kovový odpad z aut
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Poláci prý platí za šrot víc, než se platilo u nás(dokud se ještě platilo). Ale tohle mám jen z doslechu, je to JPP. Otázka je, na kolik tě vyjde ta cesta tam a jestli se to vyplatí.
Co mi můžou udělat třeba policajti, když povezu v autě, nebo na vleku na kousky rozřezanou karoserii? Je to odpad a je nebezpečný, nebo není? Abych nedostal ještě pokutu jako prase za nedovolené nakládání s nebezpečnými odpady a nezabavili mi to i s autem(přehánínm).
Co mi můžou udělat třeba policajti, když povezu v autě, nebo na vleku na kousky rozřezanou karoserii? Je to odpad a je nebezpečný, nebo není? Abych nedostal ještě pokutu jako prase za nedovolené nakládání s nebezpečnými odpady a nezabavili mi to i s autem(přehánínm).
Peugeot Boxer 2.5TDi THX 79kW 1998
Peugeot 106 1.0 CDZ 37kW 1998
Citroen Jumpy 1.9TD 68 kW 1997
Citroen Berlingo 1.9D 51 kW 2000
je to pravda davajú viac,pepe276 píše:Poláci prý platí za šrot víc, než se platilo u nás(dokud se ještě platilo). Ale tohle mám jen z doslechu, je to JPP. Otázka je, na kolik tě vyjde ta cesta tam a jestli se to vyplatí.
ja som blýzko pri hranici a do nás normálne prídu na nákladiaku vyhlásia to v rozhlase a kto chce tomu to rovno z dvora odvezu, železný šrot ale aj staré aku.
A platia lepšie než v zberných surovinách

nafta je dobra, benzin este lepsi, ale radsej by som to nepil
Takhle, píšou tam fyzická osoba-občan, nepíše se o fyzická osoba-podnikatel, nebo právnická osoba. Ale u nás je vše možné 
Nicméně o změně výkupu mluvili už v době kdy zaváděli pouze bezhotovostní platbu za výkup odpadů, tou změnou myslím, že od občanů nebude do budoucna výkup vůbec možný, pouze bezplatné odevzdání...
Když jsem potřeboval doklad, tak jsem do Kovošrotu vozil šrot a baterie jako IČO, materiál jsem odevzdal, poštou přišel doklad o přijatém materiálu, vystavil jsem fakturu v přenesené daňové povinnosti, tu jednak poslat na sídlo firmy a jednak její parametry nahlásti na finanční správě, hlavně druh komodity a hmotnost. Poté dle určeného data splatnosti přišly peníze.

Nicméně o změně výkupu mluvili už v době kdy zaváděli pouze bezhotovostní platbu za výkup odpadů, tou změnou myslím, že od občanů nebude do budoucna výkup vůbec možný, pouze bezplatné odevzdání...
Když jsem potřeboval doklad, tak jsem do Kovošrotu vozil šrot a baterie jako IČO, materiál jsem odevzdal, poštou přišel doklad o přijatém materiálu, vystavil jsem fakturu v přenesené daňové povinnosti, tu jednak poslat na sídlo firmy a jednak její parametry nahlásti na finanční správě, hlavně druh komodity a hmotnost. Poté dle určeného data splatnosti přišly peníze.
A kolik tak cca dávají za kilo železa, olova, případně dalšího materiálu?NEVO píše:je to pravda davajú viac,
ja som blýzko pri hranici a do nás normálne prídu na nákladiaku vyhlásia to v rozhlase a kto chce tomu to rovno z dvora odvezu, železný šrot ale aj staré aku.
A platia lepšie než v zberných surovinách
Peugeot Boxer 2.5TDi THX 79kW 1998
Prohodit jim kotouč párkrát oknem a oni si rozmyslí, jestli vykupovat nebo ne. Už to, že se vrak musí dát zadara, jinak ho nezruší, je pěkná sviňárna. Ani těch pár dílů nemůžeš prodat.

Jaguar S-type 3,0, r.v.2003
Citroen XM Ambulance, 2,1TD 12V, r.v.1995
Citroen XM Musketier 3,0 V6 24V, r.v.1998
Citroen C5 break 2,0 HDi, r.v.2005
Citroen Berlingo 1,9D, r.v.2004
Citroen Berlingo 1,6 HDi, r.v.2009
Fiat Scudo 2,0 JTD, r.v.2008
A další...
Citroen XM Ambulance, 2,1TD 12V, r.v.1995
Citroen XM Musketier 3,0 V6 24V, r.v.1998
Citroen C5 break 2,0 HDi, r.v.2005
Citroen Berlingo 1,9D, r.v.2004