Vstřiky TDI PD - montáž/demontáž

Noví uživatelé prostudovat jako první! Vytvořený souhrn témat na často probírané dotazy.
Téma mohou zakládat jen moderátoři - pokud máte nápad, kontaktujte Reeshu, nebo Dukese

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Janosik93
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Janosik93 »

myslim, že by malo byť 180 stupnov ... spýtaj sa misavw , ten je špeciaista na tieto motory
dinko181
Sběrač informací

Příspěvek od dinko181 »

OK
arielohv
Přispěvovatel

Příspěvek od arielohv »

Kuba píše:Novější příručky (origo v němčině) uváděj - jak už se tu mnohokrát psalo - pootočení o 180° namísto 225° a to platí i pro starší motory, které se dřív nastavovaly na 225°, takže na hodnotu 225° klidně zapomeňte

Jinak jak je z diagramu níže patrný, motory ASZ (96 kW) maj někdy tendenci při originálnim nastavení oběma přípravky (aretace vačky a setrváku) se neochotně točit od cca. 3.500 ot/min. Při použití přípravků neni v případě originálního nastavení ryska na setrvačníku totiž nikdy na nule. Údajně je to tak schválně snad kvůli emisím ale nikdo to přesně neví .Pokud se ale vačka (3 šrouby) opatrně posune tak aby nastavení odpovídalo NULE na setrváku ( tzn. cca o 3° oproti nastavení přípravkem aretace setrváku)) pak motor ve vysokých otáčkách táhne lépe vetšinou o něco lépe (element čerpadlo-tryska vlastně déle a více dávkuje) Jinými slovy řečeno: aretace vačky v horní úvrati přípravkem musí odpovídat NULE na setrváku, což při zasunutym druhym přípravku dole ve věnci setrváku neni ten případ - zaaretovanej spodek přípravkem neodpovídá o 2-3mm NULE na setrváku, sladit NULU dole na setrváku a nulu vačky nahoře - to je ten fígl :-) )

Odečítací skutečná hodnota při použití přípravků (aretace setrváku a vačky) je asi 2mm před horní úvratí. Nastaví se ale horní úvrať "správně" tzn. na nulu na setrváku, pak je větčina motorů ASZ (96kW) - jak už jsem psal, daleko pružnější od cca. 3.500 ot/min než při origo nastavení. Osobně vyzkoušeno :) :)

zdroj :
http://community.dieselschrauber.de/con ... php?t=5408

Obrázek

Tak to mě připadá jako dost důležitý poznatek a krásně podložený naměřenými hodnotami, díky! Tato skutečnost platí jen u ASZ, nebo je to tak i u ostatních typů motoru PD? A ještě bych se zeptal, při nastavení rozvodů na přípravky (tedy ta verze, kdy není setrvák úplně na nule), je tato skutečnost patrná při kontrole synchronizace vačky a kliky VAGem(hodnota tedy není hodně blízká nule)? A v tom případě, po synchronizaci (na vačce) vačky a kliky na nulu (VAGem) tedy dostanu ideální stav synchronizace doopravdy? Jestli VAG nebude zobrazovat nulovou odchylku synchronizace právě při striktním nastavení na přípravky (tedy kdy setrvák není úplně na nulu)!
Dík
Škoda Octavia combi BKD 2009
Roy Jones jr.
Přispěvovatel

Příspěvek od Roy Jones jr. »

Zdar. Mam superb 2002, 1.9tdi PD 74kW a jde mi nafta do oleje, tandem jsem vyměnil a nic. Je tu prosím nekdo z karlovarska nebo plzenska,kdo by zvládl vyměnit gumičky na vstřikách? díky
Opel Astra J sports tourer 1.7, 81kw, 2014
Kia Ceed combi, 1.4, 80kW, 2009
Hans86C
Přispěvovatel

Příspěvek od Hans86C »

Ahoj..Mam Boru TDI-PD AJM r.v. 2000 a potreboval bych vedet co tam mam za vstriky,myslim vyrobce..Slysel jsem,ze tam muze byt Siemens,Bosch..Ptam se kvuli tomu,ze bych je chtel pretesnit a nevim jestli sady tesneni jsou na vsechny typy stejne,nebo se lisi podle vyrobce..Po sundani horniho vika jsem zjistil jen,ze na elektromagnetech je znacka Bosch,ale jestli jsou cele jednotky teze znacky,to netusim..Dekuji..
VW Bora Variant TDI
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

