vodni pumpa airtex
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Uplne jednoduse, bud tam dam to co uznam za vhodny ja (mam odzkouseny) nebo at s tim jede jinam. I kdyz ti vyrobce uzna reklamaci, tak vrati pouze penize za vadny dil. Kdo zaplati opakovanou vymenu a nese nasledky? Mechanik. A ted si predstav ze se treba ta levna pumpa co zacala trosku potit zadre a pretrhne remen? To se pak smichy neudrzis:)[/quote]Bmwrepair píše:tak to byl supr kseft to ti vůbec nezavidim ale jak na to ,když chtej lidi (zakazníci ) to nejlevnejsi a záruku neomezenou ??
A děláš z donesených ND nebo ne?
A děláš z donesených ND nebo ne?[/quote]
Ani omylem, nejsem charita. Do hospody si lidi taky nenosi sve jidlo a pivo protoze na netu ho koupi levneji. Delam to jako obzivu, ne jako vetsina tady po praci jako privydelek a kde bych byl z hodinovky po zaplaceni uctu, dani a pojisteni? Nic proti setreni, ale kdyz uz si nekdo koupi dil nekde z pochybneho zdroje, mel by si ho namontovat sam a ne otravovat v servise. Sice uz vidim jak se na me tady vetsina seype, ale tak to proste je za tim si stat budu:)
Ani omylem, nejsem charita. Do hospody si lidi taky nenosi sve jidlo a pivo protoze na netu ho koupi levneji. Delam to jako obzivu, ne jako vetsina tady po praci jako privydelek a kde bych byl z hodinovky po zaplaceni uctu, dani a pojisteni? Nic proti setreni, ale kdyz uz si nekdo koupi dil nekde z pochybneho zdroje, mel by si ho namontovat sam a ne otravovat v servise. Sice uz vidim jak se na me tady vetsina seype, ale tak to proste je za tim si stat budu:)
Seres si do vlastniho hnizdaroman1648 píše:Já treba jo ac nerad,ale kdyz nekdo donese Starline nebo Vikä tak ho upozornim ze nenesu zadny zaruky...

A děláš z donesených ND nebo ne?[/quote]Tomas.cz píše:Uplne jednoduse, bud tam dam to co uznam za vhodny ja (mam odzkouseny) nebo at s tim jede jinam. I kdyz ti vyrobce uzna reklamaci, tak vrati pouze penize za vadny dil. Kdo zaplati opakovanou vymenu a nese nasledky? Mechanik. A ted si predstav ze se treba ta levna pumpa co zacala trosku potit zadre a pretrhne remen? To se pak smichy neudrzis:)Bmwrepair píše:tak to byl supr kseft to ti vůbec nezavidim ale jak na to ,když chtej lidi (zakazníci ) to nejlevnejsi a záruku neomezenou ??
Když se nebudeme všichni chovat jako OVCE, máme podle Občanského zákoníku
právo na úhradu všech nákladů, tzn. i výměny dílu.
Mě dodavatel dílů práci běžně platí, pokud uzná reklamaci jako oprávněnou.
Takže asi tak..
Minulý týždeň som robil audinu jednemu talianovy a ten nemohel pochopit proč tady na SK ho poslali už z troch servisu preč a nikdo mu nechcel vymenit jeho vlastný olej a filtr.
Rozprával mi že v taliansku si normálne možest do servisu vlastne veci a ti to bez problemu namontuju. Argumentoval to tým že chce mjet v aute taký olej jaký chce on vyrobcu brzd.obloženia takeho jakeho chce on a ne že sa zavre brana od servisu a má tam namontované ani nevi co a vubec mu nerobí problem dat 20-50eur navíc k práci jak bonus že si dovezel svoje diely.
tak si vyberte
Rozprával mi že v taliansku si normálne možest do servisu vlastne veci a ti to bez problemu namontuju. Argumentoval to tým že chce mjet v aute taký olej jaký chce on vyrobcu brzd.obloženia takeho jakeho chce on a ne že sa zavre brana od servisu a má tam namontované ani nevi co a vubec mu nerobí problem dat 20-50eur navíc k práci jak bonus že si dovezel svoje diely.
tak si vyberte
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Tak ale uznej, že tohle je maximálně férový přístup zákazníka, takového je škoda odmítnout.ROMEK píše:Minulý týždeň som robil audinu jednemu talianovy a ten nemohel pochopit proč tady na SK ho poslali už z troch servisu preč a nikdo mu nechcel vymenit jeho vlastný olej a filtr.
tak si vyberte
Sám mám klienta s Fordem Mondeo co si nosí vlastní ND, říká mi, že mi radší zaplatí více za práci, ale má tam díl který chce a sám si ho někde koupí, já to neřeším a namontuju. Dle mě všeobecná spokojenost

