filtrování a čepování - jak na to

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

zmyleny
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Příspěvek od zmyleny »

obycejny palivak mi vydrzi na 10.000
KUK
Přispěvovatel

Příspěvek od KUK »

Je to fakt různý, podle kvality oleje a filtrace. Já mám rozptyl od 600 km do 30 000 km na výměnu filtru.
VW T4, 2,5 TDI, r.v. 01, tři nádrže (jedna orig nafta, dvě na olej), tři výměníky - před čerpadlem, před filtrem a za nádrží. Najeto cca 160 tis km na olej všeho druhu (RO, použ. friťák, atd...)
brutar68
Sběrač informací

Příspěvek od brutar68 »

Ja filtr neměním, ale občas ho propláchnu. Odpojím hadičky, punpičkou lehce vháním vzduch do vývodu(!) filtru. na vstupu filtru dám petláhev a chytám ten bordel. Injekční stříkackou tam prdnu trochu benzinu nebo nafty a zase punpuju, takže takový zpětný chod který ten filtr vyčistí. Parkrát to takhle udělám, petku nechám ustát a vršek sleju spátky do sudu k přefiltrování. Přece se to nevyhodí. Tak.
SLÁDEK
Přispěvovatel

Příspěvek od SLÁDEK »

A dobře děláš. Šetřit se musí :D
jaryn
Přispěvovatel

Příspěvek od jaryn »

SLÁDEK píše:A dobře děláš. Šetřit se musí :D
Jj :D
Dělám to podobně, ale ne že bych šetřil, jsem línej zjistit co je to za filtr a objednávat novej (rofl)
kriskas
Nováček

Příspěvek od kriskas »

Zdravím vás páni, popri prezentácí vaších výrobkov sa chcem spýtať či niekto nepredáva už hotovú sústavu. Podobnú ako je na obrázku na začiatku
motor môže byť 220/12/24 voltov, a minimálne dva filtre na výstupe, na saní si niečo vymyslím ja. pokial by ste mali kontaktujte ma na kriskas@azet.sk
dakujem
skôr mám záujem o čo najjednoduchší systém a k tomu prispôsobená cena.
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“