Vibrace při akceleraci Octavia I ASV, TDI

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od slovacek.milos »

zdenkku já zrovna nedávno

vyslechl jsem dva nezávislé lidi a ti říkali že když si koupíš auto kolem 15O.OOO km třeba za 15O.OO kč tak do něj 5O.OOO nasypeš.

když si koupíš auto 25O.OOO km zä 5O.OOO tak jede bez investic tak to říkali miloš
jear ewing
Přispěvovatel

Příspěvek od jear ewing »

slovacek.milos píše:zdenkku já zrovna nedávno

vyslechl jsem dva nezávislé lidi a ti říkali že když si koupíš auto kolem 15O.OOO km třeba za 15O.OO kč tak do něj 5O.OOO nasypeš.

když si koupíš auto 25O.OOO km zä 5O.OOO tak jede bez investic tak to říkali miloš
Docela to sedí, neboď mu to chuj jako Já opraví, potom najede 10.tis km a je rád, že se toho zbavil.
Subaru Forester 2.0D-nemá rád zimu-už je zablaťbůh v praku!
josef10
Aktivista

Příspěvek od josef10 »

Zdeněk M píše:
jear ewing píše:
slovacek.milos píše:
copak louby se vyvařujou prost jak tam máš vůli tak při akceleraci třepou celým autem miloš
Když dáš plný plyn tak volant vibruje, že se ti vlní ramenní kloub :) , dělá to i při brzdění kotouče jsou podle mě OK.
Akorát nechápu jak po 250.tis km jsou poloosy KO :? minule jsme tu řešili spolehlivost vozů, nedokáži sí představit že bych měl A6 3.0 TDI a chytli by mě rozvody, nějaký ten kloub, vstřikovače, repas turba-vážně bych uvažoval pojistit a dál to znáte......... :) doufám, že se nevymění jeden kloub a po 5.tis km budu měnit další, jde to nějak zjistit ?
Odchazí jen ten kloub na dlouhý poloose, origo stojí 4000kc, ložiska na Octah taky odchazí, zbytek drží , krom zadnih silentbloku v rameneh, je to pakatel ty zadní silentbloky.

Zdenku a co setrvak ten by to mohl taky delat..........
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

slovacek.milos píše:zdenkku já zrovna nedávno

Možný to je, protože když ma 250000km tak už tam bude vsechno povyměnovaný :D
Jde oto když sou ty km poctivý,nejlepsí je když to koupis v nakým servisu s bazarem, kdy to auto bylo koupený u nich, servisovaný u nich, je to i v knížce a zaznam i přimo v počitaci. Pak je velkej předpoklad že to ma skutecně najeto to co má. ;)
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

josef10 píše:
Zdeněk M píše:
jear ewing píše: Když dáš plný plyn tak volant vibruje, že se ti vlní ramenní kloub :) , dělá to i při brzdění kotouče jsou podle mě OK.
Akorát nechápu jak po 250.tis km jsou poloosy KO :? minule jsme tu řešili spolehlivost vozů, nedokáži sí představit že bych měl A6 3.0 TDI a chytli by mě rozvody, nějaký ten kloub, vstřikovače, repas turba-vážně bych uvažoval pojistit a dál to znáte......... :) doufám, že se nevymění jeden kloub a po 5.tis km budu měnit další, jde to nějak zjistit ?
Odchazí jen ten kloub na dlouhý poloose, origo stojí 4000kc, ložiska na Octah taky odchazí, zbytek drží , krom zadnih silentbloku v rameneh, je to pakatel ty zadní silentbloky.

Zdenku a co setrvak ten by to mohl taky delat..........
Ne, ten má jiný projevy.
jear ewing
Přispěvovatel

[/quote]Když dáš plný plyn tak volant vibruje, že se ti vlní ramenní kloub :) , dělá to i při brzdění kotouče jsou podle mě OK.
Akorát nechápu jak po 250.tis km jsou poloosy KO :? minule jsme tu řešili spolehlivost vozů, nedokáži sí představit že bych měl A6 3.0 TDI a chytli by mě rozvody, nějaký ten kloub, vstřikovače, repas turba-vážně bych uvažoval pojistit a dál to znáte......... :) doufám, že se nevymění jeden kloub a po 5.tis km budu měnit další, jde to nějak zjistit ?[/quote] Odchazí jen ten kloub na dlouhý poloose, origo stojí 4000kc, ložiska na Octah taky odchazí, zbytek drží , krom zadnih silentbloku v rameneh, je to pakatel ty zadní silentbloky.[/quote]

[/quote]Zdenku a co setrvak ten by to mohl taky delat..........[/quote]
Ne, ten má jiný projevy.[/quote]

A jak se projevuje setrvačník, dnes jsem byl u mechanika a ten to také nepřímo tipuje na setrvačník?
Když stojím na místě a přidávám plyn, tak do 2-3.tis ot za min tak nic není cítět samozřejmě mimo rezonování plastů v interiéru.
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

jear ewing píše:
Když dáš plný plyn tak volant vibruje, že se ti vlní ramenní kloub :) , dělá to i při brzdění kotouče jsou podle mě OK.
Akorát nechápu jak po 250.tis km jsou poloosy KO :? minule jsme tu řešili spolehlivost vozů, nedokáži sí představit že bych měl A6 3.0 TDI a chytli by mě rozvody, nějaký ten kloub, vstřikovače, repas turba-vážně bych uvažoval pojistit a dál to znáte......... :) doufám, že se nevymění jeden kloub a po 5.tis km budu měnit další, jde to nějak zjistit ?[/quote] Odchazí jen ten kloub na dlouhý poloose, origo stojí 4000kc, ložiska na Octah taky odchazí, zbytek drží , krom zadnih silentbloku v rameneh, je to pakatel ty zadní silentbloky.[/quote]

