Tak jsem zkoušel letecký petrolej s přefiltrovaným RO.Poměr 1:2 (LP:RO) mi vychází asi do -5 °C a poměr 1:1 byl v mrazáku (-18°C),asi stejně hustý jako RO při pokojový teplotě.Ale všechno budu muset ještě vyzkoušet v akci,dám ještě vědět přes zimu jak to půjde.
Včera jsem zaparkoval ve 21h večer venku na sídlišti. Ráno v půl osmé jsem došel k autu, nažhavil a na druhé-třetí otočení nastartoval. V nádrži je směs řepkového oleje 60L a nafty 5L s pár dl letního VIFu.
Byl jsem mile překvapenej, že i v tak nízkých teplotách se dá na olej jezdit. Možná na to mělo vliv i to, že motor chladl jen pár hodin a tyhle kolosy si dokážou hodně dlouho udržet provozní teplotu, tak neměl olej ve filtru ani čerpadle dostatek času na úplné srovnání s okolní teplotou.
Můj 124 2.5D má v nádrži 20l Trafa a 5l vyjetýho motoráku,dnes ráno 1 nad nulou,chytl jako obvykle na otočení,jen si odkuckal a začal vrnět jako kocourek
A jaký je osvědčený poměr olej/natural na to předzimní období kdy je ráno tak -5C? Jde o to aby ta směs byla snadno k mání. Letecký benzín je pro mne nedostupný ale můžu tam dát natural 98.
Dnes v 7.30 0 stupňů,omrzlý auta,led v kýblu,mergl na brnk,Tipo TD skoro taky,ale po pár vteřinách začalo chcípat a nejelo,čeroký 2.1 TD taky na brnk,ale kouří,Mazda 2.0D brnk,Zafira dti nechytla-vše trafoolej...
Já jsem nalil do fildy 8l oleja ceres+1l benzínu a jelo to krásně. Ale ráno jsem skoro nenastartoval. Dost se motor potrápil. Chce to 2 nádrže a startovat na naftu. A to bylo tak 3C a olej ne balkoně krásně čirý a tekutý.
U mě zatím problém žádný. Určitě lepší než filtrovat uvařit. 9.10. v sobotu ráno 0 namrzlý sklo a jedu do zlína. Natočil jsem na poprvé bez problému. Jediné co se ozvalo tak na dálnici do kopce při 160 kontrolka ASR a dál mě to nepustilo. Ubralo to na 150 a zase v klidu