Je Shell opravdu tak hrozna ?

vše o motorových, převodových a podobných olejích - čím se miláčci namažou

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Milosss
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Milosss »

A neviete čo je zač slovenský Benzinol? Logo skoro rovnaké ako Benzina a ceny lepšie než Shell či OMV, je to nejaký príživník na Benzine alebo sú nejak spolu previazané tie spoločnosti?
vonRichthofen
Přispěvovatel

Příspěvek od vonRichthofen »

Já když jedu za rodinou na Slovensko, tak vždycky tankuju v Drietomě na Benzinolu naftu (když jedu tam i zpět) a žádný problém jsem nikdy neměl. Výborný ceny a auto jede pěkně. :) Logo maj podobný s Benzinou, ale jinak nic. :)
Tomas-Oaza
Přispěvovatel

Příspěvek od Tomas-Oaza »

loni jak sem jezdil s dodavkou dopravu tak sem si zapisoval veskery tankovani a spotreby. nemuzu to najit kde to mam. ale nejlepsi u nas byla AGIP,potom verva a pak shell. na ono sem taky jezdil jak nekdo zminuje a nemuzu rict ze by byla spatna nafta,nemel sem zadnej problem. auto bylo ducato 2,3 JTD a najel sem 80 tis km tak myslim ze sem moh poznat trocha kvalitu. jako nejhorsi co u nas je je LUKoil ten mel vzdy zvasenou spotrebu jak sfina.
na slovensku byla jednoznacne nejlepsi klasika slovnaft, tu sem braval pravidelne v popradu a okolo
Lancia Kappa 2,4 TDS
Renault Master
Iveco daily 2,3
Milosss
Přispěvovatel

Příspěvek od Milosss »

vonRichthofen píše:Já když jedu za rodinou na Slovensko, tak vždycky tankuju v Drietomě na Benzinolu naftu (když jedu tam i zpět) a žádný problém jsem nikdy neměl. Výborný ceny a auto jede pěkně. :) Logo maj podobný s Benzinou, ale jinak nic. :)
Pretože u nás v meste to bola najprv Spectrum, tam som sa bál chodiť aj s mojou rotačkou, ale teraz sa to volá Benzinol a viem že tých púmp je dosť a aj na hlavných ťahoch. A cena oproti Shell je o 5 centov nižšia. A do akého auta si to bral a aký diesel? Ten obyčajný či ten čo píšu ako super diesel?
vonRichthofen
Přispěvovatel

Já tam tankuji obyčejnou naftu, tam jiná ani není. Tankuju do fabie PD. Nemůžu říct jediný špatný slovo. Jenom přidávám VIF nebo Liqui Moly Speed. Tankuje tam spousta kamionů i os. aut a cena je fakt slušná. Naposledy 1,36 eur. Tak když tam jedu, vždycky natankuju. :)
Milosss
Přispěvovatel

Příspěvek od Milosss »

Noo u nás píšu ešte navyše nejakú naftu ináč aditivovanú a tá je drahšia o 1 cent. Tá obyčajná je oproti Shell dokonca o 6 centov lacnejšia. Na druhú stranu nikdy som žiadne aditívum nepotreboval, a tankujem len na shell a sem tam OMV a Slovnaft. Nerád by som totiž aby mi začalo tiecť čerpadlo pre tých pár eur ušetrených, ale tak istota nie je už fakt nikde.
vonRichthofen
Přispěvovatel

Jak píšeš, jistota není už nikde. Zvykl jsem si na ti aditiva a přidávám je při každém tankování ať tankuji na shell nebo někde jinde. Jen doufám, že to není placebo a že to má nějaký vliv na palivo. Zatím jsem problém s naftou neměl. Doufám, že to tak taky zůstane..... :)
kaskader
Přispěvovatel

Příspěvek od kaskader »

Tankujem na akejkolvek pumpe, kde zrovna som, v znackach rozdiely nerobim. Vyhybam sa len no name pumpam a problem som mal presne 1x s benzinovou P206 na tesco v dubnici. A zaznamenal som hlucnejsi motor P Boxer hdi po tankovani na lukoil v rusku. Inak beriem, co je po ruke - 270 cdi, 280 cdi, 1,8T, P206 1,1i. Vacsinou Lukoil, mam ho kusok od baraku. Cital som zaujimavy nazor, ze dolezita neni ani tak znacka, lebo zavozy su tak ci tak z jednej hadice, ale stav cisterien (u nas no problem) a stav nadrzi - cim novsie, tym lepsie.
Prečo nie audina? Lebo Medveď!
Ex: A4 1.9TDI Quattro AVF 2003
Frank51
Sběrač informací

Příspěvek od Frank51 »

Tak to opravdu nechápu. Rubrika je mazání a oleje, ale tady se řeší palivo.
Vecernicek
Přispěvovatel

Příspěvek od Vecernicek »

Nechápu, proč to sem píšeš? Nikoho to nezajímá.

Pro mě je značkou značek OMV, i když už u ní cca dva roky netankuju kvůli ceně (v Brně), ale pokud je nouze tak radši vezmu na OMV než všude jinde.
S EuroOil mám taky zkušenos že pění jako prase a nejede. (wallbash)
A tu Benzinu někdy vyzkouším.

Ale pokaždé když tankuji tak přidávám VIF, ten zlepší prakticky všechno na sneitelnou úroveň. 8) (mírné předávkování není na závadu)
Odpovědět

Zpět na „Mazání a motorové oleje“