak to má smysl asi jako spoiler.Paráda.
Klady-lepší viditelnost ve tmě,nižší spotřeba energie-lepší ůčinnost,delší životnost
vyšší náklady na opravu a ůdržbu/automatické sklápění světel,elektronika ve světlech/
A pak je na každém jak se rozhodne.Jestli mu to stojí za to.Měl jsem to na předešlém autě a už to nechci.

Oprava vyvažovacích hřídelí na 2,0TDI a jiné pomsty od VW Group,www.vyvazovaky.cz
děkuju ti za docela dopbré pro/proti. Fak je že je to hezčí, ale v noci jezdim minimalne. TAkze pujdu asi do klasickeho halogenu a dopreju si neco navic v interieru:-)))) Treba velkou navi s DVDsharik4x4 píše:Jako každá věc má své klady a zápory:

- warhead_cz
- Přispěvovatel