blíka kontrolka žhavení:-(

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

jurki888
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od jurki888 »

neznamena ze ked funguju svetla vypinac je v poriadku moze odisr aj ta druha vetva co je pre rj
Prochor81
Přispěvovatel

...

Příspěvek od Prochor81 »

Zdravím,taky mám ten stejný problém na G3 :( Dával jsem tam jiný světla... Dopředu čirou optiku s "denním svícením" a dozadu ledkový světla.Jinak předtím to nedělalo.
VW Passat PD 1.9 TDI 96KW Tiptronic R.V.2002
Renault Megane Grandtour III 1.6 16v R.V.2012
miraspetrowski
Přispěvovatel

Re: ...

Příspěvek od miraspetrowski »

Prochor81 píše:Zdravím,taky mám ten stejný problém na G3 :( Dával jsem tam jiný světla... Dopředu čirou optiku s "denním svícením" a dozadu ledkový světla.Jinak předtím to nedělalo.
ty ledky mají prdlajs odběr,ař.j při malém odberu el. pr.si myslí,že je žárovka v prdeli,předřazuje se tam rezistor,pak to přestane
moskvich 412, lada 2105, š 120ls,p 309 grd,toyota corolla-mazánek,sharan1 1,9TDI 81kW černá metla-šachovnice na blatníku
Prochor81
Přispěvovatel

Příspěvek od Prochor81 »

miraspetrowski píše:
Prochor81 píše:Zdravím,taky mám ten stejný problém na G3 :( Dával jsem tam jiný světla... Dopředu čirou optiku s "denním svícením" a dozadu ledkový světla.Jinak předtím to nedělalo.
ty ledky mají prdlajs odběr,ař.j při malém odberu el. pr.si myslí,že je žárovka v prdeli,předřazuje se tam rezistor,pak to přestane
A ten se dává kam???
VW Passat PD 1.9 TDI 96KW Tiptronic R.V.2002
Renault Megane Grandtour III 1.6 16v R.V.2012
miraspetrowski
Přispěvovatel

Prochor81 píše:
miraspetrowski píše:
A ten se dává kam???
tušim pralelně mezi + a kostru-přívod do světla,nebo ti to šikovnej autoelektrikář zadělá do světla ať to trochu vypadá,rezistor semusí spočítat podle počtu diod,a jejich odporu,ale nejsem elektrikář tak tu nechci plácat nesmysly,,,,dělali mi toto u motocyklu ale na blikače,taky to nedělalo skoro žádnou zátěž a přěrušovač max.3w to ani nedokázalo rozblikat poraď se raději s odborníkem,mohlo by se třebaněkde zahulit
moskvich 412, lada 2105, š 120ls,p 309 grd,toyota corolla-mazánek,sharan1 1,9TDI 81kW černá metla-šachovnice na blatníku
miraspetrowski
Přispěvovatel

Prochor81 píše:
miraspetrowski píše:
A ten se dává kam???
tušim pralelně mezi + a kostru-přívod do světla,nebo ti to šikovnej autoelektrikář zadělá do světla ať to trochu vypadá,rezistor semusí spočítat podle počtu diod,a jejich odporu,ale nejsem elektrikář tak tu nechci plácat nesmysly,,,,dělali mi toto u motocyklu ale na blikače,taky to nedělalo skoro žádnou zátěž a přěrušovač max.3w to ani nedokázalo rozblikat poraď se raději s odborníkem,mohlo by se třebaněkde zahulit
kapo1222
Přispěvovatel

Příspěvek od kapo1222 »

Lada.H píše:Nejčastější příčiny blikání kontrolky žhavení.

