Utahujme si opasky , Německo už máme skoro nadohled:)))))
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Bobe G3 a kam půjde Tvůj synáček /dcerka/ po studiu na vysoké..do výroby?A že se umožnilo studovat většímu množství studentů je samozřejmě v pořádku, vím, kdo tehdy po maturitě chtěl studovat, co nám řekl ředitel- V první řadě ti, co nejsou v SSM na vysokou zapomeňte ..A kdo dnes vede univerzity, mají akademickou svobodu, studenti se podílí na řízení univerzit a po státu chtějí jen jedno-dej prachy a drž hubu. A jelikož dostávají prachy za studenta, berou, koho chytí na ulici a někde dokonce nemají přijímačky.. A to, že je í vzdělanců potřeba je fakt, ale prostě nemůžou studovat všichni.. Proč je málo řemeslníků a proč každý Lojza vykloubenej chce mít doma magistra ?Aby si vydělal prachy, ty ne? Ty chceš taky, aby Tvoje děti měli vysokou životní úroveň a nechceš, aby se špinily.. Tak si to zaplať, děti ti to potom vrátí... 

nepropadat panice...
Máš svůj názor. Jo. Půl života jsem se živil rukama a neubylo mě. Odpověz si na otázky na které jsem se ptal a máš rozhřešení. Třeba - Plán financování škol nezávisle na počtu studentů, zákaz sponzoringu rodičů, slušné platy pedagogům ruku v ruce s přiznáváním majetku. atd. Děti půjdoiu do výroby, kam by asi z techniky šli? Prachy? Radši bych aby byli spokojené, já se špinil a neubylo mě, tak co.
G3 Variant synchro
Jo, je to přirozené, když mají na studium byla by škoda, kdyby skončili ve skladu. Mne jen trochu mrzí, že vzpomínám jaké bedny se mnou byly ve třídě na střední , které se nemusely učit a poučovaly učitele tak, až jim lezly na nervy a bylo vidět že vysoká je pro ně jediné řešení..Osobně jsem tyhle talenty měl ve velké úctě, protože mě to tak nepálilo, integrály a derivace jsem nenáviděl a mimo oblastí, které se dotýkaly aut a motorek mne to nebavilo. A představa, že bychom oba měli tituly inženýra , tak je něco špatně.. On by musel být otráven a já se musel stydět.. 

nepropadat panice...
Inteligence jako taková se vzděláním nesouvisí. Takže inženýrem/právníkem může být i blbec, který má schopnost se něco naučit, jedním ze znaků inteligence ale je používání naučených informací. Mě je jedno kdo má z mých přátel vzdělání a jaké, ale jestli je fajn a můžu se na něj spolehnout.
G3 Variant synchro