Octavia 1.8T AUQ - problém s motorem

Technická řešení specifických problémů benzíňáků, včetně LPG i CNG pohonu.

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
plasmo
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Octavia 1.8T AUQ - problém s motorem

Příspěvek od plasmo »

Ahoj,
mám Octavii RS s 1.8T, na motoru je nastrojená Cupra R 165kW - turbo, vstřiky, svody, váha vzduchu, MAP, celý výfuku vč. řj motoru, velký IC, 6Q převodovka. Auto jezdí na LPG.

První problém co řeším je vysoká spotřeba na volnoběh ... palubni pc po nastartování hází numera od 5.9l/h víš ... při zahřátí se nedostane pod 2l/h ... co jsem dlouho neměl zapojené bylo čidlo teploty výfukových plynů a auto hlásilo

Kód: Vybrat vše

17861 - Snimac 1 teploty vyfukovych plynu (G235) Preruseni/zkrat na plus
        P1453 - 35-00 -  -
Čidlo je zapojeno a diag si na něj již nestěžuje, ale problém přetrvává, další na co si auto stěžovalo byla porucha chladícího systému

17704 - Zavada chladiciho systemu
        P1296 - 35-00 -  -
Vyměnil jsme čidlo teploty a je po závadě. Spolu s těmito chybami vyskakovala i

17697 - Obtokovy ventil turbodmychadla (N249) Zkrat ke kostre
        P1289 - 35-10 -  - - Sporadicky
Ventil N249 mám z auta pryč a místo něj je odpor ... ještě v době kdy byla pod kapotou série RS, chyba zmizela spolu s těmi dvěma předchozími, dále jsem zkoušel měnit i lambda sondu, ale není žádné zlepšení.

Také mi přijde že auto nejede jak má, z budíka turba vím že tlačím 0.5b na kterých se ručička zasekne a malinko pulzuje ... včera při jízdě auto začalo najednou tlačit pouze 0.2b, jelikož jsem řídil tak přítelkyně za jízdy napíchla auto VAGem a v řj motoru byla tato chyba

17536 - rada 1 prizpusobeni smesi (mult.) system prilis chudy
po smazání této chybi auto ožilo, začalo zase lítat a turbo natlačilo až 0.9b, po chvíli ale opět tlačilo jen 0.5b ... po vypnutí klíčku a znovu nastartování opět chvíli jelo až do 0.9b ... jako by auto padalo do nouze

Krom těchto problémů mi auto občas při startu začne bíle hulit, a to je jak dýmovnice, za mnou není vidět ... to po chvíli přestane a jede se dál, zatím to udělalo jen dvakrát ... voda se mi neztrácí, olej je bez emulze ... jediné co mi mizí je 0.5l oleje na 2-3tis km

Je mi někdo schopný poradit co s tím? Probém se vyskytuje jak při jízdě na LPG na i na BA98. Díky
plasmo
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od plasmo »

Dneska jsem zkusil odpojit váhu vzduchu, sice mi vyskočila chyba

16486 - Meric hmotnosti vzduchu (G70) Signal prilis maly
        P0102 - 35-00 -  -
ale auto jede jak má :o zkusil jsem udělat pár logů, jízda na ba, lpg s váhou i bez ní snad jsem trefil správné skupiny, pomůže prosím někdo? já už nevím co s tím autem :(

http://uloz.to/xNJHW6cy/logs-zip

jinak dnes mi vyskočila ještě tato chyba

17695 - Prepousteci ventil turbodmychadla (N249) Preruseni
        P1287 - 35-10 -  - - Sporadicky
Odpovědět

Zpět na „Údržba a zvyšování výkonu (BENZÍN, LPG, CNG)“