No EGR.....stejně je tam jen kvůli snížení emisí na volnoběh.bokaco píše:Co jsi prosim Te odpojil?
Dnes konec debaty. Musím letět. Zdar
Moderátoři: šulda, Moderátoři
No EGR.....stejně je tam jen kvůli snížení emisí na volnoběh.bokaco píše:Co jsi prosim Te odpojil?
Jak tu byla někde zmínka o tom, že při otevřeném Egru se omezuje i hoření, tak mi tak napadá, jak moc se tím ku.ví motor kdybych ho úplně vyřadil? Nebo to tomu motoru je při jízdě třeba ve městě jedno, protože je na to dimenzovanej? Já jen abych si neušetřil práci s čištěním sání a nepřidělal daleko větší s nečím jiným co se projeví za čas? Dík za odp.Matrix píše:Ve měste se jezdí taky pomalu a spotřeba ??? Problémem je udržení konstatní rychlosti na co nejvyšší kroutící moment. Takže když pojedu konstatně stejnou rychlostí, tak mi ani to že mám otevřenej EGR nijak moc nevadí. Ale při častých rozjezdech a zrychlování se to pak už projeví, to samé při častém řazení....
Muj poznatek je, ze je tam podtlak nebo neni. A nejaky polovicni se tam nenajde pokud se nesnizi podtlak v provodni hadicce pred N75 tim, ze nekolikrat seslapnete brzdu, aby se ten podtlak odsal do posilovace brzd.TDIPOWER píše:bokaco píše:Jak pracuji ty podtl. elekt. ventily. To RJ pozna jaky je tam podtlak a na kolik je otevren ten ventil?
U toho EGR to bude tak, že ŘJ zvyšuje nebo snižuje pomocí N75 podtlak v ovládací větvi EGR tak, aby byla na volnoběh snížená spalovací teplota a tím sníženy emise. Jako vstupy budou pro ŘJ podle mě signály z váhy, množství paliva, možná nějaká ta teplota vzduchu, motoru a bůh ví co ještě. Radši jsem to odpojil, aby nad tím ŘJ nemusela zbytečně přemýšlet