ford mondeo 2.0 TDCi kontrolka žhavení bliká

Moderátoři: šulda, Moderátoři

johnyd
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Příspěvek od johnyd »

to byla diagnostika přímo Ford, dal jsem mu trochu bylo to na dálnici, ale zase to chcíplo až když jsem brzdil motorem, taky mi to udělalo když jsem ho prošlápl na volnoběh, pří vracení na volnoběžné otáčky, myslíš, že mám restartovat řídící jednotku? Nakonec mi to měnili v servise i s olejem, snad mi tam nešupli to staré čidlo, ach jo já už nevím co s tím
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

Mrkni na to čidlo, jestli ho vyměnili. Pokud ano, tak vyhoď snímač kliky.
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
johnyd
Sběrač informací

Příspěvek od johnyd »

vyhodit? To by hlásilo stejnou chybu jako snímač vačky? Díval jsem se a řekl bych že je vyměněný, těžko se to pozná, nakonec jsem zjistil, že už tam byl měněný, protože byl už šedý
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

Otázkou je, jakou chybu toho snímče vačky to házelo...
Mohl být nevěrohodný signál, protože snímač kl. ukazoval jiné ot. a rj. nepozná který ze snímačů kecá.
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
papouch22
Aktivista

Příspěvek od papouch22 »

to je jak vesteni z koule. asi zmen servis nebo jim to tam nech at s tim pojezdi a zazijou si to sami co to dela
lib
Přispěvovatel

Příspěvek od lib »

co takhle přepadovej test vstřiků.jednou jsem tohle samý řešil a v paměti nebylo nikdy nic.jakej je to rok? má to jeden nebo dva moduly(jen PCM nebo PCM a ICU?)
johnyd
Sběrač informací

Příspěvek od johnyd »

je to rok 2003, kolik to má modulů netuším, zase jsem byl včera na diagnostoce a ukázalo to opět čidlo vačky, předtím to bylo vymazané. Dělá mi to pouze při otáčkách kolem 3000, jedu třeba 15 km jako by tomu nic nebylo, pak to třeba 2x škubně, a jede dál třeba 20 km pak to škubně víc a auto chcípne, začne blikat kontrolka žhavení, včera po dálnici dálka 100 km chcíplo 3x zpátky ani jednou, když to škublo rychle jsem přidal plyn. Filtry jsou vyměněné, ale zjistil jsem, že na hadici sání jak cede od filtru k turbu, tak v te poslední části před turbem mím 8 dírek, nemůže to být tím, že to přisaje falešný vzduch a chcípne, ale proč by to pak psalo snímač vačky?
papouch22
Aktivista

Příspěvek od papouch22 »

tak promerit kabelaz od cidla k jednotce. 2003 bude mit jenom PCM. jestli mas deravou hadici tak to nebude tahnout a bude to hulit cerne
johnyd
Sběrač informací

Příspěvek od johnyd »

jak to čidlo vačky vlastně pracuje? Jakto, že to chcípne jen někdy? Přijde mi, že to dělá, když třeba na chvilku pustím plyn a pak ho zešlápnu jen trošku, auto zpomaluje a jakmile už má otáčky udržet tak cukne, zase jen někdy ;-) ještě ho zavezu do servisu ať to prověří, kdyby to čidlo mělo špatný kontakt tak by to ale nejelo vůbec ne?
johnyd
Sběrač informací

Příspěvek od johnyd »

ahoj, chci se zeptat, mám díry v hadici u turba, v neautorizocvaném servise mi řekli, že je to v redukci turba, ta poslední část hadice, takže turbo trochu syčí a netěšní. Může to způsobit větší spotřebu a chtěl bych se zeptat jestli se dá koupit jen ta redukce na turbo nebo se musí koupit celá hadice? Děkuji
Dayco
Přispěvovatel

Příspěvek od Dayco »

vymen si to čidlo vačky. ked sa zohreje tak vynechava signal -ochladi spoji asi medzizavitovy skrat cievky alebo si ho požičaj na skušku. :)
johnyd
Sběrač informací

Příspěvek od johnyd »

Dayco píše:vymen si to čidlo vačky. ked sa zohreje tak vynechava signal -ochladi spoji asi medzizavitovy skrat cievky alebo si ho požičaj na skušku. :)
ahoj to čidlo vačky jsem vyměnil a diagnostika píše pořád chybu vačky
T
Přispěvovatel

Příspěvek od T »

bez měření skopem se nikdy nedobereš výsledku. ta chyba se může týkat synchronizace vačkového a klikového hřídele,napájení čidla,kostry čidla,pokud tam je hall,tzn. žádný mezizávitový zkrat. jaký je podtext chybového hlášení...navrhuji ti,najdi někoho,kdo se zabývá pravou diagnostikou a pro proměření osciloskopem v době poruchy bude jasno,jestli čidlo nebo ne.
johnyd
Sběrač informací

Příspěvek od johnyd »

T píše:bez měření skopem se nikdy nedobereš výsledku. ta chyba se může týkat synchronizace vačkového a klikového hřídele,napájení čidla,kostry čidla,pokud tam je hall,tzn. žádný mezizávitový zkrat. jaký je podtext chybového hlášení...navrhuji ti,najdi někoho,kdo se zabývá pravou diagnostikou a pro proměření osciloskopem v době poruchy bude jasno,jestli čidlo nebo ne.
ahoj, v době poruchy jsem zavolal do servisu ford aby přijeli, auto je nepojizdné když mi bliká ta kontrolka, napojili to a řekli, že je to to čidlo vačky. Můžeš mi prosím nějakou takovou firmu doporučit?
johnyd
Sběrač informací

Příspěvek od johnyd »

Ahoj, potřebbuji doporučit nějaký dobrý diesel servis, břeclav Brno nebo okolí, děkuji
Odpovědět

Zpět na „Ford“