turbo kamna power píše:AFN je starší generace TDI, je tam hodně věcí jinak oproti ASV/AHF, ale do G2 je vhodnější a nějaký ty koně to vydrží. Toledo 1L je postavený na základě Golfa 2, takže proto je to nejvhodnější dárce, dá se sehnat levně a použít se dá vše, motor, převodovka, nápravy, brzdy, pedály, chladič, atd.
Navíc pokud je v plánu mechanika, tak s přimhouřenýma očima AFN vypadá podobně jako 1.6TD, takže by i STK mohla jít. Když dáš mechanický čerpadlo, tak tam necháš komplet elektriku z 1.6TD a je to bez řídící jednotky.
Pokud bude v tom Golfu nová elektrika, tak je jednodušší a lepší zanechat el. čerpadlo, jen vyměníš motorovou el. a zacvakneš do pojistkovnice.
Mechanika je lepší na vzhled a jednodušší na zástavbu. El. čerpadlo s jednotkou se dá líp ladit, líp to jede a má to lepší zvuk, spotřebu i emise
Rozumím rozumím já právě chtěl aby to vypadalo co nejvíc jak ta 1.6ka..ale zase by jsme chtěli aspoň nějakej ten základ těch 130kw aby to aspoň malinko jelo a to by asi to AFN nevydrželo ne? respektive by to možná ani nedalo...ale zase takhle bez jednotky není žádný ladění...takže tam asi bohužel půjde z o1 nebo nevím...problém není v tom kolik je s tím práce ale kolik to bude stát protože to bude zdržovat postup a to jestli to projde/neprojde technickou...takže nevím rád si nechám poradit ale přitom chci nějak tak +- zůstat na svých představách...
130kw to AFN vydrží, pokud bude v dobrém stavu být tebou, tak to udělám tak, že bych koupil to Toledo, zastavěl to do Golfa, ale bez cooleru a s mechanickou pumpou z TD, aby to třeba prošlo nějak STK. A po STK tam dal i motorovou el., jednotku a čerpadlo origo z AFN a můžeš ladit
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
turbo kamna power píše:130kw to AFN vydrží, pokud bude v dobrém stavu být tebou, tak to udělám tak, že bych koupil to Toledo, zastavěl to do Golfa, ale bez cooleru a s mechanickou pumpou z TD, aby to třeba prošlo nějak STK. A po STK tam dal motorovou el., jednotku a čerpadlo origo z AFN a můžeš ladit
To zní jako fajn plán jednoduchý a jasný takže nevím proč bych se toho neměl držet a kdyžtak po 2 letech přestavba zase na mechaniku no asi by to za to stálo
PS:neví někdo kolik kg má prázdná G2 jen s předníma sedačkama a motorem a plnou nádrží?
a ještě další věc tedy prosím...když seženu spodek motoru ASZ nebo ARL půjde na něj přidělat hlava z ASV nebo AHF ? a jak je to s držákem čerpadla a rozvodama? opět díky moc
podle mě absolutní nesmysl scestný sen který bych ti raději doporučil rozchlastat, vyrobíš něco co je k ničemu, maximálka na nějaký vyškov tuning kde ti dá každý na prdel a přestaně tě to bavit,
do toho golfa tak 1,8 turbobenál načipovat a možná ti to něco řekne
slovacek.milos píše:podle mě absolutní nesmysl scestný sen který bych ti raději doporučil rozchlastat, vyrobíš něco co je k ničemu, maximálka na nějaký vyškov tuning kde ti dá každý na prdel a přestaně tě to bavit,
do toho golfa tak 1,8 turbobenál načipovat a možná ti to něco řekne
Fantik píše:V dnešní době bude problém s technickou.
Pro jakej účel by se to stavilo?
S největší pravděpodobností pro zábavu...řekl bych na závody ale s dnešní konkurencí nemá cenu stavět závoďáka když člověk nemá mega v kapse..takže takovej socka závoďák aneb co si sám uděláš to máš Technickou řešíme hlavně kvůli značkám a problémům s policii...jde o to že když budeme chtít blbnout tak né vždy je volnej nějakej okruh nebo tak a za druhé kvůli tomu že ho nechceme stále tahat na podvalu někam může po ose
Nechci ti brát iluze a nevím do jakých úprav se chceš pouštět, ale mega to je dneska tak na špičkovou motokáru , vím o čem mluvím
Postupně jsem všechny závodní aktivity ( motokáry,MX ) vzdal, protože z vlastní kapsy je to prostě finančně nezvladatelný, nehledě na to jakej je to žrout času
Ale to´t můj názor, nechci nikoho od ničeho zrazovat, je třeba pár zapálených bláznů, taky jsem býval takovej..
