Prosím pomozte!

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

tomtt
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

neproblikne kontrolka žhavení

Příspěvek od tomtt »

Relé sepne, naměřil jsem "šťávu" za ním. Jak poznám, že to není imobilizér?
serviceMan
Přispěvovatel

Příspěvek od serviceMan »

Immo by ti blikalo, pokud by bylo něco zablokovaný/nefunkční. Symbol auta s klíčem žlutá barva...
tomtt
Přispěvovatel

vyzkoušení ŘJ motoru

Příspěvek od tomtt »

Můžu vyzkoušet svou řidicí jednotku z octavie Tdi 66kW, r.v98, na golfu Tdi 66kW, r.v.97? Stačí ji jen přehodit, nebo se musí něco nastavovat? :? Nehrozí nějaké nebezpečí? Můžu ji vyzkoušet i na autě, které nemá imobilizér? Předem děkuji za odpověď.
serviceMan
Přispěvovatel

Příspěvek od serviceMan »

Můžeš to vyzkoušet, jenom ji přehoď a bez Imma to asi na dvě vteřiny chytne, pokud by jsi to chtěl zkoušet déle, tak to musíš přizpůsobit diagnostikou. Ale i tak je to v pohodě. je to otázka několika okamžiků... ;)
12skvarka
Aktivista

Příspěvek od 12skvarka »

Při výměně řídicí jednotky motoru nebo přístrojového panelu v automobilu s imobilizérem 2. generace je třeba provést Přizpůsobení s imobilizérem.

1.
V SuperVAGu navažte komunikaci s řídicí jednotkou Elektronika motoru a zvolte komfortní funkci Přizpůsobení řídicí jednotky motoru.

Program oznámí případ, kdyby Přizpůsobení neproběhlo v pořádku.

2.
Pokud máte verzi programu Standard, pak vyvolejte funkci Přizpůsobení (F6) a v kanálu 0 zadejte novou hodnotu 0.
pafka
Aktivista

Příspěvek od pafka »

Ještě jedna věc, to auto předtím normálně jezdilo??? Jen se odstavilo , a vyndala se baterie, a pak dva roky stálo? To jsou podle mě dost důležité informace, protože pokud z toho nikdo nic nebral , tak by to mělo všechno relativně fungovat. Konektory jsou vodotěsný, kabely a ř. jednotka taky. Takže zbejvaj kuny, aby Ti někde nevyžraly dráty.
tomtt
Přispěvovatel

Potřebuju odzkoušet ŘJ

Příspěvek od tomtt »

S oktávkou jsem teď v takovém stádiu, že už nevím co mám změřit. Prošel jsem napájení ŘJ od relé 109 až ke konektoru ŘJ (pin2). Chci si sám odzkoušet ŘJ na jiném autě, ale zatím jsem nesehnal někoho kdo mi to za úplatek umožní (to plně chápu). Taky jsem zjistil, že mi v prvním servisu vyměnili ŘJ a dali tam nějakou, která vypadá jak z popelnice a ani už nemá žádné označení. Tvrdili mi, že mi pouze vyměnili čip. O hlavu jim to už asi neomlátím, protože nemám doklad. Ať to shrnu, po těchto negativních zkušenostech :x :x :x :x chci najít v Královehradeckém kraji opravdového odborníka, který elektroniku v těchto motorech dokonale zná. Doposud mě to stálo 5500Kč a to nepočítám několikatisícové náklady na dopravu nepojízdného auta a auto je ve stejném, ne-li horším stavu než bylo!!! Mám ještě ŘJ 1,9Tdi EDC15VM+ 038 906 012 H, vyměním ji za jednotku EDC 15V-5 na motor AGR
pafka
Aktivista

Příspěvek od pafka »

Nabídl jsem Ti pomoc, tel 608444750.
Vojtas
Nováček

Příspěvek od Vojtas »

Napájení Řj je přes pojistku 28.
Pin na Řj je 47.Může být vadné relé č.90 nebo brzdový spínač.
tel.724309964
Vojtas
Nováček

Příspěvek od Vojtas »

Nemáš náhodou vadný ventil odstavení paliva ?
Ventil vymontuj a vyber vnitřní jádro s pérem.
Dej na zpátek a odzkoušej,jestliže poběží chcípni to přes kvalt.
K-O-M-I
Sběrač informací

Příspěvek od K-O-M-I »

Čaute lidi, ja mam podobnej problem na GIII tdi 1Z, motor toci ale nechytne, jenze me se nerosviti ani kontrokly, nejde mi vubec proud do ridici jednotky, rele 109 jesm zkousel menit a nic, immo nemam, nejaky rady? Za kazdou budu rad ;) jo nemate nekdo nahodou schema orig alarmu GIII?
TDI Forever :-)
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“