Jednohmota pro 240mm spojku!
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- Stingray
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
2hm zotrvak nepotrebuje odpruzenu lamelu lebo spičkové zatazenie zachytavaju pruziny vo vnutri zotrvaku........akonahle ale idete do jednohmoty a nedavate odpruzenu lamelu tak idete do rizika pretoze prave tie pruziny umoznovali plynuly rozjazd ale aj pohlcovali narazove zatazenie a tym odlahcovali spičky krutiaceho momentu ktore by inak isli do prevodovky.....
...to be or not to be... - faster
- Stingray
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
SUper kit mozem doporucit ale iba z odpruzenou lamelou......je to spojka HELIX motorsport hlinikova mozem len doporucit ja som to dodaval s hlinkovým zotrvakom do 130PDpter píše:
klika praskne kvůli nevyvaženosti,jak si napsal např.setrvak,já měl na mysli tohle to je závodní set,je třeba rozlišit závodní a sportovní pro běžné ježdění,hmotnost,rychlost sepnutí,použitý mat.,jinak at si každý montuje co uzná sám za vhodné[/img]
Jednohmota 240mm

Ahoj
Tak tady jsou fotky jednohmoty 240mm od firmy S.P.E.C. Už jí mám doma a v pondělí jde do auta tak jsem na ní zvědavej.
Re: Jednohmota 240mm
Tak jak šlape???variant píše:
Ahoj
Tak tady jsou fotky jednohmoty 240mm od firmy S.P.E.C. Už jí mám doma a v pondělí jde do auta tak jsem na ní zvědavej.
RIP _ O1 - L&K- 159PS/388Nm by Reesha
Sharan II AUY - stand by
VW T2 Doka "wally" - 1,6/34kW - 1976 -- to 120 kW
Sharan II AUY - stand by
VW T2 Doka "wally" - 1,6/34kW - 1976 -- to 120 kW
Ahoj spojka šlape super je znát i ten lehčí setrvák při zrychlování jinak lamela když se zakousne tak drží ale mám teď problém po výměně mi na volnoběh chrastí převodovka ale dost krutě. Zřejmě mi prý špatná dvouhmota co jsem tam měl vytloukla vůli ložiska ve skříni a to tam dělá bordel. V pondělí to vezu do servisu tak uvidím. Až to opraví tak ještě napíšu
-
coltik
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
stejný problém teď řeší i Sifon s chrastěním... http://www.youtube.com/watch?v=CvtvftlpzS0
VW Caddy 1,6tdi
Saab 9-3 combi 110kW
Opravy vstřikovačů Siemens, Bosch, Denso, Delphi, CAT
http://www.rsdiesel.cz
Saab 9-3 combi 110kW
Opravy vstřikovačů Siemens, Bosch, Denso, Delphi, CAT
http://www.rsdiesel.cz
Stingray: na tvoju radu som ho nechal v takom stave ako si povedal teda nerypat do toho samotny zotrvak ma 7,2kg ako udava vyrobca(cela sada ma okolo 13kg a povodny dvojhmotovy set mal 16kg) ale zaujimave je ze ten rachot nepocut ked stlacim spojku a to sa zotrvacnik toci ale ked ju pustim tak to zacne hrmotat...hrmot nie vo forme vibracii ktore by kyvali autom ale skor neprijemny zvukovy dojem zvonku ako keby som mal vyhegany vyfuk...
Kolotoč TUNING
no ked dvihnem volnobezne otacky tak to postupne mizne a ked mam zaradenu rychlost a rozbieham sa tak okolo 1500ot tak to postupne prestava hucat...pri jazde je to OK tam sa ten zvuk straca aj v inych zvukoch ale na volnobehu je to strasne pocut ked mam neutral...Stingray píše:este je otazny aj stav axialnych lozisk klukovky.......ako sa to sprava ked zdvihnes volnobezne otacky?
Kolotoč TUNING
No to bude pre mna trosku problem lebo az tak sa do motorov nevyznam (nie som mechanik)...tu volu premerat neviem a ten olej neviem podla coho mam zistit...len otazka je taka ze preco to nerobilo predtym a robi to teraz a preco to robi teraz iba za urcitych okolnosti a pri stlaceni spojky ani neviem ze pocujem nieco okrem motoraStingray píše:skus si premerat volu na kluke.......a cekni ci vies dat do prevodovky viskoznejsi olej......
Kolotoč TUNING
- Stingray
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
noooo majitel harley-a by Ti to vedel hned vysvetlit tam su len dva piesty a dlhy zdvih takze nizky volnobeh a velke prestavky medzi pracovnymi cyklami pokial tam nedas vyvazovacie hriadele tak je to ako velky pojazdny vibrator u dizla aj ked je to 4 valec dlhozdvihovy musis ratat z vysokymi spalovacimi tlakmi a stym spojene dynamicke razy v kluke to sa Ti prenasa dalej a kedze vstupny hriadel prevodovky sa pocas volnobehu otaca tak to prenasa dalej do kluky......
Ja to vsetko berem ale preco to nerobi taketo hrmoty ostatnym co maju seriove jednohmoty? motor je ten isty a rozdiel vo vahe minimalny...a nehrmoce im to...Coltik ma seriovu jednohmotu v takom istom aute ako mam ja a nerobi mu to...a o par riadkov vyssie variant pisal ze po namontovani spojky mu to zacalo robit podobne rachoty a to ma 6kvalt priecny a ja mam 5kvalt pozdlzny...inac motor ma nabehanych 181500km a je v slusnej kondicii...
Kolotoč TUNING