Hm to asi neklapne protože to je uvnitř kotle v topeništi a bude tam doooost teplo a ten bronz si myslim že by odhořel. Ale dík za nápad.origoš píše:Tak zkus poslední možnost: Přebruš pěkně povrch sváru a převař bronzovou elektrodou. Mechanicky to drží a bronz se dobře spojuje. Zahodit to můžeš vždycky.
Svařování litiny
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Máme v práci jeden materiál z litiny, ketrý nám sem tam svařují, ale to se fakt chladí třeba celý den !!! Musí to chládnout velmi pomalu. Nevzpomínám si, že by to někdy znovu upadlo bez nějaké příčiny.
Ještě jsem si teď vzpoměl, táta mi vždycky říkal ( osobně jsem to nikdy nezkoušel ) že když potřeboval svařit litinu, třeba prasklej svěrák apod., dělal to autogenem a místo drátu použil starý pístní kroužky. Tak jenom tip, kdyby se ti to ještě chtělo zkusit
Ještě jsem si teď vzpoměl, táta mi vždycky říkal ( osobně jsem to nikdy nezkoušel ) že když potřeboval svařit litinu, třeba prasklej svěrák apod., dělal to autogenem a místo drátu použil starý pístní kroužky. Tak jenom tip, kdyby se ti to ještě chtělo zkusit
To je všechno fajn, viděl jsem dokonce (a i sám jsem to tak dělal) vařit litinu jen obyč COčkem a drží to, jenže tady je problém s těsností v kombinaci s teplotou. Taky jsem si doma vařil malej svěráček COčkem a kupodivu drží, ale.....m_toy píše:Máme v práci jeden materiál z litiny, ketrý nám sem tam svařují, ale to se fakt chladí třeba celý den !!! Musí to chládnout velmi pomalu. Nevzpomínám si, že by to někdy znovu upadlo bez nějaké příčiny.
Ale jinak dík za tip. Už na to kašlu dneska to jdu skládat s novým článkem.
svařit se to povedlo aniž by to praskalo , ale pravděpodobně kuli nečistotám v litině byli ve svarovém kovu mikropórky které propouštěly při tlakování i při několikátém vybroušení a znovu zavaření , později mě napadlo že se to mohlo převařit nerezem který by se dobře slil se svarovým kovem na litině , ale co by to dělalo při tepalném namáhání ( základ litina na tom nikl a na vrch nerez ) s dilatacema jednotlivých materiálů , přece jenom to byl 10 cm dlouhý svár a z jedné strany žár koksu a z druhé voda
A5 3.0 TDI 210 KW pracovní
škoda 120 L zábava
G7 GTD
škoda 120 L zábava
G7 GTD