1. Chybně nakódovaná nebo nenakódovaná ŘJ motoru.
2. Ventil počátku vstřiku N108.
3. Nastavovač množství paliva N146 (motor nelze nastartovat, kontrolka bliká 30 sekund po zapnutí klíčku)
4. Spínač F147 na pedálu brzd (bliká 5 minut po zapnutí klíčku).
5. Snímač zdvihu jehly G80 (nižší výkon motoru).
6. snímač polohy šoupátka čerpadla G149
7. Elektronický pedál akcelerace (motor běží v nouzovém režimu při konstantních 1300 otáček za minutu).
ten siedmi bod . co ho moze napr sposobovat???Raz som pravou stranou auta presiel po takych dvoch vacsich mlakach as v 70 km/h a ta kontrolka zhavenia sa mi rozblikala a plynovy pedal nereagoval. domou som dosiel a rychlosti bez plynu. po cca hodine bolo vsetko v poriadku a od vtedy sa mi to nestalo - ale mlakam sa uz radsej vyhybam
Bora 1.9 TDI 96 kw 2002
kapo1222
Přispěvovatel

Příspěvek od kapo1222 »

Tak moze mi niekto vysvetlit co ten siedmi bod moze sposobovat??? vid prispevok odo mna vyssie
Bora 1.9 TDI 96 kw 2002
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

kapo1222 píše:Tak moze mi niekto vysvetlit co ten siedmi bod moze sposobovat??? vid prispevok odo mna vyssie
podělá se ti pedál prostě není schopný zobrazit žádný úhel v řj, motor si přidá na 13OO otáček a na tyto točky ty múžeš dojet do servisu bez použití plynového pedálu chápeš :?

takže nastartuješ a 13OO otáček furt zařadíš a pořád 13OO
kapo1222
Přispěvovatel

Příspěvek od kapo1222 »

slovacek.milos píše:
kapo1222 píše:Tak moze mi niekto vysvetlit co ten siedmi bod moze sposobovat??? vid prispevok odo mna vyssie
podělá se ti pedál prostě není schopný zobrazit žádný úhel v řj, motor si přidá na 13OO otáček a na tyto točky ty múžeš dojet do servisu bez použití plynového pedálu chápeš :?

takže nastartuješ a 13OO otáček furt zařadíš a pořád 13OO
ja tomu chapem. mne sa to stalo ked som isiel asi 70 - 80 km /h a pravou stranou som presielk po dvoch vacsich mlakach. zacala mi blikat kontrolka zhavenia a otacky 1300. plynovy pedal nereagoval. Asi cca po hodine som prisiel k autu nastartoval a kontrolka neblikala a plynovy pedal reagoval normalne. A moja otazka znie Mohlo mi to sposobyt to ze som presiel v takej rychlosti po dvoch vacsich mlakach?????????
Bora 1.9 TDI 96 kw 2002
Martin.R
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Martin.R »

kapo1222 píše:ja tomu chapem. mne sa to stalo ked som isiel asi 70 - 80 km /h a pravou stranou som presielk po dvoch vacsich mlakach. zacala mi blikat kontrolka zhavenia a otacky 1300. plynovy pedal nereagoval. Asi cca po hodine som prisiel k autu nastartoval a kontrolka neblikala a plynovy pedal reagoval normalne. A moja otazka znie Mohlo mi to sposobyt to ze som presiel v takej rychlosti po dvoch vacsich mlakach?????????
Mohlo. Můžeš mít nějakej studeňák v pedálu, nebo v jednotce, nebo nějakej bordel v kabeláži případně v konektorech.
Po napíchnutí na vag bys tam měl mít uloženou sporadickou chybu.
Elektronika auta a technika........
776 829390
slovacek.milos
Aktivista

pedál lze skontrolovat kontrola akních členů ;)
Martin.R
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Martin.R »

Miloši v akčních členech neni pedál plynu. Ten najdeš v měřenejch hodnotách, ale pokud mu to chodí tak by musel nasimulovat závadu ježděním přes díry, nebo tahat za káble případně ťukat po plynu nebo jednotce.
Elektronika auta a technika........
776 829390
kapo1222
Přispěvovatel

Příspěvek od kapo1222 »

ale mohlo to sposobyt to ze som presiel cez dve vacsie mlaky pravou stranou auta???
Bora 1.9 TDI 96 kw 2002
slovacek.milos
Aktivista

Martin.R píše:Miloši v akčních členech neni pedál plynu. Ten najdeš v měřenejch hodnotách, ale pokud mu to chodí tak by musel nasimulovat závadu ježděním přes díry, nebo tahat za káble případně ťukat po plynu nebo jednotce.
já se nedávno hrabal v benálové fábce a tam pedál byl jako akční člen,

třeba kecám nedělám to každý den

mřených hodnotách to je jasné :)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“