Studené starty

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Traker
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Traker »

Já nevim,buď tá spojka nebo to mužou být ty vstřiky,ale zatim to nějak neřešim,protože ty dvě sekundy vždycky zavřu oči a jedu :D ale spiš ty vstřiky,protože spojka by dělala i za tepla
VW Golf IV 1.9,race 520,12mm hlava,hybrid turbo+chip MV,sání ARL,FMIC,,jednohmota spojka VR6,výfuk 60mm.MAHA 220PS

Seat Leon Cupra 1.9 ARL 4x4,GTB2264VK,Firad 80%.vyfuk 60mm,FMIC,soft MV

VW Golf VI,2.0 TDI GTD-125kw.úprava profituning--209PS
Ykka
Přispěvovatel

Příspěvek od Ykka »

čistě teoreticky, kdybych měl posunutou hlavu na čerpadle a sníženou dávku paliva, bude to mít vliv na studený start nebo to nastavuje dávku dostatečně vysokou podle teploty chladící kapaliny?
Ykka
Přispěvovatel

Příspěvek od Ykka »

jde mi o to že od doby co bylo čerpadlo u čerpadláře tak mám odchylku dlouhodobé spotřeby přes 40% oproti skutečnosti tak jestli to nemůže mít vliv na starty :(
fero204
Nováček

Příspěvek od fero204 »

mne to rano pri teplote -10 tocilo asi 15 sekund dokym to chytlo a po dvoch hodinach statia znova asi 5 sekund tocenia vymenil som palivovy filter skontroloval plavak v nadrzi prefukol hadicky vymenil ventil na filtru a nepomohlo nakoniec som mal predstik pod strednou ciarou blizsie ku spodnej na tdi grafe nastavil som nad strednu ciaru blizsie ku vrchnej a teraz toci pri - 10 na jednu otacku ,fakt to pomaha samozrejme zhavice musia byt v poriadku
palikx
Přispěvovatel

Příspěvek od palikx »

zdravim
no koukam ze toto je asi vlastnost tech motoru.
mam alh a dela naprosto to samy.
uprava predvstriku nepomohla.
puvodne sem mel 2 zhavicky ko.po vymene se ale vubec nic nezmenilo.
vzduch to asi neni jelikoz v lete to chytalo i po tydnu v pohode.
tak ze by tlaky.ma to 200 tis.
Skoda octavia combi 1,9TDI 81 r01
Skoda Felicia combi 1,3-50
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

Ykka píše:jde mi o to že od doby co bylo čerpadlo u čerpadláře tak mám odchylku dlouhodobé spotřeby přes 40% oproti skutečnosti tak jestli to nemůže mít vliv na starty :(
Jestli mas to cerpadlo moc rozhozený tak to má vliv na vsechno,pokud je dobře nastavený tak v kanale 1 ve vagu,ti musí ukazovat vstrikovaný množství na volnobeh kolem 3,6Mg/z je to optimální hodnota. Motor musí být ohřatý na min 80 a vsechny spotrebice vypnutý i radio. Pokud mas odchylku vic jak 2 mg tak musis hejbnout tím vrskem na cerpadle,mensí lze postelovat vagem. Tu spotrebu ti muže delat i klekajicí váha a stím cerpadlem to nemusí mít vubec nic spolecnýho.
Ykka
Přispěvovatel

Příspěvek od Ykka »

čerpadlo už jsem poladil a je to mnohem lepší, je to na autě na kterym vag nepůsobí proto se takhle blbě vyptávám :D
TG
Přispěvovatel

Příspěvek od TG »

Tak já mám ten samý problém se studenými starty u tdi 81kw ASV v ibize...žhav.svíčky mám doma nový a zkusím je vyměnit a uvidíme, ale mám pocit dle toho co čtu, že to nepomůže..
Borysta
Sběrač informací

Příspěvek od Borysta »

Taky mě to dělá u PD 85Kw ale jen ráno odpoledne už v poho. Pal. filtr mám taky měněnej.Jinak v servise mi radili že to taky dlouho řešili na Oktávě a nakonec to dělal startér.Že tomu nedal ten spravnej šmrnc. ;)
Nemám rád brzdy provozu!
TG
Přispěvovatel

Příspěvek od TG »

TG píše:Tak já mám ten samý problém se studenými starty u tdi 81kw ASV v ibize...žhav.svíčky mám doma nový a zkusím je vyměnit a uvidíme, ale mám pocit dle toho co čtu, že to nepomůže..
Tak jsem teď vyměnil ty žhavící svíčky a auto chytá jako nic, žádný běh na 3 nebo tak, krásně chytne a běží...vyměnil jsem je schválně na parkovišti, aby to bylo studený :-)
ještě uvidíme zítra ráno, ale rozdíl je propastný, asi byly ty původní v háji
to0001
Přispěvovatel

Příspěvek od to0001 »

taky jedna zkušenost se špatnými studenými starty. Při přestavbě na větší turbo zjisti Indi totálně zasrané sání-u motoru.Vyčistil a vypadá,že závada je odstraněná :D
Ykka
Přispěvovatel

Příspěvek od Ykka »

to0001 píše:taky jedna zkušenost se špatnými studenými starty. Při přestavbě na větší turbo zjisti Indi totálně zasrané sání-u motoru.Vyčistil a vypadá,že závada je odstraněná :D
To je zajímavý a v otáčkách to jelo normálně? Kouří to černě?
to0001
Přispěvovatel

Příspěvek od to0001 »

jelo to normálně. Trochu více mi to kouřilo,ale chtěl jsem při chipu více nafty.Jinak žádné příznaky. Ty studené starty mě štvaly.Divně to točilo a chvíli se to hádalo...Myslel jsem,že startér nebo žhavičky
Ykka
Přispěvovatel

Příspěvek od Ykka »

Tak jsem se konečně před časem dokopal k tomu že jsem změřil kompresní tlaky a na všech válcích je 33 barů což je ok a tak jsem zkusil ještě aspoň jednu trysku na obyčejný zkoušečce a zdá se že rozprašuje dobře ale otvírá nějak brzo, je to možný že by to bylo tím?
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

Ykka píše:Tak jsem se konečně před časem dokopal k tomu že jsem změřil kompresní tlaky a na všech válcích je 33 barů což je ok a tak jsem zkusil ještě aspoň jednu trysku na obyčejný zkoušečce a zdá se že rozprašuje dobře ale otvírá nějak brzo, je to možný že by to bylo tím?
A to je co brzo, ten tlak ma byt pro novou trysku AHF 190-200 Bar, mez opotrebení je 170Bar, cili nesmí otevrit driv než ti to ukaže 170 Bar.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“