ford mondeo 2.0 TDCi kontrolka žhavení bliká
Moderátoři: šulda, Moderátoři
to byla diagnostika přímo Ford, dal jsem mu trochu bylo to na dálnici, ale zase to chcíplo až když jsem brzdil motorem, taky mi to udělalo když jsem ho prošlápl na volnoběh, pří vracení na volnoběžné otáčky, myslíš, že mám restartovat řídící jednotku? Nakonec mi to měnili v servise i s olejem, snad mi tam nešupli to staré čidlo, ach jo já už nevím co s tím
je to rok 2003, kolik to má modulů netuším, zase jsem byl včera na diagnostoce a ukázalo to opět čidlo vačky, předtím to bylo vymazané. Dělá mi to pouze při otáčkách kolem 3000, jedu třeba 15 km jako by tomu nic nebylo, pak to třeba 2x škubně, a jede dál třeba 20 km pak to škubně víc a auto chcípne, začne blikat kontrolka žhavení, včera po dálnici dálka 100 km chcíplo 3x zpátky ani jednou, když to škublo rychle jsem přidal plyn. Filtry jsou vyměněné, ale zjistil jsem, že na hadici sání jak cede od filtru k turbu, tak v te poslední části před turbem mím 8 dírek, nemůže to být tím, že to přisaje falešný vzduch a chcípne, ale proč by to pak psalo snímač vačky?
jak to čidlo vačky vlastně pracuje? Jakto, že to chcípne jen někdy? Přijde mi, že to dělá, když třeba na chvilku pustím plyn a pak ho zešlápnu jen trošku, auto zpomaluje a jakmile už má otáčky udržet tak cukne, zase jen někdy
ještě ho zavezu do servisu ať to prověří, kdyby to čidlo mělo špatný kontakt tak by to ale nejelo vůbec ne?

ahoj, chci se zeptat, mám díry v hadici u turba, v neautorizocvaném servise mi řekli, že je to v redukci turba, ta poslední část hadice, takže turbo trochu syčí a netěšní. Může to způsobit větší spotřebu a chtěl bych se zeptat jestli se dá koupit jen ta redukce na turbo nebo se musí koupit celá hadice? Děkuji
bez měření skopem se nikdy nedobereš výsledku. ta chyba se může týkat synchronizace vačkového a klikového hřídele,napájení čidla,kostry čidla,pokud tam je hall,tzn. žádný mezizávitový zkrat. jaký je podtext chybového hlášení...navrhuji ti,najdi někoho,kdo se zabývá pravou diagnostikou a pro proměření osciloskopem v době poruchy bude jasno,jestli čidlo nebo ne.
ahoj, v době poruchy jsem zavolal do servisu ford aby přijeli, auto je nepojizdné když mi bliká ta kontrolka, napojili to a řekli, že je to to čidlo vačky. Můžeš mi prosím nějakou takovou firmu doporučit?T píše:bez měření skopem se nikdy nedobereš výsledku. ta chyba se může týkat synchronizace vačkového a klikového hřídele,napájení čidla,kostry čidla,pokud tam je hall,tzn. žádný mezizávitový zkrat. jaký je podtext chybového hlášení...navrhuji ti,najdi někoho,kdo se zabývá pravou diagnostikou a pro proměření osciloskopem v době poruchy bude jasno,jestli čidlo nebo ne.