Nové kotouče a problém..
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Nové kotouče a problém..
Ahoj kluci.. poradte mi prosím. Před třemi týdny jsem si nechával na O2 měnit komplet kotouče + destičky. Koutouče Zimmermann destičky TRW. Nyní najeto 2000 km a od montáže jsou cítit vibrace volantu a auto se tak nějak špatně řídí.. Je to jako kdyby mne pořád někdo držel za zadek i k otáčení volantem je třebas krapet víc síly.
Může být problém i někde jinde než v kotoučích?? Třeba je to blbost,ale nemohli nějak hejbnou geometrií???
Dají se ty koutouče nějak zkontrolovat před tím než je dám stočit????
Děkuju za radu
Může být problém i někde jinde než v kotoučích?? Třeba je to blbost,ale nemohli nějak hejbnou geometrií???
Dají se ty koutouče nějak zkontrolovat před tím než je dám stočit????
Děkuju za radu
Naposledy upravil(a) Liapo dne 03 srp 2014, 19:41, celkem upraveno 1 x.
Omlouvám se ty desky jsou TRW
je to všechno obyč.
kotouče:
http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1 ... -6352.html
desky
http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1 ... 14142.html
je to všechno obyč.
kotouče:
http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1 ... -6352.html
desky
http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1 ... 14142.html
-
- Aktivista
Ne ne nebyl jsme při montáži..ale dělali mi ji v autorizáku škoda.
Nic na zanačky materiálu nenamítali. Už se mi stalo že mi řekli " to a to vám nenamontujeme" Ale ted na ten matroš ani nepípli.
Nic na zanačky materiálu nenamítali. Už se mi stalo že mi řekli " to a to vám nenamontujeme" Ale ted na ten matroš ani nepípli.
Naposledy upravil(a) Liapo dne 03 srp 2014, 20:12, celkem upraveno 1 x.
Ty vibrace jsou jen při brždění. Je mi o to jetli by to nemohlo být krom kotoučů nebo destiček i něčím jiným.
Jde o to,že auto se jakoby hůř řídí. Když si do něj někdo cizí sedne tak řekne je to ok...ale poznáš že musíš volantem otáčet trochu větší silou a navíc auto jede jako kdyby ty brzdy přibržďovaly,všechy jou ale stejně teplý,nejsou horky..přijdou mi ok. Připadne mi to skoro jakoby se něco stalo s geometrií..
Ještě se zeptám.. asi blbost...nevadí že z těch kotoučů při montáži nejspíš neodstranili tu barvu,která na nich byla??
Jde o to,že auto se jakoby hůř řídí. Když si do něj někdo cizí sedne tak řekne je to ok...ale poznáš že musíš volantem otáčet trochu větší silou a navíc auto jede jako kdyby ty brzdy přibržďovaly,všechy jou ale stejně teplý,nejsou horky..přijdou mi ok. Připadne mi to skoro jakoby se něco stalo s geometrií..
Ještě se zeptám.. asi blbost...nevadí že z těch kotoučů při montáži nejspíš neodstranili tu barvu,která na nich byla??
S geometrií se při výmění kotoučů nic stát nemůže. Zkus zvednout postupně všechny kola a zkus, jestli se otáčejí volně (hlavně zadní, možná neseřídili ruční brzdu). Pak by bylo dobrý změřit házivost kotoučů. Taky je možný, že špatně očistili dosedací plochu mezi kotoučem a nábojem a proto kotouč hází. Jinak ten nátěr se neodstraňuje.
A zkus při jízdě zkusit brzdit ručkou, jestli to bude taky vibrovat. Mně když házely zadní kotouče, tak se mi to přenášelo až do volantu.
A zkus při jízdě zkusit brzdit ručkou, jestli to bude taky vibrovat. Mně když házely zadní kotouče, tak se mi to přenášelo až do volantu.
VW Passat Variant B5, 1.9 TDi 81kW (AFN), r. v. 1999
Ještě se zeptám.. asi blbost...nevadí že z těch kotoučů při montáži nejspíš neodstranili tu barvu,která na nich byla??[/quote]
Ta barva se neodstrasňuje, origo i třeba ATE, Zimmenrman to mají běžně taky, jde o to že se obrzdí jen opravdu stačná plocha a ten zbytek nerezne
kolik jsi na ty nový brzdy najel ?
on právě ten nástřik dělách chvíli bordel než se to pořádně ojede, myslím že třeba ATE to zmińuje i v montážním návodu
dělá to takovej hučivej zvuk a trochu to pocukává s autem
já to vždycky před předáním pořádně projedu a brzdy trochu opálím, aby pak zákazník nešpekuloval
Ta barva se neodstrasňuje, origo i třeba ATE, Zimmenrman to mají běžně taky, jde o to že se obrzdí jen opravdu stačná plocha a ten zbytek nerezne
kolik jsi na ty nový brzdy najel ?
on právě ten nástřik dělách chvíli bordel než se to pořádně ojede, myslím že třeba ATE to zmińuje i v montážním návodu
dělá to takovej hučivej zvuk a trochu to pocukává s autem
já to vždycky před předáním pořádně projedu a brzdy trochu opálím, aby pak zákazník nešpekuloval

-
- Přispěvovatel