určitě ne! v originále to dávalo 0,7b (změřeno), a v manuálu píšou 0,8b. momentálně su těsně pod hranicí 2b. kdybych odečetl 1bar tak s tlakem 0,9 asi stará 1,6TD nedosáhne 105k.chucky píše:a neměl bys odečíst 1bar jako tlak vzduchu ?

Moderátoři: šulda, Moderátoři
určitě ne! v originále to dávalo 0,7b (změřeno), a v manuálu píšou 0,8b. momentálně su těsně pod hranicí 2b. kdybych odečetl 1bar tak s tlakem 0,9 asi stará 1,6TD nedosáhne 105k.chucky píše:a neměl bys odečíst 1bar jako tlak vzduchu ?
Zajímavé..........nikdy bych neřekl, že tento tlak může turbo vydržet. Obzvlášť 1,6 TD. Ale rozhodně bych to nikomu nedoporučil!iTD píše:určitě ne! v originále to dávalo 0,7b (změřeno), a v manuálu píšou 0,8b. momentálně su těsně pod hranicí 2b. kdybych odečetl 1bar tak s tlakem 0,9 asi stará 1,6TD nedosáhne 105k.chucky píše:a neměl bys odečíst 1bar jako tlak vzduchu ?
Člověče ty máš vůbec zajímavé to tvoje vozítko. Ale divná mi je jedna věc. Když jsem se díval na ten tvůj graf, tak to na ten tlak nevypadá. Myslím ten nástup krouťáku.... Jetli máš turbo s obtokem, tak by tlak a s ním krouťák měl prakticky fofrem vyletět strmě vzhůru a pak padat. Navíc při tom tlaku!!!! Ten nástup je jako bez turba! Ale je fakt, že zo může být tím, že ten graf je blbě vykreslený a je jen spojnicí 6ti bodů.A co ty hadice od turba??? To máš nějak překopané??? Nebo to vydrží trojnásobek tlaku oproti originálu???? A navíc to nějak moc hulí. Chladíš to dost? Jestli do dost chladíš, tak při tolika vzduchu by to snat tak hulit nemělo, ne? Kruci ty TDčka mají snad nějaké svoje specifika, nebo co...Taky bych bral takový tlak.iTD píše:nevim nevim, já mám tlak 1,9baru, turbo orgo, starý, s úpravou najeto 15tis. km, pár dní sem tlačil přes 2,5baru. po kontrole stále v pořádku. nikomu nechci nic vnucovat, ale myslím že nejvíc záleží na zacházení. ale jinak máš asi pravdu.chucky píše:jinak říká se že na turbu se muze přidat max 12 procent... ale tak to je uprava na "životnost"
ze starýho komůrkáča to asi jinak nedostaneš. jen odhadem při tlaku 1,2 by bylo asi 80-90k. nad 1b to začná intenzivně tahat. a zhoršit výkon? když sem měl jednu dobu tlak 2,5b jelo to jak prase!! něčím to asi bude...mvolesko píše:no jestli mas 105k, tak ten tlak co foukas je zbytecne nesmyslenej, protoze na 105k ti staci max 1.2baru spis min, navic vyrazenej obtok naopak muze zhorsit vykon, turbo ve vysokejch otackach brzdy vejfukove plyny ...
nesmysl seriovej GTD co mel 80koni mel tlak 0.9b, jinak vim o starej komurkacich s obsahem 3L 400koni a 700Nm a divny je ze tlacej jen 1.5 baruiTD píše:ze starýho komůrkáča to asi jinak nedostaneš. jen odhadem při tlaku 1,2 by bylo asi 80-90k. nad 1b to začná intenzivně tahat. a zhoršit výkon? když sem měl jednu dobu tlak 2,5b jelo to jak prase!! něčím to asi bude...mvolesko píše:no jestli mas 105k, tak ten tlak co foukas je zbytecne nesmyslenej, protoze na 105k ti staci max 1.2baru spis min, navic vyrazenej obtok naopak muze zhorsit vykon, turbo ve vysokejch otackach brzdy vejfukove plyny ...
máš pravdu, pokud bych to držel 10km tak to nedojede!! ale pokud to máš na předjetí kdy šlápneš a seš před autem a sundáš nohu z plynu tak asi to nic není ty 3vteřiny zátěže! to je o čem sem mluvil- jak se s autem zachází! já to nemám na závodění. jo a k tomu GTD 80k, má jiný turbo a vodou chlazený, intercoler (moje 70k origo to nemá) a taky má jiný trysky! tak nevim jak si to přeberešjayd píše:iTD: 2.5 baru??? a co jsi tam mel za turbo..me pripada, ze tohle uz je celkem vysoka hodnota na to,aby to vydrzelo delsi jak 10km cestu
nesmysl je z 3l TD 400k a při tlaku 1,5 už úplně! to je litrový výkon 133k a v přepočtu na moje by mělo 213k což je úplná kravina! proč nemaj borci s 1,9TDi 250k při tom tlaku?? že má DTM racing Audi 5,5l TDi 700k při 3barech to se dá pochopit, ale 1,5? ee, zamysli semvolesko píše: nesmysl seriovej GTD co mel 80koni mel tlak 0.9b, jinak vim o starej komurkacich s obsahem 3L 400koni a 700Nm a divny je ze tlacej jen 1.5 baru
iTD píše:nesmysl je z 3l TD 400k a při tlaku 1,5 už úplně! to je litrový výkon 133k a v přepočtu na moje by mělo 213k což je úplná kravina! proč nemaj borci s 1,9TDi 250k při tom tlaku?? že má DTM racing Audi 5,5l TDi 700k při 3barech to se dá pochopit, ale 1,5? ee, zamysli semvolesko píše: nesmysl seriovej GTD co mel 80koni mel tlak 0.9b, jinak vim o starej komurkacich s obsahem 3L 400koni a 700Nm a divny je ze tlacej jen 1.5 baru