Moderátoři: šulda, Moderátoři
nemohu s urcitosti rici, zda je to Tvuj pripad, nicmene mam takovou zusenost z praxe, ze lide nektere veci nazyvaji "kravinami, blbostmi, hloupostmi, atd." z duvodu, ze jim prestavaji nebo dokonce vubec nerozumi ...ostatne mozna, ze projev "uz nemam slov" je toho dukazemiTD píše:to už řešíte absotní kraviny, spíš se jen nesmyslně dohadujete!!!! už nemám slov!
Forest píše:nemohu s urcitosti rici, zda je to Tvuj pripad, nicmene mam takovou zusenost z praxe, ze lide nektere veci nazyvaji "kravinami, blbostmi, hloupostmi, atd." z duvodu, ze jim prestavaji nebo dokonce vubec nerozumi ...ostatne mozna, ze projev "uz nemam slov" je toho dukazemiTD píše:to už řešíte absotní kraviny, spíš se jen nesmyslně dohadujete!!!! už nemám slov!
......................................................................................................................
teť se ozval ten pravej! to je o čem mluvím, asi seš nejchytřejší frajere, ale takovej zmatek sem tu ještě nečet! a k te tve praxe- ještě sem se od tebe nic nedozvěděl (kromě urážek atd), já si VŠE dělám sáma doma! na rozdíl od tebe (pouze něco koupit a dat to tam, nebo si to dokonce nechat namontovat). ale to je tvůj problém. je vidět že ty víš úplný ho*no a snažíš dělat chytráka, kdyby nebyly lidi jako ty, že se do někoho naváží, bylo by to o něčem jiném, snažíš se prosadit svoje a ještě ty trapný pravopisy.
měl by ses nad sebou zamyslet a to hodně!
iTD píše: teť se ozval ten pravej! to je o čem mluvím, asi seš nejchytřejší frajere, ale takovej zmatek sem tu ještě nečet! a k te tve praxe- já si VŠE dělám sáma doma! na rozdíl od tebe (pouze něco koupit a dat to tam, nebo si to dokonce nechat namontovat). ale to je tvůj problém. je vidět že ty víš úplný ho*no. kdyby nebyly lidi jako ty, že se do někoho naváží, bylo by to o něčem jiném.
měl by ses nad sebou zamyslet
Na objem se každopádně hraje! Ten je totiž na vstupu většinou daný. Pravdou je, že pro výpočet běžné turbíny počítáme s hmotnostním průtokem, protože může být různá hustota plynu a tím i rozdílná předaná energie. Protože Qm=Qv*ró. Ale pro náš případ - turbo - můžeme počítat při stejné teplotě s konstantní hustotou plynů, takže je vcelku jedno, jestli bereš objem, nebo hmotnost.jayd píše:k tomu objemu vyfukovych plynu...no myslim, ze na objem se v turbinach nehraje, ze vse se navrhu na kg/s a ne na m3/s..takze ty kdyz zvysis teplotou objem tak se ti snizi ale hmotnostni prutok
Tak už se těšíme. Nějaké fotky? Chtělo by to odbrzdit s a bez té "komory" - pro průkaznost.Stingray píše:Zatial čo sa tu vy chytáte za slovíčka už je na svete hotová turbo akceleračná komora.....a zakrátko bude aj testovaná na Fabia RS aj s obrovským turbom.
Toto nie je forum pre mladých fyzikov alebo ano?? Kopec ludí tu argumentuje prepočtami, fyzikou......zabudnite nato je to všetko o skúsenostiach a tie z knižiek sú len pre orientáciu...
Samozřejmě, že to tak není. Však to taky píšu že NE. Proto jsem dal ten příklad, abych ukázal že to není jen o tlaku.origoš píše:.Dám příklad: když zmenším průřez vstupu do turba, zvýším tím tlak. Samozřejmě za předpokladu, že objem výfukových plynů je pro tento příklad konstantní. Zvýšil jsem tlak před turbem? Ano. Zvýšil jsem jeho účinnost? NE!!!
Ale tak to přece není. Představme si, že před turbo dáme kohout a za něj dáme manometr a budeme měřit vstupní tlak do turba a pomalu zavírat ten kohout. Podle toho výše uvedeného by tlak musel stoupat a nejvyšší by byl při zcela uzavřeném kohoutu.
Když se podíváme do světa vodních turbín, tak tam se zvýšení účinnosti dosáhne třeba tím, že se přodlouží kuželovitě směrem dolu odpad z turbíny a voda, svojí hmotností vytváří na výstupu podtlak.
Samozřejmě že výkon turbíny závisí na množství plynů, které turbínou proteče a to množství zase závisí na tlaku. Kduž bude tlak nula, tak množství bude taky nula.
Já jsem ale v tom inkriminovaném příspěvku mluvil o účinnosti, která je dost důležitá, protože množství a tlak jsou dány a zvýšení účinnosti lze zvýšit přeplňovíní a tím následně to množství výfukovách plunů.
Nafty si dokážeme vstříknout libovolně, problém je dostat tam ten vzduch.
1) můj přepínač čipů není zázračný (narozdíl od některých "tvých produktů", které tady bájně popisuješ)Stingray píše:Reesha: Neboj sa nebude to ako ten Tvoj zázračný prepínač čipu čo si tvrdil že bude o týžden a už sú to dva mesiace......najprv sa nauč pozerať na seba až potom si otváram usta na ostatných......reesha píše:Přestaňte se tady laskavě už dohadovat a řešte prosím téma.
iTD a Stingray: iTD - tady jsi trošku přestřelil. Jsem rád, že se tu konečně začalo řešit něco na úrovni. To samé pro Stingraye.
A Stingray, jsme rádi že už je to hotové, a proto se těšíme na porovnání z brzdy - bez akcelerační komory / s akcelerační komorou. Jen nám ještě pověz, co je to "za krátko"? (týden/měsíc/rok/deset let ?)
TDIPower a Forest: nechtě těch dohadů, nebo vás trest nemine Hlavička. Já to tady vyházim - to uvidíte jak to bude lítat Bóďa.
Takže, už jen k tématu bitte
Ja nechcem niekomu vysvetlovať už to že sa to zverejnilo je dosť. Sú ludia ktorí ma poznajú aj osobne a tým som aj poradil ako to urobiť aby bol efekt čo najväčší. Fotky zverejnovať nebudem a ani nechcem viem ako by to dopadlo.