Je Shell opravdu tak hrozna ?

vše o motorových, převodových a podobných olejích - čím se miláčci namažou

Moderátoři: šulda, Moderátoři

MarekTD
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Je Shell opravdu tak hrozna ?

Příspěvek od MarekTD »

Zdravim :)

Tak sem tak premyslel nad jednim relativne zvlastnim a dost komplikovanym tematu. Urcite jste kazdej slyseli kec : želví-power a s tim spojeny pochybnosti o kvalite paliv, ktera tahle pumpa u nas v čr má. Porad se ale nemuzu dohrabat, co je vlastne pravda a jestli nahodou pomlouvani tyhle pumpy, znacky, chcete-li, neni jen jeji konkurenci a lidi si jednoduse vzdy neco primysli (dyt to znate, jak to s lidma je). Vzdy kdyz si na netu neco ctu napriklad o dieselovy velmoci Audi (ktera ma svyho kone na LeMans R10 v dieselu) tak pokazde ctu, ze voli pouze paliva od znacky Shell, dokonce i jejich oleje, pak si ctu zase naoplatku v casopisu Diesel, ze Shell ma jedny z nejhorsich paliv, ze jejich cetanovy cisla jsou dokonce pod normou a ze nafty proste vubec s timhle palivem nejedou ba i hur, ze s timhle palivem odchazi. Jednou sem zkousel natankovat do svyho postarsiho mondaka tuhle prej hruzu a v prvnich kilometrech sem nijak zvlast nic nepocitil, ale potom mi prislo ( a to i s mojim starym motorem), ze to auto opravdu tak nak moc nejede, nebo jestli to byla jen sugerace prave kvuli tem kecum vsude. No jednoduse se vas ptam na takovej OFFTOPIC, co si o tom vlastne myslite ? A co si myslite, ze je vlastne pravda ? Nekde sem dokonce slysel, ze takhle hrozna Shellka je jen u nas, naoplatku napriklad v Nemecku je pry na špičce. Tak vam nevim jak to tedy je.... Preji prijemne dohledani pravdy :) mejte se
Pacey
Přispěvovatel

Příspěvek od Pacey »

Nedávno jsem tady odchytil tenhle odkaz, sice už starší, ale přece:

http://auto.idnes.cz/test-drazsi-nafty- ... tomoto_fdv

Jinak mě by zajímala tahle věc: slyšel jsem, že veškerý palivo se vozí ke všem prodejcům z jednoho skladu, tady na Moravě. Zajímalo by mě odkud to palivo přivážejí do toho skladu a co s ním pak jednotlivý prodejci dělají. Když čtu, že v Německu mají o hodně lepší palivo, tak jak je možný, že u nás je to totální shit - čím to ředí, jakým způsobem to ochcávají?
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Upřímně řečeno - já mám osobní zkušenost pouze s SHELL v Třebíči (tankoval jsem tam před léty jednou benzin a dvakrát naftu) a moje odpověď je naprosto jednoznačná: NIKDY VÍCE!!!

I kdyby mi hrozilo, že mi dojde palivo a půjdu dvacet kilometrů pěšky v dešti nebo mrazu, u nich už nekoupím ani za korunu.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
dolar100
Aktivista

Příspěvek od dolar100 »

u nas je shell vraj najlepsia pumpa, ale vsetky paliva su vraj rovnake, z rovnakej plnicky len shell power racing je z rakuska
Vcera som zrovna cital toto, precitaj si co pise jergusko http://forum.autobazar.eu/test-meradla- ... 02-45.html zaujimave

a este toto je zaujimave, VIF http://www.bmwklub.sk/technicke-okienko ... 43620.html
Mercdes C cdi
Riso
Přispěvovatel

Příspěvek od Riso »

Zdar, ja som bol pred tyždnom v Topolčanoch a potreboval som natankovat, tak som nabral na konci mesta smerom na Pieštany , zda sa mi že je to Benzina, no a od vtedy štarty zakopce, motor jako traktor, no to som ešte nemal. Ale inač beriem len a len na AGIP-ke - na slovensku jedno z najlepšich palív.
Octavia2 -1,9tdi 77kw
Touran 2.0L D 138HP AZV
Golf variant 1,9tdi 4motion
Vento 1,9TD
Fabia 1,2htp/BMD
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

Tankuji u Shellu služebáky i svoje, popř Benzina verva, Eurooil do 1,5dci a pohoda. nikdy se mi nestal nějaký problém, ani v Třebíči. Nejlepší u benzínu je vyzkoušet ruční nářadí - popř. skůtr u toho je horší benzín poznat. Naftu tam kupuju taky, problém je s cenou ta je trochu vyšší, ale podle mě je u Shelu kvalita spolehlivá.
G3 Variant synchro
jozzo
Sběrač informací

Příspěvek od jozzo »

Riso píše:Zdar, ja som bol pred tyždnom v Topolčanoch a potreboval som natankovat, tak som nabral na konci mesta smerom na Pieštany , zda sa mi že je to Benzina, no a od vtedy štarty zakopce, motor jako traktor, no to som ešte nemal. Ale inač beriem len a len na AGIP-ke - na slovensku jedno z najlepšich palív.
....ktoré tiež berú od Slovnaftu,ako skoro všetci (LOL)
Seat Leon 1,9 TDI,66 kw,AGR,rok 2000
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

Přijede cisterna do Slovnaftu, nebo kamkoli. Přiveze sud aditiva, připojí na míchací zařízení a naplní se Shell, OMV, Aral atd.
G3 Variant synchro
fabiátor
Moderátor

Příspěvek od fabiátor »

Muj dlouhodoby poznatek z upraveneho auta. Shell VPD nebo FSD - auto huli minimalne nebo vubec. Cokoliv jinyho - auto huli znatelne vic, vcetne Vervy atp. Tak si to preberte jak chcete.

