jak odzkouším volnoběžku alternátoru?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
jak odzkouším volnoběžku alternátoru?
Ahoj,mám podezření na volnoběžku u alternátoru,jak se dá odzkoušet?Dá se odzkoušet na autě?Dík za rady
vw passat b5,5 1,9tdi 96kw
Vw Golf III 1.9TDi 66kw,verze sociál se švihadlama
Vw Passat 1,9TDi PD 85kw
peugeot 405 1.8td
renault thalia 1,2 16V 2009
Vw Passat 1,9TDi PD 85kw
peugeot 405 1.8td
takze jestli jsem to dobre pochopil,tak ji roztocim tim smerem,na kterou se toci od pohonu remenu.Kdyz ji roztocim,tak chytnu za remenici a podržím jí.ramenici bych mel drzet v ruce a hridel alternatoru by se mela dotocit?Pokud se pridira tak by mela mit remenice snahu se taky tocit??hansdob píše:sundej z ní řemen na jednu stranu(tam kam sní točí řemen) zabírá za alternátor a roztáčí ho tak ji roztoč rukou a pak ji podrž alternátor se musí dotočit ale kladka stojí ( funguje jako ozubený kolo tzv cvrček na šlapacím kole vzadu)
Auto ma cca 97 000km najeto.
dik za radu
vw passat b5,5 1,9tdi 96kw
Vw Passat 1,9TDi PD 85kw
peugeot 405 1.8td
Vw Passat 1,9TDi PD 85kw
peugeot 405 1.8td
nechej to tak, jak to mas, vem malej sroubovak, prostrc ho chladicim otvorem na altiku a za vrtuli rotoru zaber na jednu a druhou stranu, na jednu musi povolit, na druhou ne...nemusis sundavat remen a nad nicim laborovat, prace na 10 vterin
(teda jak u kteryho tdi)

felda 1,3 72 koní
..ex
OI 1,9TDI 66kW ALH>mrtvá
OI 2,0MPI LPG - top stav - prodano
favo 64kw
Fabia RS ASZ - KO - duchodce z vedlejsi
OI 1,9TDI ASV LaK
OII 2,0TDI CEGA RS

OI 1,9TDI 66kW ALH>mrtvá
OI 2,0MPI LPG - top stav - prodano
favo 64kw
Fabia RS ASZ - KO - duchodce z vedlejsi
OI 1,9TDI ASV LaK
OII 2,0TDI CEGA RS
Dovod je velmi jednoduchy, stupajuce vykony alternatorov a s tym suvísiaca hmotnost rotora (zotrvacna energia). Pocas jazdy dochadza casto k dynamickym zmenam otacok (pridava sa k tomu samozrejme aj nepravidelnost chodu motora), ktore by sposobovali nadmerne zatazenie pohonu klinoveho remena razmi (sposobene zotrvacnostou rotora alternatora), vplyv alternatora teda tlmi volnobezka. Dalej pomaha silent-blok na remenici klukovky a zvysok vyzehli napinak klinoveho remena.
Passat Variant B5 99, AFN 81kW
dibarbora: Tož díky za osvětlení, logiku to má. I když dříve motory fungovaly bez problémů i se 120A altíkem bez těchto sraček, je fakt, že na materiálech se šetří a tak se hledají další cesty jak něco "ošidit" bez ztráty funkčnosti
Pokud byl altík na samostatném klíňáku, tak si prostě proklouzl a byl klid 

To by bolo idelane riesenie, kazdy spotrebic svoj pohon, len kde by sa to pod kapotu vmestilo. Zvlast u priecnych motorov je to na tesno. Aspon do passatu zmestili extra remen na klimu, aj ked to riesenie vobec nie je vyhra, vymena chce aspon 4 ruky a jamu.
Naposledy upravil(a) dibarbora dne 23 srp 2011, 09:39, celkem upraveno 1 x.
Passat Variant B5 99, AFN 81kW
jsem kdysi zkousel i altik bez volnobezky .... a pak odesel napinak....Vici píše:další věc je že když zastavíš motor tak rotor altíku má samozřejmě snahu se točit dál a při jeho hmotnosti by to mohlo ustřihnout jeho hřídelku... s volnoběžkou se v klidu dotočí...
volnobezka INA stoji litr a pripravek na povoleni dalsi litr.... cely novy altik 4500.... navic vymenis volnobezku a zjistis ze ti huci i lozisko... vymena altiku cca 3 hodiny je to krasna prace....
Chtěl bych se zeptat. Když zapnu klimu/zatížím řemen s altíkem, tak tam něcco vydává takové pískavé zvuky. Něco jako když prokluzuje řemen. Ten jsem ale zkoušel mazat a nepřestalo to. Může to být volnoběžka? Podle čeho se vybírá nová? Počet drážek a?
Našek jsem jich spoustu. Na moje auto píšou za nějakých 1500Kč (audi a6 afn) a třeba na oktávku 81kw za 800Kč. Pokud bude mít stejně drážek, tak tam padne?
Našek jsem jich spoustu. Na moje auto píšou za nějakých 1500Kč (audi a6 afn) a třeba na oktávku 81kw za 800Kč. Pokud bude mít stejně drážek, tak tam padne?
-
- Aktivista
Odpovědi: 0