znovu zprovoznění dlouhodobě odstaveného auta

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
ráďa99
Sběrač informací
Odpovědi: 0

znovu zprovoznění dlouhodobě odstaveného auta

Příspěvek od ráďa99 »

čau,po 13 měsících mi policie vrací zabavený auto.je to WV Tiguan 2.0 TDI CR dpf.CBAB.Co zkontrolovat a udělat před prvním startem?Před zabavením měněn olej+filtr+paliváč.V nádrži 3/4 nafty bez biosložky.Dík za rady.
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

nabít baterku zkontrolovat náplně a případně obrzdit brzdy pokud stihly schnít a policií bylo auto neoprávněně zadrženo mohl bys požadovat finanční náhradu za poškozené věci (ohnilé brzdy neudržovaná baterie a pod...)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
hubo44
Přispěvovatel

Příspěvek od hubo44 »

Aj tak by som kukol spodok paliva v nadrži.
astra-11
Přispěvovatel

Příspěvek od astra-11 »

olej bude v pohodě, naftu vypustit, CR jsou náchylný na kvalitu nafty, dej i nový palivák
Cus
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Zprovozňoval jsem Caddy PD co stála venku 1+1/2 roku, motor chytnul napoprvé, což jsem se docela divil, cvakaly teda hydra, ale to budiž.
Trága byly brzdy, po pár kilometrech začaly neuvěřitelně kopat, takže nové jak kotouče ( tenké na stočení ) a desky, jinak pohoda. Aku jsem nabil a jezdila ještě rok než klekla.
tuner
Aktivista

Příspěvek od tuner »

Ja mam bezne odstavenyho golfa 1-2 roky, chyta na brnk i po 2 rocich stani, ani baterku nenabijim. je akorat plnej jehlici a listi tak to vyhazu a jedu. Sem tam vyhodim vajicko od kuny a nebo mysi
G2,r88,mTDI,4x4,přev.ASD,ABS/EDS,Digifiz,klima, moped Honda VTR
A4,r99, 2,5TDI, AFB, 670t.km
Maslo23
Přispěvovatel

Příspěvek od Maslo23 »

tuner píše:Ja mam bezne odstavenyho golfa 1-2 roky, chyta na brnk i po 2 rocich stani, ani baterku nenabijim. je akorat plnej jehlici a listi tak to vyhazu a jedu. Sem tam vyhodim vajicko od kuny a nebo mysi
jasny golfa s nesmrtelnou technikou, ale tiguan s railem bude jiny kafe.... :D

presne, nadrz nafty, palivak a kdyz mas na tiguan tak dej olej s filtrem
astra-11
Přispěvovatel

Příspěvek od astra-11 »

a rovnou kotouče, desky, brzdovku
Cus
ráďa99
Sběrač informací

Příspěvek od ráďa99 »

olej +filtry samozřejmě vyměním k tomu olej + filtr v haldexu,baterka bude určitě po smrti. Auto jde otevřít jenom dálkou má zaslepený všechny zámky,tak že jestli je zamčený a je zavřená kapota bude docela sranda.Brzdy uvidíme auto stojí v suchu v hale.Příští týden to snad bude pak dám vědět
Tomas-Oaza
Přispěvovatel

Příspěvek od Tomas-Oaza »

loni v lete sem koupil auto mitsubichi colt ktery stal odstaveny nekde pod stromama 6 let. neslo nastartovat a v nadrzi bylo 20 ltr benzinu. jen se vycistil karbec,strikl sem do sani cistic brzd a hned chytlo. nic sem s autem nedelal jen vykuchal interier a skoncilo na zavody. jezdilo bez problemu az do dubna kdy melo kollizi a uz se utrhl chladic. tak slo do smelcu.
brzdy byly orezli ale ojely se za chvilku :)
ono jinak kdyz vidim jak v bazarech stoji auta treba 2 a vice let a pak nekdo koupi tak si mysli taky co ma za vonavku napucovanou :D
Lancia Kappa 2,4 TDS
Renault Master
Iveco daily 2,3
jurosdi
Aktivista

Příspěvek od jurosdi »

Baterku napojíš od spodu-na štartér.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Odstavil jsem ARomeo, měl jsem zato, že jen na chvilku, ale byly z toho 2 roky/stála v trávě na zahradě/ dodnes se považuji za idiota. Zmizela kapalina v chladiči a propadly se oba pedály/spojka,brzda/..Jakmile je u hydrauliky hliníkový brzd. válec ,prasátko, je problém, hliník zoxiduje, gumičky netěsní a je to./to tam byla nová kapalina stejně jako v chladiči/. A když jsem s kámošem uváděl do provozu Saaby 95/6, které kupoval různě po stodolách nebo je měl sám odstavené, byl stejný problém..Všude byly hliníkové válce..Ale to byla klasika, žádná sračka s ŘJ, která vyčuchne, komponenty v ní zestárnou, hodnoty poskočí mimo toleranci a je vymalováno... :)
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“