ford mondeo 2.0 TDCi kontrolka žhavení bliká
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Nemusí být.... dělal jsem případ, kdy auto normálně jezdilo, občas chcíplo a nešlo nastartovat a blikalo žhavení. Počase, jak říkáš, odešel startér + věnec na setrváku, takže spousta pilin. Převodovka ven ( mňam ) a tak rozesranou dvouhmotu jsem ještě neviděl. Axiální vůle cca 5mm radiální cca 2mm a ty dvě plochy setrváku, které mají vůči sobě kmitat, jezdily po sobě tak dlouho, až se k sobě připekly. Nikdo, ani já si nevšiml nějakého hluku, nebo vibrací. Ten kovový bordel co to produkovalo zasral čidlo a to občas nereagovalo na snímací kolo...
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
ahoj, takže myslíte, že až auto chcípne a budu poblíž servisu tak mám nechat normálně otočený klíček a nechat blikat kontrolku žhavení a zavolat je aby to připojili na pc nebo mám jet na diagnostiku jinak? To by přece mělo být poznat když to dělá docela často ne? Problém je, že to neumím nasimulovat, kdybych vzal technika s pc do auta. Nemáte nějaké rady jak auto hodit do nouzáku?
ahoj, tak jsem dnes zavolal do Fordu, když mi chcíplo auto a blikala kontrolka žhavení a prý mu to ukazovalo snímač polohy báčky hřídele, je to možné? Co to znamená? Technik mi to nebyl schopný vysvětlit ani cenu opravy nevěděl? Ví prosím někdo něco o tomto problému? Může to způsobovat chcípnutí motoru a blikání kontrolky žhavení?
jestli myslis cidlo vackovy hridele tak to mozny je. vymen ho jestli je cerny tak ty odchazej casto a koupis si sedy a to by melo uz drzetjohnyd píše:ahoj, tak jsem dnes zavolal do Fordu, když mi chcíplo auto a blikala kontrolka žhavení a prý mu to ukazovalo snímač polohy báčky hřídele, je to možné? Co to znamená? Technik mi to nebyl schopný vysvětlit ani cenu opravy nevěděl? Ví prosím někdo něco o tomto problému? Může to způsobovat chcípnutí motoru a blikání kontrolky žhavení?
-
- Nováček
Čauky.jakej to máš rok? řešil jsem něco podobnýho a bylo to ovládání turba, v jednom roce to dělali elektronicky ovládaný a dost to zlobí,ale auto nechcíplo do mrtva,jen ztratilo výkon,jinak mi je divný že to diagnostika nenapíše měla by si to pamatovat, nemá to náhodou podávací čerpadlo z nádrže? jestli občas nejde tak to diagnostika nezjistí.