Vibrace při akceleraci Octavia I ASV, TDI

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
bobánek
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od bobánek »

Přesně tak ;)
jear ewing
Přispěvovatel

Příspěvek od jear ewing »

Chlapi dík za radu, místo opravy jsem zvolil prodej vozu, už mě ty opravy zmáhaj.
:(
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Někdy je to lepší...dostat se do situace, že auto člověka otravuje ,je lepší ho předat někomu ,kdo má chuť se s ním trápit a vyhazovat peníze se sráčem... :)
nepropadat panice...
jear ewing
Přispěvovatel

jericho-3 píše:Někdy je to lepší...dostat se do situace, že auto člověka otravuje ,je lepší ho předat někomu ,kdo má chuť se s ním trápit a vyhazovat peníze se sráčem... :)
Jak píšeš, já najedu 35.tis km za rok, denně tak 200.km a už se ta spolehlivost vytrácí, ovšem kdo najede 15.tis km a jezdí městský a příměstský provoz bude bez problemu sloužit ještě pár desítek tisíc km, radči někomu nějakou tu korunku slevím, než bych to dával do kupy..
josef10
Aktivista

Příspěvek od josef10 »

jear ewing píše:Chlapi dík za radu, místo opravy jsem zvolil prodej vozu, už mě ty opravy zmáhaj.
Se te jen zeptam jaky auto si chces poridit? Spolehlivejsi auto nez OI 1.9 TDI budes horko tezko hledat podle me ho ani nenajdes.... Japonec az nakonec...
jear ewing
Přispěvovatel

josef10 píše:
jear ewing píše:Chlapi dík za radu, místo opravy jsem zvolil prodej vozu, už mě ty opravy zmáhaj.
Se te jen zeptam jaky auto si chces poridit? Spolehlivejsi auto nez OI 1.9 TDI budes horko tezko hledat podle me ho ani nenajdes.... Japonec az nakonec...
OT to ja kurva vím, že bude problém sehnat vůz se stejnou spolehlivostí jako je Octavie I a hlavně v obstarožní motorizaci jako 66 či 81.kw TDI.

Uvažoval o jsem o Leonu 2009 v 1.6.benzínu, to jsem po projetí zamítl, takjé jsem uvažoval o Civicu 1.8 (103.kw, 6.s.převodovka)-novém, ale tam mě silně odrazuje zav.prostor (1/2 to co má Octavie)

Uvažuji také o Octavii II RS v 2.0 TDI (125.kw), jak jsem pročítal recenze tak mě překvapuje, že vůz s takovýma chybama pustí z výr.linky (problémy s filtrem pev.částic, výměna turbodmychadla v 30.tis km)
josef10
Aktivista

Příspěvek od josef10 »

jear ewing píše:
josef10 píše:
OT to ja kurva vím, že bude problém sehnat vůz se stejnou spolehlivostí jako je Octavie I a hlavně v obstarožní motorizaci jako 66 či 81.kw TDI.

Uvažoval o jsem o Leonu 2009 v 1.6.benzínu, to jsem po projetí zamítl, takjé jsem uvažoval o Civicu 1.8 (103.kw, 6.s.převodovka)-novém, ale tam mě silně odrazuje zav.prostor (1/2 to co má Octavie)

Uvažuji také o Octavii II RS v 2.0 TDI (125.kw), jak jsem pročítal recenze tak mě překvapuje, že vůz s takovýma chybama pustí z výr.linky (problémy s filtrem pev.částic, výměna turbodmychadla v 30.tis km)

tak to jo.... Ja si treba tu svoji octu 1.9 TDI ASV necham tak dlouho dokud se nerozpadne na prvocastice... :D O zadnem jinem aute vubec neuvazuji i kdyz OII vypada na prvni i druhy pohled moc pekne.... Spolehlivosti urcite nepokori starou OI 1.9 TDI.... :D
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Ono taky nejde o spolehlivost jako takovou, ale taky o cenu náhradních dílů, což si hodně lidí neuvědomuje a pak brečej že to je drahý ;)

Na Škodivku seženeš kde co všechno prakticky hned, teď dělám Hondu Accord / 2007 2.2 i-CDTI / po nehodě, svezení o 100% lepší než s O1, ale ceny nd je katastrofa, sehnat něco strašího nebo z druhovýroby prakticky nejde, horko těžko jsem sehnal zadní dveře a to byly asi jediný v ČR.
Sice auto bylo havarijně pojištěné, ale pojišťovna majiteli řekla, že opravu v autorizáku ( +- 350 000kč ) mu nezaplatí, vyřešilo se to formou totální škody, odpočetly zbytky a dali mu 150tis, do toho se ani já nevejdu a bude muset zbytek dotlačit z vlastního.
josef10
Aktivista

Příspěvek od josef10 »

Tomas.cz píše:Ono taky nejde o spolehlivost jako takovou, ale taky o cenu náhradních dílů, což si hodně lidí neuvědomuje a pak brečej že to je drahý ;)

Na Škodivku seženeš kde co všechno prakticky hned, teď dělám Hondu Accord / 2007 2.2 i-CDTI / po nehodě, svezení o 100% lepší než s O1, ale ceny nd je katastrofa, sehnat něco strašího nebo z druhovýroby prakticky nejde, horko těžko jsem sehnal zadní dveře a to byly asi jediný v ČR.
Sice auto bylo havarijně pojištěné, ale pojišťovna majiteli řekla, že opravu v autorizáku ( +- 350 000kč ) mu nezaplatí, vyřešilo se to formou totální škody, odpočetly zbytky a dali mu 150tis, do toho se ani já nevejdu a bude muset zbytek dotlačit z vlastního.

Naprosty souhlas...... ;)
jear ewing
Přispěvovatel

Tak už jsem asi objevil závadu, vnitřní stranu litého kola mám od vazelíny, ale hustě zastříkanou, původně jsem myslel, že jsem do něčeho vjel, louže oleje nebo něco podobného..
Dal jsem si plný rejd a zkoušel jsem manžetu poloosy, místy je obalená od černé vazelíny, patrně je po smrti vnější kloub, určitě je suchý.
Co stojí nový vnější kloub, nějaký kvalitní ?
Díval jsem se na cc autodíly a tam se to pohybuje něco kolem 450,-Kč to je nějak málo ne ?
Subaru Forester 2.0D-nemá rád zimu-už je zablaťbůh v praku!
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

To bude asi Čína, poohlídni se po značce Spidan.
jear ewing
Přispěvovatel

http://www.cc-autodily.cz/kloub-kola-vn ... el=OCTAVIA
http://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/au ... -tour.html
http://katalog.mjauto.cz/detail.phtml?k ... windowid=0

Tak jsem našel na Mj Auto za 2000,-Kč lidová cena :roll:
Když s tím budu ještě jezdit tak cca.1000.km dopoškodím něco, neměly by se případně vyměnit i ložiska když se to bude rozebírat ?

Dík
Naposledy upravil(a) jear ewing dne 18 zář 2010, 15:55, celkem upraveno 1 x.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

jear ewing
Přispěvovatel

Dík, neměl bych vyměnit i ložiska předních kol, když se to bude dělat?
Dělat si to nebudu, není kde a rozebírat tu těhlici je pěkné kurevstvo brrr :(
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Kolik máš najeto, ložiska původní?

No, jestli si to chceš nechat tak bych je vyměnil, nestojej raketu a jak znám náhody tak to začne hučet 2000km po celkové rozborce :)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“