Chladí se v mrazícím boxu.Jim píše:krásná práce....![]()
jen by mě zajímalo, kde se chladí voda?

Hodí se to jen na sprinty, nebo pro zoufale umístěné motory ( T3 apod.- lepší chladit vzduch alespoň trochu, než vůbec.

Moderátoři: šulda, Moderátoři
To by asi moc velkej přínos nemělo, spíš bys akorát zbytečně ohřejval vodu. Chce to oddělenej okruh. Pročet jsem celý tohle téma a nenašel jsem nějakej ucelenej názor. Podle mě to fungovat bude a možná i celkem dobře ale problém je nejspíš v celkový složitosti týhle sestavy. Bóďa, kterej to snad jako jedinej vyzkoušel v provozu se k tomu vyjádřil negativně, ale zas řikal že se mu ten IC hřál o motor a chladič vody 50x20 podle mě neni nic moc. Chtělo by to zjistit něco o tom IC z motoru 1.4 TSI... To bude asi ještě chvíli trvat než se to někomu dostane pod ruku.turbo kamna power píše:tak vodní IC se používal už za druhé světové války, např. v motoru V12 rolls-royce merlin... a napdlo mě... čistě teoreticky, že by v oktě nebo golfu, kdyby se nechal origo IC v podběhu + by byl vodní IC zapojenej s ním sériově hned za turbem a byl by chlazenej vodou z motoru........jako že by šel vzduch dó toho vodního a pak by se dochladil ve vzduchovým...?![]()