Sousedské problémy.

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Marča
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Sousedské problémy.

Příspěvek od Marča »

Ahoj, potřebuji poradit.
Vlastníme autoservis a v blízkosti dílny se nachazí dva obytné domy.
V domech má majitel nastěhované sociálně slabé občany...
Majitel domů je arogantní podvodník, s kterým se nedá komunikovat.
Problém je, že nás majitel delší dobu jako sousedy nechce. Nikdy jsme mu nic neprovedli, neděláme hluk, ani nepořádek.Autoservis je řádně skolaudovaný.
Bylo by na dlouho psát co nám vše už provedl. Za poslední půl rok situace vygradovala ve slovní ůtok z jeho strany. Ted už "soused" posílá anonymy že nájemníci nemají kde parkovat a nemůžou přes vozidla zákazníků servisu do vchodu ( to samozřejmě není pravda, máme parkoviště na druhé straně, na straně domů nikdy neparkujeme). Dnes mi volali ze životního prostředí, že přijdou na kontrolu z důvodu stížnosti. Aby toho nebylo málo, připravuje ještě proti servisu petici.
Je to hrozný. Je čas se začít bránit.
Proto také zde píši. Porádí nikdo jak takovým hajzlíkům znepříjemnit život?
Taky psát anonymy? Kam? Jak se bránit? :(
HNLW453
Přispěvovatel

Příspěvek od HNLW453 »

Nějak. Nikterak.

Taky mě dal k soudu soused, který ani vedle mě nežije, má vedle mě barák a jen ho drží. Je prázdnej, ale scházíme se u soudu jednou za čas popovídat si co novího. Přitom to býval pohovej dědula se kterým šlo kdysi mluvit aji o formulích.

- Buď to vydrží on a nebo ty. Tvoje výhra je všechno to vydržet a snášet útrapy jestli se dožiješ většího věku než on. Pokud on je mladší, už teď jsi prohrál.

- Anonymy nic neřeší, pokud je nízké inteligence nikdy to nepochopí a navíc mu to nikdy neublíží natolik jako tobě. A po čertu anděl nepřichází.

* Nabízím ti několik variant:

1) Sejít se v rodiném kruhu a vyzpovídat každého člena rodiny jestli si nepamatuje jestli někomu nějak ublížil, jestli někde něco ukradl, jestli ho někdo neproklel, kdo s kým koho podvedl a nebo zpronevěřil nějaké peníze. Zajet za vzdálenějšíma příbuznýma, za babičkama, dědečkama, prababičkama, pradědama, jestli náhodou tvůj praprapraděd neměl problém s bydlením, s prací apod. Teď mě budou mít všichni za blázna, ale potom co jsem s troškou mravenční prácí objevil "něco" v naší rodině mi to vysvětlilo dost věcí a pochopil jsem proč se kolem mě dějou věci, který se dějou. Může to být klidně křivda ze záhrobí přes několik generací. Dál ti napovídat nebudu jak postupovat, pokud se ti má slova zdají být "hloupá", věř mi že si jednou na tyto slova vzpomeneš a dáš mi za pravdu.

2) Druhá varianta na kterou myslím 7let, den co den vždy při usnutí a když se ráno probudím je
POZOR pouze 18+ se silným žaludkem TOTO. Všechno to mám dávno vymyšlené akorát chybí $ € na realizaci. Stane se TOTO

3) jestli si myslíš že ho zažaluješ ty, nic nevysoudíš a ještě tě to bude stát námahu, čas a peníze za advokáty a prohraný soud.

4) ombudsman ti nepomůže, ten nedělá nic pro tebe.

5) bytová správa, starosta, stavební úřad, sociální správa... nikdo si s tím nebude špinit ruce, u nich bude všechno v pořádku. ;)

6) nejmírumilovnější metoda je sehnat €€€€€, a dat je nějakýmu známýmu ať se pokusí ten barák odkoupit. Asi jediná možnost, jinak ti bude dělat zle, i po smrti. ;)
Marča
Sběrač informací

Příspěvek od Marča »

Máš pravdu..
Je to nekonečná bitva, ale nikdy to nevzdám. Dílnu jsem vybudoval holýma rukama ze staré zbořeniny. Moc jsem se na dílně nadřel, na to abych to vzdal. Byl jsem na tomto místě i dříve než to koupil, tak se nemůžu nechat vyhnat člověkem který žije díky dotacím pro sociálně slabé.
Je fakt, že to člověka dlouho užírá... jak píšeš, pokaždé když se probudíš nebo usínáš.
Vím že anonymy nic nevyřeší, ale alespon mu to trochu znepříjemnim....
HNLW453 píše:Nějak. Nikterak.