[/quote]Zdenku a co setrvak ten by to mohl taky delat..........[/quote]
Ne, ten má jiný projevy.[/quote]

A jak se projevuje setrvačník, dnes jsem byl u mechanika a ten to také nepřímo tipuje na setrvačník?
Když stojím na místě a přidávám plyn, tak do 2-3.tis ot za min tak nic není cítět samozřejmě mimo rezonování plastů v interiéru.[/quote
Setrvák děla to, když dojíždiš na křižovatku s kvaltem a vyřadíš tak se auto zatřese, pokud to chces vědet 100% tak odpoj ten stekr stej chcípací klapky a dej ucho k převodovce a at ti druhej clověk zhasne motor , pokud zamlátí tak to určitě uslyšíš. Samozrejmě nejlepsi už nebude. Pokud třese volant jen v tahu na 5 tku na dalnici když zrychlujes tak 99% poloosa. Setrvak taky zpusobí vybrace ale v zavislosti na otackah a jedno jakým kvaltu, zkus to zhasnout s otevřenou klapkou a uvidís hned. ;)
jear ewing
Přispěvovatel

Každopadně dnes test plný rejd na 1 a 3000 ot/min bez klepání či nějakých jiných podezřelých zvuků :?
Obávám se toho setrvačníku to je kurva pálka jako prase, když započitím výměnu tak se mi točí hlava :(

Napada Vás jak zjistit, jestli jestli je kloub poškozen z manžety prosakuje vazelína, manžeta je poškozená v překrytí stahovací sponou, ať zbytečně neměním kloub, ložiska a nakonec setrvačník se spojkou a jsem o 20.tis Kč lehčí ?
Dík
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

jear ewing píše:Každopadně dnes test plný rejd na 1 a 3000 ot/min bez klepání či nějakých jiných podezřelých zvuků :?
Obávám se toho setrvačníku to je kurva pálka jako prase, když započitím výměnu tak se mi točí hlava :(

Napada Vás jak zjistit, jestli jestli je kloub poškozen z manžety prosakuje vazelína, manžeta je poškozená v překrytí stahovací sponou, ať zbytečně neměním kloub, ložiska a nakonec setrvačník se spojkou a jsem o 20.tis Kč lehčí ?
Dík
Na zdvyži když budes otacet kolem tak ta polosa haže, navic když podržís jednou rukou ten unasec na prevodovce a druhou rukou budes chtit otacet na obě strany tak ten kloub ma vuli. Je kulickovej a ty kulicky unasí nakřivo a proto to haže.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Nechce se mi to znova pročítat, to klepání volnatu při akceleraci se děje i po výměně toho vnitřního kloubu na dlouhé poloose? Případě obou vnitřních kloubů.
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

Tomas.cz píše:Nechce se mi to znova pročítat, to klepání volnatu při akceleraci se děje i po výměně toho vnitřního kloubu na dlouhé poloose? Případě obou vnitřních kloubů.
kloub este nemenil, neví zda je to ten kloub, po navsteve mechanika je nově podezření na setrvak. Tak potrebuje vedet jestli je to 100% ten kloub, abi nebyl este o 4000kc lehcí když bi musel koupit ten setrvak ;)
jear ewing
Přispěvovatel

Tomas.cz píše:Nechce se mi to znova pročítat, to klepání volnatu při akceleraci se děje i po výměně toho vnitřního kloubu na dlouhé poloose? Případě obou vnitřních kloubů.
Prozatím se na to nešáhlo, pravá vnější manžeta je poškozená, vystřikuje z toho vazelína, při plnem rejdu na 1 s 3000.ot/min (jak do pravotočivý, tak levotočivý) nic neklepe neozývá, pokaď by byl ten kloub poškozen tak by se to mělo podle mě ozývat je to v krajní poloze a největší zátěž pro kloub, ale nic se neozývá :?
jear ewing
Přispěvovatel

Zdeněk M píše:
kloub este nemenil, neví zda je to ten kloub, po navsteve mechanika je nově podezření na setrvak. Tak potrebuje vedet jestli je to 100% ten kloub, abi nebyl este o 4000kc lehcí když bi musel koupit ten setrvak ;)
Počítam kdyby to byl jen kloub tak mě výjde oprava tak do 5000,-Kč (přední ložiska a kloub) pokaď by to byl setrvačník, tak ho budu samozřejmě měnit jako celek i se spojkou a ložiskem a to by bylo tak tipuji 12-14.000,-Kč pokaď to zkombinuji tak jsem na 20.000,-Kč :(
Už vůbec do toho nezapočítávám opět zvlněné přední kotouče, ty pomalu měním co 6.nádrž :x
mirdasR32
Přispěvovatel

Příspěvek od mirdasR32 »

Jak píše Tomáš. Bych se přiklonil ke kontrole vnitřních kloubů. Zejména ten pravej odchází častěji. Zkusit nahodit jinou poloosu, nebo prohodit vnitřní klouby levej za pravej.Když ten vnější v rejdu necvaká, tak by mu nic bejt nemuselo
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

jear ewing píše:
Zdeněk M píše:
Počítam kdyby to byl jen kloub tak mě výjde oprava tak do 5000,-Kč (přední ložiska a kloub) pokaď by to byl setrvačník, tak ho budu samozřejmě měnit jako celek i se spojkou a ložiskem a to by bylo tak tipuji 12-14.000,-Kč pokaď to zkombinuji tak jsem na 20.000,-Kč :(
Už vůbec do toho nezapočítávám opět zvlněné přední kotouče, ty pomalu měním co 6.nádrž :x
Kloub ti bude cvakat v rejdu, jen tehdy, když v haji ten kloub vnějsí, ten u kola! ;)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“