jak odzkouším volnoběžku alternátoru?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

josef10
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od josef10 »

slovacek.milos píše:vplnoběžkaumí pískat jak turbo máš ubraný plyn a ona se ještě dotáčí a hvízdá, nebo mlčí je kouslá, a nebo svítí kontrolka dobájení a visí ledabebile zavěšená v řemeni

upadla ;) taktéž někdy opustí motorový prostor ;)
taktéž někdy opustí motorový prostor ... Milosi hned po ranu jsi me pobavil.... :D
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

josef to je v pohodě titěrná volnoběžka,

já jel za komárů s tatrou 148 z boskovic do brna a rožla se kontrolka dobíjení říkám si asi řemen
mrknu na motor a tam chybělo dynamo takový válec jak kráva ;)
Petráš
Přispěvovatel

Příspěvek od Petráš »

slovacek.milos píše:josef to je v pohodě titěrná volnoběžka,

já jel za komárů s tatrou 148 z boskovic do brna a rožla se kontrolka dobíjení říkám si asi řemen
mrknu na motor a tam chybělo dynamo takový válec jak kráva ;)
Miloši, taky mě kdysi volali na stavbu že nejde dobíjení na T148, po příjezdu první otázka, řemen máš naplej? jasně nejsu přeci blbej, po proměření zvednu kapotu a dynamo nikde. Pak někomu věř :)
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

[quote="Petráš"]

ze starí vojny mám ještě ventru mám tam jen jeden řemen ten se třepe ventilátor klika dynamo a dobíjí to druhý řemen se utrhl tak to tahá jeden,

nadstavba je jeřáb tak se ventra nepřetrhne jen plká , chytne na drb a svezení je pro mě mráz po zádech to si fakt vychutnám ;)
Fanyn
Sběrač informací

Příspěvek od Fanyn »

Taky jsem měl ten problém, v malých otáčkách ukrutný rachot z motoru. Řemenice chodila tak jak měla,hledal jsem po všem,nic jsem nezjistil.Potom jsem za ní zabral a zjistil že má asi 3mm. axiálni vůli.Vyměnila se a od té doby klid. Octa najeto 200000km.
astrid
Nováček

Příspěvek od astrid »

Ahoj,
zkoušel jsem zdejší návod na odzkoušení volnoběžky. Mám problém, že když točim na místě, tak mi skřípe od motoru, ten zvuk jde od altíku, když mu při otáčení trošku přidám plyn, tak to ustane.
Zkoušel jsem šroubovákem pootočit vrtulí a nešlo to ani na jednu stranu, nevím, jestli to má na jednu stranu jít lehce jako třeba vrtule chladiče. Pak jsem nastartoval a hned vypnul motor a vrtule altíku okamžitě stála, volně se nedotočila.
Je to problém s volnoběžkou???

Díky
VW Passat 1.9 TDi, 96kw, 2003, AVF
Petráš
Přispěvovatel

Příspěvek od Petráš »

astrid píše:Ahoj,
zkoušel jsem zdejší návod na odzkoušení volnoběžky. Mám problém, že když točim na místě, tak mi skřípe od motoru, ten zvuk jde od altíku, když mu při otáčení trošku přidám plyn, tak to ustane.
Zkoušel jsem šroubovákem pootočit vrtulí a nešlo to ani na jednu stranu, nevím, jestli to má na jednu stranu jít lehce jako třeba vrtule chladiče. Pak jsem nastartoval a hned vypnul motor a vrtule altíku okamžitě stála, volně se nedotočila.
Je to problém s volnoběžkou???

Díky
A máš tam volnoběžku :?
astrid
Nováček

Příspěvek od astrid »

jo :)
VW Passat 1.9 TDi, 96kw, 2003, AVF
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Sundej řemen,vem za volnoběžku,na jednu stranu je altík v záběru,na druhou stranu jede volnoběžka.Chytit ji a zakvrdlat,ucítíš to.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Milosss
Přispěvovatel

Příspěvek od Milosss »

A ako zistiť, či auto volnobežku má či nie?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“