Taky mě dal k soudu soused, který ani vedle mě nežije, má vedle mě barák a jen ho drží. Je prázdnej, ale scházíme se u soudu jednou za čas popovídat si co novího. Přitom to býval pohovej dědula se kterým šlo kdysi mluvit aji o formulích.

- Buď to vydrží on a nebo ty. Tvoje výhra je všechno to vydržet a snášet útrapy jestli se dožiješ většího věku než on. Pokud on je mladší, už teď jsi prohrál.

- Anonymy nic neřeší, pokud je nízké inteligence nikdy to nepochopí a navíc mu to nikdy neublíží natolik jako tobě. A po čertu anděl nepřichází.

* Nabízím ti několik variant:

1) Sejít se v rodiném kruhu a vyzpovídat každého člena rodiny jestli si nepamatuje jestli někomu nějak ublížil, jestli někde něco ukradl, jestli ho někdo neproklel, kdo s kým koho podvedl a nebo zpronevěřil nějaké peníze. Zajet za vzdálenějšíma příbuznýma, za babičkama, dědečkama, prababičkama, pradědama, jestli náhodou tvůj praprapraděd neměl problém s bydlením, s prací apod. Teď mě budou mít všichni za blázna, ale potom co jsem s troškou mravenční prácí objevil "něco" v naší rodině mi to vysvětlilo dost věcí a pochopil jsem proč se kolem mě dějou věci, který se dějou. Může to být klidně křivda ze záhrobí přes několik generací. Dál ti napovídat nebudu jak postupovat, pokud se ti má slova zdají být "hloupá", věř mi že si jednou na tyto slova vzpomeneš a dáš mi za pravdu.

2) Druhá varianta na kterou myslím 7let, den co den vždy při usnutí a když se ráno probudím je
POZOR pouze 18+ se silným žaludkem TOTO. Všechno to mám dávno vymyšlené akorát chybí $ € na realizaci. Stane se TOTO

3) jestli si myslíš že ho zažaluješ ty, nic nevysoudíš a ještě tě to bude stát námahu, čas a peníze za advokáty a prohraný soud.

4) ombudsman ti nepomůže, ten nedělá nic pro tebe.

5) bytová správa, starosta, stavební úřad, sociální správa... nikdo si s tím nebude špinit ruce, u nich bude všechno v pořádku. ;)

6) nejmírumilovnější metoda je sehnat €€€€€, a dat je nějakýmu známýmu ať se pokusí ten barák odkoupit. Asi jediná možnost, jinak ti bude dělat zle, i po smrti. ;)
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

To je teprve první kolo.... pak ti tam pošle bezpečáky, hasiče, živnosťák, sociálku atd. Příjemnou zábavu :(
... po pár letech budou všechny výše uvedené orgány vědět, že je to prudič, ale na ty jeho udání tě budou chodit stále prověřovart...

Asi bude potřeba nahlásit na 158, že jsi mezi těmi jeho klienty pravděpodobně viděl někoho hledaného.... za týden, že se tam asi něco vaří, že se tam schází fetoši... za 14 dnů, slyšel jsi tam křičet dítě... asi domácí násilí...
... třeba se tam něco najde 8)

Pokud jsi si jist, že to pronajímá a klienti si na to čerpají příspěvek a doplatek na bydlení od ÚP, tak by bylo dobré důsledně zkontrolovat, zda to také má v daňovém přiznání... se přece v hospodě chlubil, jak to ojebává... a to je třeba finančáku hlásit :D

Pokud je to proti tvému morálnímu přesvědčení, tak věz, že na hrubý pytel pouze hrubá záplata...

Držím ti palce... tohle jsou fakt totální sousedské sr*čky (wallbash)
GIV Variant TDi ???kW
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

no a až se budeš se všema kontrolama znát budou k tobě jezdit na kafe a vymyslíte zase něco na souseda ;)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

Ladas píše:no a až se budeš se všema kontrolama znát budou k tobě jezdit na kafe a vymyslíte zase něco na souseda ;)
jjj mě to trvalo kdysi skoro 4 roky a pak byl klid :-D
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Diletant_a_Laik
Přispěvovatel

Příspěvek od Diletant_a_Laik »

