No, domnival jsem se, ze stejne, jako se domluvil Richard se mnou, ze to zde umirnim, ucinil neco podobneho i pro druhou stranu. Tohoto jsem se drzel dlouho a narceni z predchoziho prispevku Dimce jsem nekomentoval, nicmene, zjevne k vyse uvedenemu nedoslo, takze zde pridam dalsi a ja budu doufat, ze v tomto smeru posledni a z meho pohledu nezbytny prispevek:
TDIfun píše:Ok, tak si Riso promluv s Forestem jestli ma smysl to co se dela, mimochodem ja ti volal 2.2 v 19.21hod a chtel si o tom promluvit.
Forest me tu spini nekolik poslednich mesicu, v jednom tematu jsem mu i popravde a slusne odpovedel a dokonce nabidl, ze se klidne muzeme sejit a tady to opet rozjel s tim, ze do toho zacal tahat nase vztahy, tak se nediv ze reaguji...
Dimce, vezmu to v rychlosti:
V tvem prechazejicim prispevku lzes, ostatne, to pro tebe neni problem. S Richardem jsme samozrejme na toto tema naprosto v klidu, jako slusni a inteligentni lide na urovni hovorili a to, co jsi tu prohlasil kategoricky odmitnul jako lez.
Zminujes nekolik poslednich mesicu? Dimce, vzdyt ja jsem byl asi ctvrt roku neaktivni, nebot jsem byl zahlcen praci, co opet lzes?!
Netusim, proc bych se s tebou mel schazet, byl by to stejne ztraceny cas jako kdyz jsem tobe a Marenovi ukazoval sve auto - k cemu jste se o nej tak mocne zajimali, kdyz jste odmitli si ho vyzkouset? Protoze byste museli neco uznat? Uznat, ze funguje? Ze i pres to, ze ma z dob ladeni a testovani zahuleny motorovy prostor? Pochop, me nejde o uznani od lidi jako jsi ty, za nej si nic nekoupim, me jde o to, co jsi za cloveka - krades, lzes, podvadis.
Treba jsem se nenarodil do dobre doby, treba jsem v tomto smeru naivni, ale pochop jednu vec: v dobe, kdy netusim, co jsi ty delal (nejspis se honil na motokarach), tak ja jsem byl jiz soucasti rodinne firmy a neslo o "teple mistecko", ale o praci, kdy mi otec dal nahlednout do zakulisi jak to ve svete chodi ve svete velkeho businessu, kdy se soukrome osoby nebo male firmicky stavaji obetmi nenazranych neserioznich firem nikoliv seriozni cestou ale cestou lzi, kradezi, podvodu - a toto ja odmitam, aby se zde delo i v tomto odvetvi a pokud je a bude v mych silach na toto upozornovat, budu tak cinit.
Ostatne, ja jsem byl ochoten na tvoji minulost zapomenout, ale vzhledem k tomu, ze jsem mel zaroven i moznost poznat, ze jsi se ve sve podstate nezmenil, pak neni duvod tuto minulost oddelovat a nikterak na ni zapominat.
Nekdo by rekl, ze se jedna o boj proti vetrnym mlynum, nekteri dalsi by s nim souhlasil, ale pravda je takova, ze i dilci uspechy me ujistuji v tom, ze je to spravne. Prikladem za vse je, ze po zkusenostech s TDIfunem Oleg upustil od spoluprace s nim a jeho zakazniky a nemuze si toto rozhodnuti vynachvalit. Pravdou zustava, ze za velke pomoci Mareny a Viciho.
Dimce, rad bych vyuzil zbytku ucty k tobe a vyjadril dik za projevenou vuli ... zel, nezbyly ani ty zbytky. Takze, z vyse uvedeneho zajiste pochopis me duvody proc radeji budu "investovat" cas tim, abych upozornoval na vyse jmenovane, nezli abych ho utracel v ramci setkani s tebou, ... a oba vime, ze to neni zalezitosti nejakych obav nebo snad strachu apod. Je to pro me na stejne urovni, jako kdyby se se mnou chtel setkat cikan, ktery nam ukradl z rodinneho domu medene okapy aby mel na automaty a fet.
PS: Byt tebou, nebyl bych tak "primitivne nabubrely" a nikde a nikdy nepsal o tom, ze stahujes cizi SW ve chvili, kdy to neni open source nebo freeware nebo shareware ... doporucuji kontaktovat pravnika, treba pres Viciho, ma ho zdarma.
Pro tebe je totiz to, ze nekomu neco ukradnes a pak se na tom snazis obohacovat kravina, nicmene pro normalniho slusneho a poctiveho cloveka je to podstatna vec - jedna se totiz o kradez. Ba co vic, neda se to srovnavat s kradezi treba nejakeho zbozi, zde se jedna o kradez know-how - a to je velkej rozdil!
PSS: Jinak, pane Hajku, az me budete chtit oslovovat prijmenim, tak pouzijte pred prijmenim "pan" a vykejte mi, protoze tak se to ve slusne spolecnosti dela - mam pochopeni, ze vas to doma neucili, stejne, jako vas neucili, ze krast se nema, takze vam to ted verejne sdeluji ja. Ostatne prave proto, abychom zde nemuseli projevovat tuto slusnost pri oslovovani, vystupujeme tu pod prezdivkami (nicky).
A ted konecne k tematu:
Dovoluji si informovat (verim, ze to neni tajne), ze zakladatel tohoto topicu Ondra_TDI se na me obratil se zajmem turbodmychadlo 2264 na bazi GTB2260VK z Audi, koncepcne stejne jako jsem mel ja v aute, ktere jsem prodal Kissiakosovi. Po vymene par zprav jsem dosel k zaveru, ze je pro nej zbytecne, aby investoval do dalsiho turbodmychadla, kdyz bude stacit to stavajici upravit u Olega.
Nekdo by mohl zacit rvat, ze jsem zase nekoho "ulovil", zel ti vnimavejsi si povsimnou, ze ikdyz jsem mel tu moznost cloveku "vnutit" (ani bych mu to nevnucoval, on sam prisel s touto myslenkou) nove turbodmychadlo, hledal jsem pro nej co nejlepsi moznou variantu, protoze umenim neni cloveka sedrit z kuze ale pomoci mu vyresit problem.
Asi se budete ptat co z toho vlastne mam, ale odpoved je prekvapive prosta: dobry pocit predevsim, protoze me to nezivi, toto je me hobby.
... ale uplne zadarmo to Oleg mit taky nebude: ocekavam, ze si u nej budu moci opiskovat a dovyvazit jedno turbodmychadlo...coz pro nej v ramci pratelske vzajemne pomoci nebude zajiste sebemensi problem, protoze tak to mezi slusnymi lidmi chodi