HLUČNÉ rozvody DAYCO + INA na O1 ALH 66kW - VYŘEŠENO ! str.5

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
matess
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od matess »

Psal i o rozvodech s pumpou na thalii, ale to je jedno. Myslel jsem to, že dodavatel, případně výrobce už neřeší další škody, který jeho "šmejd" způsobí. Být to například na brzdách a člověk by se kvůli tomu vysekal, tak je to výsměch...
Octavia combi TDi ASV + Reesha chip prodáno
VW Sharan TDI
RudisTDic
Aktivista

Příspěvek od RudisTDic »

To máš pravdu...ale kolikrát když někomu dělám auto a vidim v jakym je stavu náprava a vše okolo,,tak si říkám,,že kvalitního dílu na takovej šrot je škoda...
Octavia II RS
burton.b
Přispěvovatel

Příspěvek od burton.b »

Dayco už nechci ani vidět. Dával jsem na svoje auto nový řemen Dayco předtím tam byl contitech a vše v pohodě měl najeto tak 60000km. Ted ten nový jezdí na čerpadle uplně na hraně toho kola. Jinak dal jsem vodní pumpu starline protože jako jediná skladem mela kovovou vrtulku a šlape dobře.
Abaro
Sběrač informací

Příspěvek od Abaro »

K té kvalitě výrobků.

Na služebního Peugeota Experta jsem objednal značkové ložisko SKF do předního kola. Výběr byl samozřejmě i z jiných značek jako TRW, Meyle, Fag Ruvile a Čín Maxgere, Optimal a Starline.
Vsadil jsem na známou značku ze severského státu, která má tradici ve výrobě.
Ložisko přišlo, a na něm nápis Made in Italy. No byl jsem docela naštvaný, vždyť jsem vybral to podle mě nejlepší a také to nejdražší.
No nechal jsem ho tam tedy namontovat. Ložisko má najeto zhruba 20 tis km. dva roky záruky už jsou pryč a ložisko se už začíná ozývat.
To je co ?

Teď mi ale poraďte prosím.

Mám doma octavii 1,9 tdi 66 kw. typ motoru ALH. Na autě je najeto asi tak 125 tis. km.
Rozvody jsou ještě originál na 150 tis. km. z fabriky i když jim je už 9 let. Myslel jsem že je nechám vyměnit, ale má to vůbec cenu ? Ročně se autem najede tak 7 tis. km.
Nestačil by vyměnit jen řemen a nechat tam do 150 tis ty kladky a pumpu?

Nejde mi o peníze ale o kvalitu dílu.
Co myslíte ?
HarlyFXRS
Přispěvovatel

Příspěvek od HarlyFXRS »

Řemen bych dal nový (např. Contitech, Gates) a kladky podle stavu.Když s nimi zatočíš, uvidíš, zda "šustí" nebo se točí "ztuha" jako nové.

Jinak si myslím,že kvalita současných značkových dílů poklesla hodně dolů buďto tím,že přesouvají výrobu do Číny,na Ukrajinu apod.,kde je levná pracovní síla,nebo jste natrefili rovnou na čínskou kopii.
carlosdm
Přispěvovatel

Příspěvek od carlosdm »

koupil jsem rozvody už několikrát na octu pro sebe a jiné hanza autodíly.cz - je to e shop místního člena dieselpoweru a má to opravdu spasované - vodní pumpa Graf atd. a nikdy nebyly potíže.nepíšu reklamu,nejsem zaměstnanec,carlos
STIB
Přispěvovatel

Příspěvek od STIB »

carlosdm píše:koupil jsem rozvody už několikrát na octu pro sebe a jiné hanza autodíly.cz - je to e shop místního člena dieselpoweru a má to opravdu spasované - vodní pumpa Graf atd. a nikdy nebyly potíže.nepíšu reklamu,nejsem zaměstnanec,carlos
Souhlas ;)
OCTAVIA- ALH
Abaro
Sběrač informací

Příspěvek od Abaro »

Asi mě ukamenujete, ale já se toho Grafu tak trochu bojím. Je to Italský výrobek a to se mi moc nelíbí. Magneti Mareli v příspěvku výše tuším že vyrábějí také Italové.
Mám kamaráda co mu pumpa Graf začala po 20 tis. km kapat.
Co se týče pumpy raději bych značku HEPU, ta by snad měla být německá. Co na to říkáte ?
Ve VW nebo Škodovce se za zhruba 1200 kč. koupí repasované škodovácké čerpadlo. O jeho kvalitě ale nic nevím.
Jinak s tím řemenem bych to viděl ve značkách stejně .

Jak to prosím vidíte vy ostatní ?

Děkuji
HarlyFXRS
Přispěvovatel

Příspěvek od HarlyFXRS »

Z Hanza autodily jsem už taky bral a nebyl problém!
Teď jsem se díval, že tam má pumpu GRAF s kovovou vrtulí za 795,- a uvádí výrobce Německo.
SKF taky může být "Made in Italy" nebo "Made in Sweden".

http://www.hanza-autodily.cz/vodni-cerp ... a/d-70329/

Jinak mám v O1 Italské trysky Fratelli Bosio tuším 50tis.km a žádný problém!
Naposledy upravil(a) HarlyFXRS dne 21 dub 2014, 07:03, celkem upraveno 3 x.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Já nemám z italských výrobků žádný strach. Jakmile jsem měl díl RICAMBI ORIGINALI věděl jsem, že je to kvalita.. :)
nepropadat panice...
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

dávám jenom Graf od Seba a nikdy nebyl problém. Předloni mi povídal že jich prodá ročně kolem 600 kusů a reklamaci na ní neměl..
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Abaro
Sběrač informací

Příspěvek od Abaro »

Na autodíly Hanza jsem také už koukal. Rozhodně netvrdím že prodává nějaké kšunty. To bych si nedovolil.
Tu pumpu Graf jsem viděl tady u nás v obchodě o hodně dražší než jí prodává pan Hanza a na krabici, tuším že byla modrá nebo kombinace modré s jinou barvou bylo opravdu Made in Italy. Já měl vždycky na tyhle italské věci smůlu.
Počínaje pračkou, lednicí, autem a teď i tím ložiskem. Proto Itala už nechci.
Samozřejmě ale netvrdím že vše italské je špatné, to rozhodně, ne.
Značku kterou tady píšeš RICAMBI ORIGINALI třeba vůbec neznám a může to být klidně i špička v daném odvětví.

Řemen Dayco není také Itálie ?
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

No,ono ale ricambi originali/e neni znacka (rofl)
HarlyFXRS
Přispěvovatel

Příspěvek od HarlyFXRS »

Jedna značka může mít více výrobních závodů v různých zemích.Od toho se pak odvíjí i kvalita a cena.Není přece problém než něco koupíš,informovat se,co je vyraženo na dílu,nebo co je uveden za výrobce na krabici a jako poznámku do objednávky přidat,že zboží kupuješ pouze pokud se jedná o díl "Made in Germany".
A ještě je ideální brát z ověřených e-shopů.
Abaro
Sběrač informací

Příspěvek od Abaro »

Tak to určitě, s tou poznámkou je to dobrý nápad. Jinak samozřejmě ověřené e-shopy a to pan Hanza co tady tak čtu, rozhodně je.

Máte někdo zkušenosti s tou Hepou ?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“