Tak hodně zdaru
Fantik píše:V dnešní době bude problém s technickou.
Pro jakej účel by se to stavilo?
S největší pravděpodobností pro zábavu...řekl bych na závody ale s dnešní konkurencí nemá cenu stavět závoďáka když člověk nemá mega v kapse..takže takovej socka závoďák aneb co si sám uděláš to máš Technickou řešíme hlavně kvůli značkám a problémům s policii...jde o to že když budeme chtít blbnout tak né vždy je volnej nějakej okruh nebo tak a za druhé kvůli tomu že ho nechceme stále tahat na podvalu někam může po ose
Nechci ti brát iluze a nevím do jakých úprav se chceš pouštět, ale mega to je dneska tak na špičkovou motokáru , vím o čem mluvím
Postupně jsem všechny závodní aktivity ( motokáry,MX ) vzdal, protože z vlastní kapsy je to prostě finančně nezvladatelný, nehledě na to jakej je to žrout času
Ale to´t můj názor, nechci nikoho od ničeho zrazovat, je třeba pár zapálených bláznů, taky jsem býval takovej..
Tak hodně zdaru
před chvíli jsem se díval na zahradu, mladý měl podobnou úchylku koupil si odjety vyrabovaný závodní automobil renault clio,
až přešel od počítače do dílny a zjistil že to není žádná adrenalínová zábava, ale jen dřina, zasunul auto do kopřiv stojí tam víc jak pět let nač si dělat život složitější než je
aktuálně to vypadá tak že půjdeme do g3ky kvůli tomu aby nebyl takový problém s tecvhnickou...koupíme jen komplet kastly bez motoru se vším ostatním komplet i s dovozem asi za 10ku..poté spodek pdčka asi taky za 8-10tis potom hlavu z 81čky společně s čerpadlem a turbem z 96/110 což si myslím že se dá za dalších 14,15 tisíc což dohromady jsme na 35tisících...potom jen intercooler dopředu a vstřiky a soft-dalších 15 tisíc... což už jsme na 50ti a vlastně máme hotovo...poté jen vybrakovat zadní sedačky a interiér a později rám...ale od chvíle co bude soft už je vlastně hotovo a auto může jezdit..takže si myslím že to bude v pohodě motokára s +- 150kw a na tak lehký auto to bude stačit pro zábavu...a později ještě sedačky a pásy...toť vše nějakej extrém? nemyslím si ...
Ještě počítej tak 20-30tis. kč za podvozek a brzdy. Doporučuju použít jako základ komplet nápravy z GTI/VR6 výkon je sice hezkej, ale bez dobrýho šasi se nesvezeš a sedačky+pásy dát hned od začátku, to je taky základ, bez kterýho se nedá jezdit jo a taky počítej, že u mk3 golfa bude nějaká práce na kastli
roman1648: dá se závodit i levně a se skoro sériovými auty není to sice tak profi, ale zábava zaručena
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
ClooWn: na 150 kW v G3 potřebuješ už lepší podvozek - co jede musí brzdit a zatáčet. Jak tady někdo psal, zkus karting.... stojí to taky raketu, ale svezeš se tak jako nikdy (a stačí ti na to Felda pickup pro převoz.
turbo kamna power píše:Ještě počítej tak 20-30tis. kč za podvozek a brzdy. Doporučuju použít jako základ komplet nápravy z GTI/VR6 výkon je sice hezkej, ale bez dobrýho šasi se nesvezeš a sedačky+pásy dát hned od začátku, to je taky základ, bez kterýho se nedá jezdit jo a taky počítej, že u mk3 golfa bude nějaká práce na kastli
roman1648: dá se závodit i levně a se skoro sériovými auty není to sice tak profi, ale zábava zaručena
Brzdy a podvozek jsem zapomněl jen napsat ale na ten půjde +- dalších 15 tis no a práce na kastli nevadí protože se celý auto bude stříkat u kámoše za hubičku a o tu legraci jde především..víme že nezlomíme rekord ale občas nějakou tra't zajet jen tak pro naší radost z toho že jsme se svezly a když to dobře dopadne bude jednou třeba i svezení na nurburgringu o nějakém volném víkendu nestavíme raketu ale jen auto na zábavu
Felipe píše:ClooWn: na 150 kW v G3 potřebuješ už lepší podvozek - co jede musí brzdit a zatáčet. Jak tady někdo psal, zkus karting.... stojí to taky raketu, ale svezeš se tak jako nikdy (a stačí ti na to Felda pickup pro převoz.
to mě neláká právě to už mě víc lákají ty drift trike jestli víš o čem mluvím