Hlavně VYDRŽET! Ono i mezi úředníkama se najdou relativně inteligentní lidi a pokud je to na udání, tak jim brzo dojde která bije. Ty kontroly budou, protože musej bejt, když je podnět i nějakej symbolickej flastr dostaneš, aby se úřednickej nevrátil s prázdnou a vykázal nějakou činnost, ale brzo přejdou v to, co říká Laďas. Kámoš takhle bojoval taky a prostě to vyšumělo. Takže držím palce a přeju pevný nervy
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

přesně tak, dát si vše do pořádku, stejně by na tebe kontrola od všech zmiňovaných institucí mohla přijít kdykoli. Já měl kontrol několik - FU, bezpečnost práce, sociálka a byly to vždycky lidi, se kterýma se dalo mluvit. Samozřejmě vždycky něco najdou, ale když máš alespoň něco, tak zbytek doladíš (Neplatil jsem nikdy ani korunu, vždy jen domluva) Pokud je to zkolaudováno jako dílna, tak je to vpohodě. Hodně štěstí. :)
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Je to boj na dlouhou trať, ale pokud je to nějaká vychcaná socka, naděje tu je. Neboť není socka, která by nepodváděla. Udávání se mi sice příčí, ale sem tam něco vyfotit, popřípadě natočit pro případné utkání u soudu je dobrá pojistka. Sám radím, ale chytil jsem souseda za krk, bohužel svědek byla jeho žena, která řvala vražda, ale bohudík několik ordinací lékařů na něm nic nezjistilo, takže to byla jen pokuta.. :)
Takže násilí raději ne, chlapské řešení dnes nefunguje, došli chlapi a zrovna tihle jsou většinou pěkní sráčové...
nepropadat panice...
Thomy
Aktivista

Příspěvek od Thomy »

Když už si fakt nebudeš vědět rady, tak musíš přejít do protiútoku.. Vyhrabat spinu na něj nebo nejakej naschvál.. Kamaradovo znamej dostal v restituci kus pole, takoveou nudli uprostred jednoho obrovskyho.. JZD to zpatky neprodal, samozrejme zemedelci nasrany.. Nicmene chlapik si tam vysadil rychle rostouci topoly na biomasu a nasranej kombajnista mu je schvalne pojezdil.. No tak chlapik zaseknul nejaky zelezo do fosny, zahrabal pod kopecek hliny do koleje a kdyz meli jezedaci tejden nefunkcni kombajn behem zni kvuli prorvany pneu, tak pochopili, ze tudy cesta asi nepovede.. Zkouseli i policajty, ale samozrejme to vysumelo..
Octavia I ASV
Impreza WRX 195kW
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Suseda si clovek nevybera a dobre viem z vlastnej skusenosti ake problemy dokaze narobit zavistlivy sused. Cely tvoj problem je v tom ze ti zavidi. Drzim palce a prajem zelezne nervy, hlavne sa nenechaj vyprovokovat.
Marča
Sběrač informací

Příspěvek od Marča »

Ahoj, omlouvám se že jsem dlouho nereagoval, soused opět dělá problémy.
Máte pravdu nekteří úředníci ho mají plné, je to známí potížista. Doslova ho u mě jedna paní z úřadu nazvala idiotem :) .
Je to sice jeden z mnoha úředníků, ale to potěší. Ted se ještě do toho vložily někteří okolní zahrádkáři. Zjilo se že zahrádkářům fotografuje kouřící komínky s chatek a pak posílá udání. Hlavně že sám zamořuje okolí uhlím ....je to vůl. Má vlivné známé na magistrátě, ale ne všichni ho milují.

Jen tak to neskončí, ale bude to ještě zajímavé ;)
marena tdi
Aktivista

Příspěvek od marena tdi »

taky jsme zacinali doma v dilne . z pocatku vsechno super kdyz jsme opravolali sousedum auta . ale jak sousedi zjistili ze chces po nich penize a ze to nespravi lahev domaci palenky nebo kralik tak prestali nekteri jezdit.v pohode neresis , ale nasel se jeden soused hned prez plot a ten byl uz v duchodu ( vyrazeny haviř ). co ten se navymyslel hovadit jen aby nam zneprijemnil samotny zivot a hlavne podnikani . nebudu tady vypisovat vsechny jeho naschvaly ale stalo nas to nemaly peniz a vysvetlovani . od zasilani anonymu na urad, hygiena,ekologie,policie pres nataceni videa, foceni,v zimne zasypavani aut hromadou snehu konče poskrabanyma autama. tohle jsme vydrzeli 10 let . po nasem odchodu do vetsich prostor nastal v podstate klid . soused po case umrel (cca 63 let ) a jeho syn se nam prisel omluvit za to jaky byl tata kokot .
tak ze pevne nervy ze sousedem .
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Kolikrát se nestačím divit, co a proč vede lidi k tomu, aby řešili ostatní a komplikovali život lidem kolem sebe.
tuner
Aktivista

Příspěvek od tuner »

muze to delat jen tak pro zabavu, tu to delaji domorodci uplne bezne pro pobaveni se
G2,r88,mTDI,4x4,přev.ASD,ABS/EDS,Digifiz,klima, moped Honda VTR
A4,r99, 2,5TDI, AFB, 670t.km
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“