XENONY ANO či NE

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

heerer
Nováček
Odpovědi: 0

XENONY ANO či NE

Příspěvek od heerer »

Ahoj, chtel bych si koupit novejsi vozidlo a hraju si s myslenkou zda Xenony ci ne. Prosim poradte jake mate skusenosti, zda se to vyplati, zivotnost atd. Snazil jsem se nejake info najit, ale marne. Ze sviti lip je jasne, ale preci jen jestli je dobry pomer: VYKON/CENA. Diky za jakoukoli radu.
otas
Přispěvovatel

Příspěvek od otas »

uvědom si, že musíš svítit celý den!!!Xenon ano, ale dolu ještě denní světlo 8)
heerer
Nováček

Příspěvek od heerer »

otas píše:uvědom si, že musíš svítit celý den!!!Xenon ano, ale dolu ještě denní světlo 8)
Nejsem si vedom zda te dobre chapu............. Veta "ale dolu.........." nejak nechapu???? Jaka je zivotnost xenonu?? Jestli jako u halogenu tak se to potom docela podrazi ne?
Peete
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Peete »

otas píše:uvědom si, že musíš svítit celý den!!!Xenon ano, ale dolu ještě denní světlo 8)
prosim vysvetlit...
Peete
Aktivista

Příspěvek od Peete »

heerer píše:
Nejsem si vedom zda te dobre chapu............. Veta "ale dolu.........." nejak nechapu???? Jaka je zivotnost xenonu?? Jestli jako u halogenu tak se to potom docela podrazi ne?
Zivotnost xenonu je docela vysoka, zridka kdy se meni, vetsinou po havarce, jako halogen to neni, zadny vlakno uvnitr neshori. A vybojku koupis uz od 500,- Pokud premyslis o jinym aute, xenonum bych se nebranil, opravdu 100%ne lepsi viditelnost.
heerer
Nováček

Příspěvek od heerer »

Peete píše:
heerer píše:
Zivotnost xenonu je docela vysoka, zridka kdy se meni, vetsinou po havarce, jako halogen to neni, zadny vlakno uvnitr neshori. A vybojku koupis uz od 500,- Pokud premyslis o jinym aute, xenonum bych se nebranil, opravdu 100%ne lepsi viditelnost.
Presne o to mi slo, diky z radu.
Power156
Aktivista

Příspěvek od Power156 »

Peete píše:
prosim vysvetlit...
jestli ja jsem to pochopil dobre tak mysli asi ze xenon ve dne neni tak videt(asi) osobne nevim :-)
otas
Přispěvovatel

Příspěvek od otas »

dolů jsem myslel někam dolů do masky dát denní světlo. Měl jsem xenon v BMW 530 d, r.v. 2002,po dvouletech odešel, kámoš audi A8 to samé, řekneš výbojka stojí 500kč, jo stojí ale neoriginální šrot, který vydrží tak jak obyč H4. Bral jsem teď nového Chryslera a nechtěl jsem xenon, fakt nee.
Peete
Aktivista

Příspěvek od Peete »

otas píše:dolů jsem myslel někam dolů do masky dát denní světlo. Měl jsem xenon v BMW 530 d, r.v. 2002,po dvouletech odešel, kámoš audi A8 to samé, řekneš výbojka stojí 500kč, jo stojí ale neoriginální šrot, který vydrží tak jak obyč H4. Bral jsem teď nového Chryslera a nechtěl jsem xenon, fakt nee.
nikdo tady nemluvil o "neorigo srotu", musis proste umet nakupovat a nevzit to prvni co uvidis...
Peete
Aktivista

Příspěvek od Peete »

ja mel xenon na aute tri roky, kazdodeni jezdeni, aut. zapinani celorocne, ikdyz se svitilo jen v zime, tak jsem na to zapominal... a s xenonem nebyl problem, myslim, ze sviti dodnes
heerer
Nováček

Příspěvek od heerer »

hmmm, premyslel jsem o tom a rikam si: Kdyz to neni bi-xenon, tak dalky sviti pres halogen. No a ve meste se sviti-poulic. osvetl-tzn maly efekt xenonu., a za mestem z vetsi casti pouzivame dalky ne?. Vyuziju to potom vubec? Nemluve kdyz do tebe nekdo tukne, tak to stoji ranec penez. :?
Peete
Aktivista

Příspěvek od Peete »

to si rozmysli sam, ale ne porad svitis dalkovyma...ta viditelnost je opravdu nekde jinde, ale ja tu nejsem jako agitator pro xenon, to je jen tvoje volba, nazory uz znas...
sharik4x4
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharik4x4 »

Jako každá věc má své klady a zápory:

Klady-lepší viditelnost ve tmě,nižší spotřeba energie-lepší ůčinnost,delší životnost

Zápory:ve dne není vidět/má stejné spektrum jako slunce/
vyšší náklady na opravu a ůdržbu/automatické sklápění světel,elektronika ve světlech/
dražší výbojky než klasická žárovka.cena od 1000-5000Kč.

A pak je na každém jak se rozhodne.Jestli mu to stojí za to.Měl jsem to na předešlém autě a už to nechci.
Pokud člověk nejezdí dálky v noci tak to má smysl asi jako spoiler.Paráda. :)
Oprava vyvažovacích hřídelí na 2,0TDI a jiné pomsty od VW Group,www.vyvazovaky.cz
heerer
Nováček

Příspěvek od heerer »

sharik4x4 píše:Jako každá věc má své klady a zápory:

Klady-lepší viditelnost ve tmě,nižší spotřeba energie-lepší ůčinnost,delší životnost

Zápory:ve dne není vidět/má stejné spektrum jako slunce/
vyšší náklady na opravu a ůdržbu/automatické sklápění světel,elektronika ve světlech/
dražší výbojky než klasická žárovka.cena od 1000-5000Kč.

A pak je na každém jak se rozhodne.Jestli mu to stojí za to.Měl jsem to na předešlém autě a už to nechci.
Pokud člověk nejezdí dálky v noci tak to má smysl asi jako spoiler.Paráda. :)
děkuju ti za docela dopbré pro/proti. Fak je že je to hezčí, ale v noci jezdim minimalne. TAkze pujdu asi do klasickeho halogenu a dopreju si neco navic v interieru:-)))) Treba velkou navi s DVD :-D
warhead_cz
Přispěvovatel

Příspěvek od warhead_cz »

Tu viditelnost ve dne sem teda nejak nepobral (noteeth)
Hele tati mašinky smí jezdit i po silnicích ? Kdepak hochu to je jen strycovo TDI :)
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“