Zvuk po výměně spojky za 1-hmotu a převodovky...

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

awalanche
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od awalanche »

Hej to jste me docela zarazili kluci, mam na bkc taky jednohmotu a ještě jsem neslysel ze by to mohlo zkurvit převodovku..
radekandy
Přispěvovatel

Příspěvek od radekandy »

Popravdě ani moc nechápu, co vede lidi s AGR nebo AHF k tomu, že tam dávaj jednohmotu, když kompletní dvouhmota včetně lamely, přítlačáku i ložiska je od LUKu za 7300 Kč nová. Navíc je i předmontovaná, takže jen přišroubovat na kliku a min na dalších 200 tisíc km klid. Navíc to že to kurvý převodovky mi přijde že už je docela profláknuté...
AUDI A4 B8 3.0TDI
subz3ro_tdi
Aktivista

Příspěvek od subz3ro_tdi »

Slavkov píše:???... z čeho usuzuješ na tu spojku? ... a co na ní?
Lamela je samozřejmě odpružená :)
Co konkretne za jednohmotovy spojkovy set tam mas??
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
nostromo
Přispěvovatel

Příspěvek od nostromo »

Ja jsem mel na O2 jednohmotu s EWT a zadny rachot. Akorat, kdyz se autu dal kour, tak byl slyset takovy pazvuk a to se pry resi stazenim setrvacniku nebo jak se tomu rika. Po vychladnuti a normalni jizde to bylo v poradku.
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

subz3ro_tdi píše:Co konkretne za jednohmotovy spojkovy set tam mas??
Setrvák + přítlačák by měl být z ATD, lamelu z toho setu mezitím někdo koupil... takže jsem k tomu dostal lamelu novou... all by Laďas, tudíž předpokládám, že OK 8)... včetně převodovky
radekandy píše:... když kompletní dvouhmota včetně lamely, přítlačáku i ložiska je od LUKu za 7300 Kč nová. .
Pokud si dobře všímám, tak na toho LUK-a akorát všichni nadávají... po pár tkm to dávají do hajzlu a montují SACHS-e... tak ti nevím, no...
GIV Variant TDi ???kW
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

radekandy píše:Popravdě ani moc nechápu, co vede lidi s AGR nebo AHF k tomu, že tam dávaj jednohmotu, když kompletní dvouhmota včetně lamely, přítlačáku i ložiska je od LUKu za 7300 Kč nová. Navíc je i předmontovaná, takže jen přišroubovat na kliku a min na dalších 200 tisíc km klid. Navíc to že to kurvý převodovky mi přijde že už je docela profláknuté...
A proto dávali ve výrobě jednohmotu do Fabie s ATD a O1 Tour AXR že? Aby kurvili převodovky... (noteeth)
JohnyFlat
Přispěvovatel

Příspěvek od JohnyFlat »

radekandy píše:Popravdě ani moc nechápu, co vede lidi s AGR nebo AHF k tomu, že tam dávaj jednohmotu, když kompletní dvouhmota včetně lamely, přítlačáku i ložiska je od LUKu za 7300 Kč nová. Navíc je i předmontovaná, takže jen přišroubovat na kliku a min na dalších 200 tisíc km klid. Navíc to že to kurvý převodovky mi přijde že už je docela profláknuté...
prosím vysvětli pojem předmontovaná? :o
Octavia TOUR 1.9 TDI ALH
radekandy
Přispěvovatel

Příspěvek od radekandy »

JohnyFlat píše:
prosím vysvětli pojem předmontovaná? :o
že už má přítlačák smontovanej se setrvákem s vystředěnou lamelou...
AUDI A4 B8 3.0TDI
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

a k čemu je to jako dobré???
subz3ro_tdi
Aktivista

Slavkov píše:Setrvák + přítlačák by měl být z ATD, lamelu z toho setu mezitím někdo koupil... takže jsem k tomu dostal lamelu novou... all by Laďas, tudíž předpokládám, že OK 8)... včetně převodovky
Pytal som sa viacmenej ci nahodou nemas set od Valeo, ten mal velmi slabe torzne pruziny na lamele a boli s nim u viacerych ludi (co viem) taketo problemy...
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

Vici píše:a k čemu je to jako dobré???
... asi aby jsi si nezamastil setrvák (noteeth)

(radekandy) To má jako šest velkejch děr v přítlačáku a lamele aby si mohl přišroubovat setrvák ke klice, jo? LUK-os Ementál-os (noteeth)
GIV Variant TDi ???kW
tuner
Aktivista

Příspěvek od tuner »

presne tak

Obrázek
Naposledy upravil(a) tuner dne 26 bře 2013, 16:43, celkem upraveno 1 x.
G2,r88,mTDI,4x4,přev.ASD,ABS/EDS,Digifiz,klima, moped Honda VTR
A4,r99, 2,5TDI, AFB, 670t.km
majkl1
Přispěvovatel

Příspěvek od majkl1 »

Tohle už jsem u auta měl. Nakonec to byla ložiska na předlohovým hřídeli.
To, že má převodovka 30t. neznamená, že je v cajku.
Passat 4motion AVF
subz3ro_tdi
Aktivista

Moze byt kludne problem aj v konstruckii tej JDH prevodovky, tuto moznost by som rozhodne nevylucoval ;)
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
libor.98
Aktivista

Příspěvek od libor.98 »

Pokud si dobře všímám, tak na toho LUK-a akorát všichni nadávají... po pár tkm to dávají do hajzlu a montují SACHS-e... tak ti nevím, no...[/quote]

LUK neni špatnej proč by to jinak dávali do prvovýroby a montujou to jako novej origo díl.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“