slovacek.milos píše:vplnoběžkaumí pískat jak turbo máš ubraný plyn a ona se ještě dotáčí a hvízdá, nebo mlčí je kouslá, a nebo svítí kontrolka dobájení a visí ledabebile zavěšená v řemeni
upadla taktéž někdy opustí motorový prostor
taktéž někdy opustí motorový prostor ... Milosi hned po ranu jsi me pobavil....
já jel za komárů s tatrou 148 z boskovic do brna a rožla se kontrolka dobíjení říkám si asi řemen
mrknu na motor a tam chybělo dynamo takový válec jak kráva
slovacek.milos píše:josef to je v pohodě titěrná volnoběžka,
já jel za komárů s tatrou 148 z boskovic do brna a rožla se kontrolka dobíjení říkám si asi řemen
mrknu na motor a tam chybělo dynamo takový válec jak kráva
Miloši, taky mě kdysi volali na stavbu že nejde dobíjení na T148, po příjezdu první otázka, řemen máš naplej? jasně nejsu přeci blbej, po proměření zvednu kapotu a dynamo nikde. Pak někomu věř
Taky jsem měl ten problém, v malých otáčkách ukrutný rachot z motoru. Řemenice chodila tak jak měla,hledal jsem po všem,nic jsem nezjistil.Potom jsem za ní zabral a zjistil že má asi 3mm. axiálni vůli.Vyměnila se a od té doby klid. Octa najeto 200000km.
Ahoj,
zkoušel jsem zdejší návod na odzkoušení volnoběžky. Mám problém, že když točim na místě, tak mi skřípe od motoru, ten zvuk jde od altíku, když mu při otáčení trošku přidám plyn, tak to ustane.
Zkoušel jsem šroubovákem pootočit vrtulí a nešlo to ani na jednu stranu, nevím, jestli to má na jednu stranu jít lehce jako třeba vrtule chladiče. Pak jsem nastartoval a hned vypnul motor a vrtule altíku okamžitě stála, volně se nedotočila.
Je to problém s volnoběžkou???
astrid píše:Ahoj,
zkoušel jsem zdejší návod na odzkoušení volnoběžky. Mám problém, že když točim na místě, tak mi skřípe od motoru, ten zvuk jde od altíku, když mu při otáčení trošku přidám plyn, tak to ustane.
Zkoušel jsem šroubovákem pootočit vrtulí a nešlo to ani na jednu stranu, nevím, jestli to má na jednu stranu jít lehce jako třeba vrtule chladiče. Pak jsem nastartoval a hned vypnul motor a vrtule altíku okamžitě stála, volně se nedotočila.
Je to problém s volnoběžkou???