go.vojta píše:no to je celkem jednoduché. vem si budík na podtlak a diag. sedni si do auta a jed to projet. podtlak napoj na tu hadičku co vede k bance na turbu. a krásně uvidíš jestli ventilek reguluje dobře nebo je problém v turbu. když ti střída ventilu ukáže, že to začíná stahovat podtlak a na budíku se nic dít nebude, tak je problém ve ventilku, nebo se signálem od řídící jednotky. když podlak bude klesat a plnící tlak přestu bude nahoře, je problém s lopatkama..
taky mě napadlo, zkusim.. nevíš v jakym rozmezí se řádově ten podtlak pohybuje? abych nekoupil měřič s kterym to nehejbne a nebo bude pořád na maximu. dik
tak už to mám několik dní zapojený a nejsem z toho moc moudrej, přijde mi jako že někdy je špatnej signal z ŘJ a někdy že je něco špatně na tý pixle co ovládá táhlo lopatek, nebo přidřený lopaty.. ten podtlak při nastartování je -65kpa, při regulaci když se přesáhne tlak -35kpa, při přeřazní to lítá skoro na 0. Někdy když to vezmu tak tlak jde nahoru přes 1.5, podtlak je na -35 ale tlak stale stoupa, takže by to vypadalo jako by byly zadreny lopatky a ta plechovka regulace ze by sla do nulovy polohy hodně pomalu... ale zas někdy je tam tlak 1.3 a podtlak zůstává na -40kpa a níž se nedostane takže tlak stoupá pořád, i když hooodně pomalu.. zkusim ještě sehnat jednu tu regulační plechovku, třeba bude tahle nějaká špatná, ale už ničemu nevěřim
Sonic píše:Zkouknul bych tu pixlu jestli neni rozpadlá... A pak jestli je ten ventil 100% napájenej...
pixla byla OK, stejně sem ji vyměnil kdyby něco, ventil je určo napájenej jinak by nedával správně podtlak.. ale zjistil jsem něco jinýho, má to souvislost s EGR, jestli to bude tim a rozchodim to tak o tomhle sraní snad napíšu knihu