Jinak v jednom z tech odkazu na test v SK se pise u VPD, ze nevyhovela korozni zkousce, coz pry je zpusobeno vazanim vody na bioslozky paliva, v dusledku mene casteho tankovani teto nafty diky cene.

No nevim jak v SK a taky jak je to ted, ale kdyz jsem se o to pred casem zajimal, dostal jsem info, ze do VPD se bioslozky vubec nedavaji, protoze stanovenou kvotu podilu bioslozek si Shell plni ve sve normalni nafte Diesel-Extra, nyni nove Fuel Save Diesel. Ale plati to pro CZ. V SK to muze byt jinak.

Osobne by me spis zajimal test, kdy se vezmou vzorky jednoho distributora na vice pumpach. Napr 10 vzorku z 10 ruznych pump Shell. Ono je totiz mozny, ze proste jen natrefili pumpu, kde se to holt sidi. Kdyby se udelal test na vice pumpach stejne znacky, vyslo by najevo, jestli jde o zamer Shellu a nebo pochybeni konkretni pumpy.
PetrRS
Sběrač informací

Příspěvek od PetrRS »

Benzina Diesel Verva je Best !!!!!!! Shell nemá tak kvalitní palivo jak reklamují
Fabia RS,Kat off,Zimmerman,Soft,Koni
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

PetrRS píše:Benzina Diesel Verva je Best !!!!!!! Shell nemá tak kvalitní palivo jak reklamují
Naprosto souhlasím...
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
semirr96
Přispěvovatel

Příspěvek od semirr96 »

tak moja skusenost takisto odporucam klubakom aj motoristom shell obchadzat a to s plnou vaznostou doteraz v lete tankovano na slovnafte niekedy aj v zime motor mal sem tam divny trhavy chod tak som chcel skusit shell aj som skusil ale zo sem tam, a stalo v jednom kuse na kazdom zastaveni a stati napr. na cervenej. Tak som sa dal na OMV ten nekludny trhavy chod sa okamzite stratil. V poslednom case jazdim DE cez polsko odskusane su ORLEN v polsku a ARAL v DE. Donedavna som riesil teple starty, ze za studena startovalo pekne a za tepla to kopalo a trhalo tak div sa svetu po tankovani na ARAL, ORLEN, OMV tak teraz aj chod motora sa skludnil aj studene starty su na drnc.
Takze ked budete na shelke tak natankujte nafty len tolko aby ste sa dostali do najblizsej OMV, alebo aj kdejakej ine a samozrejme to mate lacnejsie
Skoda Oktavia II 1.9 TDI 77 kw BXE r.v 04/2006
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

PetrRS píše:Benzina Diesel Verva je Best !!!!!!! Shell nemá tak kvalitní palivo jak reklamují
Kvalita s parametry nesouvisí, kvalita je o tom, že parametry jsou dodržovány v celé produkci, obsah aditiv a biosložek je konstantní, , že je palivo stabilizované, prostě lze se na něj spolehnout. Jinak ano, benzina má lepší parametry jak Shell, a na kvalitu se dá spolehnout. Na druhou stranu, kdo byl někdy ve slovnaftu, nebo v čeoru, pokud kterýkoli výrobce natankuje jako základ shit, nespraví to nic, prostě to bude špatně. Tohle se stalo v Třebíči, natankovali v čepru asi neodkalenou šarži a pověsti byly na světě - i když se to už nikdy neopakovalo, těžko to lidi zapomínají. U nás tam tankuje několik set aut a dobrý, stejně kvalitní je i EUROOIL, alias čepro.
G3 Variant synchro
burek
Přispěvovatel

Příspěvek od burek »

nejakej ten rok beru v brne jenom shell a zatim zadny negativni zkusenosti nemam... ale davam vif...
Seat Altea XL BLS , turbo BMM+jednohmota HDS 57 by huml
tomio
Sběrač informací

Příspěvek od tomio »

Shell nedokáže doložit, že jejich přísady nejsou jen bio složky, které si můžete sami (Ethanol) přidat do jakéhokoliv paliva a máte z něj V-POWER...
Jde tam jen o to bio.
Eurooil taky má Optimal, ale narozdíl od Shellu to BIO přizná, a nedělá veškeré ty PLACEBO reklamní šaškárny jako Shell, a auto jede úplně stejně, ba i lépe...
Slovnaft a LukOil má síru na horní hranici, takže hrozí odpálení katu, ale auto jede OK.
Nafta od Benziny nemá konkurenci, SHELL nafta v česku není nafta, kterou koupíte v Německu a Belgii. Je to o něčem jiném.Shell reklamní tahy prostě v česku neplatí, ale to ví bohužel málokdo...
Shell z rakouska zásobuje západ, a ne nás tady :-)
A ty tahy Shellu nikdo nevidíte? Benzín dražší o 2Kč a pak Vám s úctou dají slevu 1 Kč, to je taky prasárna prvotřídní....
A to nemluvím o pochybné kvalitě olejů- 90 % mechaniků už je nebere a to nejen díky ceně...
A co levná ONO, to je raklama na starý dobrý výrok o bohatství a kupování levných věcí :-) (pěnivá nafta a skákací benzín, auto pak žere o litr víc, pokud se nerozsvíti kontrolka motoru...)
Tomio
Odpovědět

Zpět na „Mazání a motorové oleje“