Bosch, tesnenia maju cislo: 1417010997
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
Roy Jones jr.
Přispěvovatel

Hans86C píše:Ahoj..Mam Boru TDI-PD AJM r.v. 2000 a potreboval bych vedet co tam mam za vstriky,myslim vyrobce..Slysel jsem,ze tam muze byt Siemens,Bosch..Ptam se kvuli tomu,ze bych je chtel pretesnit a nevim jestli sady tesneni jsou na vsechny typy stejne,nebo se lisi podle vyrobce..Po sundani horniho vika jsem zjistil jen,ze na elektromagnetech je znacka Bosch,ale jestli jsou cele jednotky teze znacky,to netusim..Dekuji..
Zkus to zde http://www.cernikplzen.cz/ kupoval jsem tam sadu tesnení Bosch na 1 vstrik za 230kč (levnejsi nenajdes),nechal jsem pretesnit všechny 4 a mám po problému
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Tak tak, maloobchod Bosch je 225kč, pak kdo má jakou slevu, já je kupuju asi 150kč tu sadu.
Hans86C
Přispěvovatel

Příspěvek od Hans86C »

Dik vsem..frajeri.. ;)
VW Bora Variant TDI
Hans86C
Přispěvovatel

Příspěvek od Hans86C »

Roy Jones jr. píše:
Hans86C píše:Ahoj..Mam Boru TDI-PD AJM r.v. 2000 a potreboval bych vedet co tam mam za vstriky,myslim vyrobce..Slysel jsem,ze tam muze byt Siemens,Bosch..Ptam se kvuli tomu,ze bych je chtel pretesnit a nevim jestli sady tesneni jsou na vsechny typy stejne,nebo se lisi podle vyrobce..Po sundani horniho vika jsem zjistil jen,ze na elektromagnetech je znacka Bosch,ale jestli jsou cele jednotky teze znacky,to netusim..Dekuji..
Zkus to zde http://www.cernikplzen.cz/ kupoval jsem tam sadu tesnení Bosch na 1 vstrik za 230kč (levnejsi nenajdes),nechal jsem pretesnit všechny 4 a mám po problému
Jinak koukam,ze jsi shanel nekoho z karlovarska,kdo ti je nakonec delal,jestli se muzu zeptat??Me byl doporuceny p.Sivulka z F.Lazni..Chtel bych je totiz nejen vymenit,ale asi rovnou prezkouset a popripade vycistit a on ma pry na tyhle akce vybaveni...Tak nevim..
VW Bora Variant TDI
Roy Jones jr.
Přispěvovatel

Delal mi to 12skvarka v Plzni. Promerit a vycistit bych taky potreboval..v Boschi chteji 500,- za proměření vstriku,takže 2000 za 4ks :-(
Hans86C
Přispěvovatel

Příspěvek od Hans86C »

OK zjistim podminky u tohodle chlapika a pak sem dam vedet...
VW Bora Variant TDI
cavediver
Přispěvovatel

neklidnej volnoběch

Příspěvek od cavediver »

:)
Naposledy upravil(a) cavediver dne 09 bře 2011, 13:13, celkem upraveno 1 x.
SEAT Model ALHAMBRA (7V8, 7V9)1.9 TDI Pd [AUY]85 kW 115 PS objem1896 ccm 12/2002 - 7-místné Stylance Luxus,, EGR-OFF
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

co ukazuje vyrovnávání dávky pro jednotlivé válce, kanál 13?
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
cavediver
Přispěvovatel

Příspěvek od cavediver »

MirekX píše:co ukazuje vyrovnávání dávky pro jednotlivé válce, kanál 13?
ještě nevim az ted ho pojedu zahřát a dam ho na vag a pisnu dik
cave
SEAT Model ALHAMBRA (7V8, 7V9)1.9 TDI Pd [AUY]85 kW 115 PS objem1896 ccm 12/2002 - 7-místné Stylance Luxus,, EGR-OFF
Odpovědět

Zpět na „FAQ - časté dotazy - řešení, postupy“