Regulace plniciho tlaku regulacni mez překročena

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

krutik66
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Příspěvek od krutik66 »

A jakou mate teda tu spotrebu kdyz to honite do vysokejch otacek. Jestli tak jezdite porad tak jakou mate dlouhodobou
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Já se do 6 vejdu. 5,5 je jen v techničáku.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
martinsidlo
Aktivista

Huml píše:když čistím regulaci, rovnou ji podkládám a žádný pavouky není potřeba vyhánět, když už to začne váznout, možná se to na chvíli spraví jak se udělá teplo, ale přijde ochlazení a je to zpět, vždycky na konci roku jak se ochladí, pravidelně se zvyšuje nárůst aut se zatuhlou regulací (noteeth) , neřešil bych žádný čističe, ale nechat to rovnou vyčistit, nebo to dát opravit někam, kde dovedou závadu identifikovat a opravit to co je potřeba ;)
Úplně to tak nefunguje. Časem ( po 100tis) se to zatáhne a vázne Ale je to lepší než nic.. Ale v 99% baňka turba nebo N75.
Ale já mám od té doby už o 400tis víc.
krutik66
Sběrač informací

Příspěvek od krutik66 »

Nechci zbytecne nicit turbo jizdou v nizkych otackach ale zaroven by byla fajn spotreba cca 5.5 nebo tak nejak. Ldyz to nekdy vytahnu na 3ku ke 4tis ot zvedne se mi dlouhodoba na 6.co se tyce toho ventilu n75 jak vymenit? Jen odpojit hadicky a konektor a dat novy ventil a zapojit? Koukal sem na metu pierburg do 900kc tak ze bych vymenil sam nez jet do servisu
martinsidlo
Aktivista

Vyfoukat,vyčistit příp.trochu fouknout WDéčke ten N75. Vše se zapráší,rez z baňky atd.
Dělám každé jaro.
Na protažení stačí akcelerace tak,aby regulace se broběhla. Je na to dobrý budík tlaku turba,tam je to hezky vidět.
krutik66
Sběrač informací

Příspěvek od krutik66 »

Jak prosim odpojit podtlakove hadicky? Asi pujdou ztuha a bojim se ze je pak nedam zpatky. Myslim u toho n75 ze bych ho nejak profouk vycistil jen zkusit
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Pokud nejdou, tak naříznou perořízkem a stáhnout, hadičky bych vyměnil tak či tak...
rikolami
Přispěvovatel

Příspěvek od rikolami »

golf 4,96kw ASZ

Zkusil jsem na plný plyn trojka do mírného kopce 1500-4000 ot/min.
Ten náběh od 1500 ot. je tam pomalý,asi způsobeno tím,že naklápěcí systém turba byl čištěn mechanikem bez konečného vyvážení.Zdá se mi,že to turbo netáhne odspodu.Ještě se z toho dá něco vyčíst?Obrázek
martinsidlo
Aktivista

Když se čistí regulace,nic se nevyvažuje. Zároveň jsou tam vůle a musí se to dotěsnit ( "dozasr.."), aby to těsnilo a neutíkalo okolo lopatek.
Takže pojezdit.
Koukám ale,že se nedržíš rad a děláš zbytečné věci a pak si s nimi nevíš rady.
rikolami
Přispěvovatel

Příspěvek od rikolami »

Mnoho servisů nabízí vyčištění dmychadla různými způsoby, ale my z praxe víme, že málokdy je taková operace ku prospěchu věci a proto takovou službu nenabízíme. Jednak proto, že pokud auto už nějakou dobu jezdilo s touto závadou, tak to znamená, že už má nějaké kilometry a turbo obvykle už má alespoň malou axiální vůli. Vzhledem k tomu, kolik si mechanik řekne za demontáž, následnou montáž a vyčištění regulace je to celé nesmysl. Už jen z důvodu, že se mu obvykle nepodaří turbo správně nastavit, protože to složí tak jak to rozebral a vůbec nepřemýšlí nad tím, jak princi VNT regulace přesný, totiž i malá vůle v šroubech držáku pohonu může způsobit nesnáze. Turbo má velký regulační překmit nebo dofukuje pozdě. Nicméně do nouze už nepadá, takže závada byla odstraněna, jenom teď trochu víc píská... je totiž zhola nemožné takové turbodmychadlo rozebrat bez "násilí" a tedy tak, aby nedošlo ke kontaktu rotoru se skříní turbíny. (Krásně viditelné při pokusu vyvážit takovou hřídel.) Litinová část totiž je precizně zarezlá a ložisková skříň v potrubí drží jako přivařená. V cca 50% případů je nutné potrubí nahřát autogenem aby vůbec šlo rozebrat. Mechanik to pravděpodobně rozebere, protože do toho tím kladivem prostě víc bouchne. Navíc takové čištění nemá dlouhodobý účinek, protože vyčištěná regulace sice běhá, ale hřídelky jednotlivých lopatek jsou již zanesené sazemi, které už odtud nikdo nedostane a pokud ano, např. ultrazvukem, tak za odměnu vznikne vůle a tím dřív se zase zanesou. Navíc velice často bývá příčinou nepatrný únik oleje na straně turbíny, který se neustále "napéká" v podobě karbonu v celém VNT mechanismu a tedy původní příčina problému se stejně neodstraní. Ať tak či onak je to polovičatá práce o kterou my nestojíme a doporučujeme kompletní repas, vyvážení a seřízení tak, jak se to má dělat.

https://www.janousek-motorsport.cz/cast ... ulace-tdi/

No nevím co tím myslíš,že se nedržím rad.Já jsem to turbo nechal dělat u automechanika tři roky zpátky,bohužel jsem tehdy nevěděl,že tento způsob opravy je špatný.Dnes bych dělal repas.
martinsidlo
Aktivista

"Huml" by ti to vyčistil i když 96 netrpí na regulaci.. Ale to nebyla závada ale důsledek závady. Přiděláváš si zbytečně práci.
Dělej,jak myslíš.
rikolami
Přispěvovatel

Příspěvek od rikolami »

Tak to nepopírám že to byla moje chyba.Krátké vzdálenosti,město . . .
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“