Nicméně mám zkušenost s lidma, co třeba přijedou na diagnostiku, vyčteme paměť závad, je tam třeba snímač teploty, řeknou objednej, přijedu, namontujem a vyrovnáme se. No a nic se nestane, to se mi stalo několikrát, případně chtějí službu a dobředu diktují cenu za kterou se dohodneme, třeba by to pro mě bylo zajímavé, ale může tam být nějaký zádrhel a už jsem s cenou mimo, taky osobní zkušenost.
[quote="ROMEK"]Minulý týždeň som robil audinu jednemu talianovy a ten nemohel pochopit proč tady na SK ho poslali už z troch servisu preč a nikdo mu nechcel vymenit jeho vlastný olej a filtr.
Rozprávat může co chce, proč si tedy nevyměnil olej u nudložroutů?
Jinak tohle dodávání vlastních náhradních dílů je zkurvenej českej folklor. Když chci vyměnít střechu na baráku , tak taky neseženu pokrejvače, když jim řeknu já všechno mám svoje, a vy blbci mě to tam nasázejte, nejlépe ještě o stovku levněji na m2.A můžem v těch řemeslech pokračovat.......Přesně mám spíš zkušenost jak tady psal že nesedí filtr atd......, a dálší výjeb u jiných prací z dodaných dílů. Jednou jsem měnil
zadní pakny Starline, a při silnějším zabrždění se ohnuly u prasátka. Tak jsem je narovnal , upozornil nato zákazníka, s tímhle jsem skončil.
Rozprávat může co chce, proč si tedy nevyměnil olej u nudložroutů?
Jinak tohle dodávání vlastních náhradních dílů je zkurvenej českej folklor. Když chci vyměnít střechu na baráku , tak taky neseženu pokrejvače, když jim řeknu já všechno mám svoje, a vy blbci mě to tam nasázejte, nejlépe ještě o stovku levněji na m2.A můžem v těch řemeslech pokračovat.......Přesně mám spíš zkušenost jak tady psal že nesedí filtr atd......, a dálší výjeb u jiných prací z dodaných dílů. Jednou jsem měnil
zadní pakny Starline, a při silnějším zabrždění se ohnuly u prasátka. Tak jsem je narovnal , upozornil nato zákazníka, s tímhle jsem skončil.
Ono je to oboustranné, vím, že lidi jsou kkti a servisákům se nedivím, ale teď čerstvě mám zkušenost. Díl u servisáka 2300, ze skoda-dily 1300, do 500 bych si řek ok, litr rozdíl už je dost, dyť je to pomalu 2x víc, tak nevím jestli ho dodavatel bere na hůl, nebo on má velkou marži? No a protože se závada projevuje jen občas, tak nakonec jsem se rozhodl, že počkám, až se to zhorší a pak uvidím, možná si za toho litra koupím chybějící nářadí a udělám to sám. Nést si svůj díl a čekat na reakci je mi trapné, případně mu u toho navrhovat, že mu dám třeba tři stovky k práci navíc, kdyby měl dvojí hodinovou sazbu, podle toho zda dělá ze svého nebo ne, šel bych do toho i za cenu, že v podstatě jsem bez záruky 

AMF; M47/T2
tribit píše:Ono je to oboustranné, vím, že lidi jsou kkti a servisákům se nedivím, ale teď čerstvě mám zkušenost. Díl u servisáka 2300, ze skoda-dily 1300, do 500 bych si řek ok, litr rozdíl už je dost, dyť je to pomalu 2x víc, tak nevím jestli ho dodavatel bere na hůl, nebo on má velkou marži? No a protože se závada projevuje jen občas, tak nakonec jsem se rozhodl, že počkám, až se to zhorší a pak uvidím, možná si za toho litra koupím chybějící nářadí a udělám to sám. Nést si svůj díl a čekat na reakci je mi trapné, případně mu u toho navrhovat, že mu dám třeba tři stovky k práci navíc, kdyby měl dvojí hodinovou sazbu, podle toho zda dělá ze svého nebo ne, šel bych do toho i za cenu, že v podstatě jsem bez záruky
Který díl konkrétně?
Jinak uvědom si, že pokud servisák bere v Kelly, APM, Elit apod. tak tam se kolikrát ani s 50% marží nebo kolik je maximum a to nevěřím že mají všichni, na cenu internetových prodejů nedostane.
Který díl konkrétně?
Jinak uvědom si, že pokud servisák bere v Kelly, APM, Elit apod. tak tam se kolikrát ani s 50% marží nebo kolik je maximum a to nevěřím že mají všichni, na cenu internetových prodejů nedostane.[/quote]
A to je právě ten problém,když vidím kolikrát ceny na netu, tak to nechápu. Jak chceš tomu konkurovat. Když se tím živíš, tak nejde brát z netu díly z mnoha důvodů. A co mě ještě sere je to, že někteří dodavatelé prodávají lidem tzv. z ulice levněji, než registrovaným zákazníkům.Chlap chtěl udělat spojku, nabídl jsem mu cenu, nakonec že si ji koupí sám a když mi vítězoslavně řek cenu , tak byla o 2300,- levnější než ji od toho samého dodavatele koupím já.Nechápu.To se pak podniká.Nestěžuji si, ale někteří by si to měli zkusit.
A to nemluvím o tom , jak kvalita dílů jde pěkně do hajzlu.
Jinak uvědom si, že pokud servisák bere v Kelly, APM, Elit apod. tak tam se kolikrát ani s 50% marží nebo kolik je maximum a to nevěřím že mají všichni, na cenu internetových prodejů nedostane.[/quote]
A to je právě ten problém,když vidím kolikrát ceny na netu, tak to nechápu. Jak chceš tomu konkurovat. Když se tím živíš, tak nejde brát z netu díly z mnoha důvodů. A co mě ještě sere je to, že někteří dodavatelé prodávají lidem tzv. z ulice levněji, než registrovaným zákazníkům.Chlap chtěl udělat spojku, nabídl jsem mu cenu, nakonec že si ji koupí sám a když mi vítězoslavně řek cenu , tak byla o 2300,- levnější než ji od toho samého dodavatele koupím já.Nechápu.To se pak podniká.Nestěžuji si, ale někteří by si to měli zkusit.