Octavie 1.6 75kW BFQ - chyba snímače otáček vačky G40

Technická řešení specifických problémů benzíňáků, včetně LPG i CNG pohonu.

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Ladis001
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Re: Octavie 1.6 75kW BFQ - chyba snímače otáček vačky G40

Příspěvek od Ladis001 »

Drobisko píše: 22 čer 2024, 01:06 Ahoj, řeším stejny problem na své jednickove Octavii se stejnym motorem. Chybový kod P0341. Někdy se objeví, někdy zase ne, ale je to většinou po takovém “nepovedenem” startu, kdy ten motor nenaskoci, tak jak by asi měl (trosku se zakucka jakoby). Sám jsem měnil sensor za nový a závadu to nevyresilo. Přesunul jsem auto teda do servisu a tam mi řekli, ze jim to hodilo vadu na snímači klikové hřídele - oprava přes 3000,- a závadu to nevyresilo. Momentálně nevím co s tím teda. Vyresil si ten problem na svém aute? Pomohla jedna z rad co se tu objevily? Diky
Ahoj, Tak malý update info. Tuto závadu nevyřešilo vlastně nic - výměna čidla ( nové, starší funkční ze stejného motoru), kontrola rozvodů, komplet nové kabely včetně konektorů od čidla až do RJ, jiný startér,...
Nakonec to z důvodu žraní oleje ( ke konci už ve velkém) skončilo " transplantací" jiného motoru. Ze stávajícího motoru, kde se vyskytovala chyba se na nový použilo čidlo vačky, původní kabelové vedení, původní startér a chyba zmizela. Když jsme starý motor rozebrali, tak na tom nálitku na vačce, co dělá "pulzy" pro tenhle snímač bylo dost napečeného bordelu (karbon atd). Jestli to tím bylo nebo ne netuším - motor šel komplet na šrotiště a je klid :D
OťasTDi
Aktivista
Odpovědi: 0

Re: Octavie 1.6 75kW BFQ - chyba snímače otáček vačky G40

Příspěvek od OťasTDi »

Hele kluci a jak je tam řešený vlastně ten protikus proti snímači? čili nějaký ten magnet? Aby vlastně nebyla chyba na "druhé straně"....já bohužel netuším, jak to tam je, ale na jednom Touranu TDi vím, že byl problém s nějakým plíškem, řešil to kamarád, ale za boha si nevzpomenu co a jak....ale tam to snad nějak to čidlo úplně odbrušovalo - možná plácám kraviny...
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
Odpovědět

Zpět na „Údržba a zvyšování výkonu (BENZÍN, LPG, CNG)“