Praní špinavého prádla - původně "zvětšení housingu&quo

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Forest
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Forest »

cacinek píše:Foreste, tak se hecni a dej gtb1749vk na svody. Osobne jsem ty tva turba u Olega videl a sam Oleg rekl, ze je to turbo srovnatelny s vb, navic s velice slozitou montazi.
Ano, srovantelne to je s VB, ale asi jako 2260 z Audi a z BMW ;)

Projevim trpelivost a napisu zde nevyhody montaze GTB1749VK:
- nutnost sehnat svody z GT1646V nebo nechat privarit na svody
- prevodnik
- mit kvalitniho chiptunera, ktery s REA umi
... jinak je VB horsi

... a v cem ze je VB horsi?
- stary VNT system, ktery nejenze disponuje rovnym naklapenim, ale je nachylny na pridirani lopatek
- VNT system je soucasti vyfuku, zatimco VK ma klasickou klec - turbo je demontovatelne bezpecne bez nutnost vyjimat svody a treba menit tesneni
- VNT1 je vice limitujicim prvkem v housingu
- neni chlazene vodou
- a ostatne, i ovladani podtlakem muzeme zhodnotit jako horsi
- neni seriove vybavene mericem otacek, ktere umoznuje naladeni "na krev", ostatne, to uz vi i Andre
- snizena moznost rotace CHRA oproti housingum
- VB nelze (neni mi znamo) vlozit do jinych vyfukovych svodu bez uprav

Mimochodem, pojem "velice slozita montaz" je velice diskutablini? Sehnat svody z GT1646V, nahodit je daleko a nesmirne jednodussi nezli treba montaz 2260, takze je to relativni. A ver nebo ne, jsou lidi, pro ktere je slozite i zamenit VAcko za Vcko ;)

... uvaha: co by asi takove GTB1749VK melo za vysledky v housingu GTB1756VK, do ktereho je technicky mozne ho vlozit bez jakychkoli uprav? Obrázek

@favo: nemusis, muzes to pripojit treba k TV nebo monitoru, nabizi se i moznost pripojeni, mysi a klavesnice pres BT
CATDAVID píše:Dle mého je na čase zakázat forestovi přispívat na tohle forum více jak 20 slovy na příspěvek :D
Nemá cenu na jeho hovna reagovat,nejde si nevšimnout ,že každý kdo mu oponuje je okamžitě nazván lhářem,podvodníkem a zlodějem.
Petre, ne kazdy je tak liny jako ty.
No, kdybyste nelhali, nepodvadeli a nekradli, tak bych vas tak nenazyval, to se muzes spolehnout.
jouda1 píše:forest by mohl byt super advokat,nikdo ho tu nemuze ani citit ale porad se bude obhajovat az do smrti.k cemu ti to je??mej hrdost a tahni jinam
Advokat? Jo, to bych mozna mohl, ale kdyz ja na to nemam zaludek. Mimochodem, neco ti sdelim: advokat se neobhajuje, advokat obhajuje sve klienty (LOL)
Jinak, joudo, ty jsi presnym prikladem nevyhody fora, kde si jsou vsichni rovni aneb prispevek jednoho je roven prispevku toho druheho - bez ohledu na znalosti, zkusenosti, pripadne vzdelani. Zeptam se te jinak: mas neco k tematu nebo jen trollis? ;)

@Ondra_TDI: Tak jak ses rozhodnul (pokud to neni tajne)? Pokud ocekavas, ze se ti nekdo ozve a rekne ti, jak si to udelat doma za pomoci vrtacky a pazourku, tak se obavam, ze cekas marne. Vse, co by naplnovalo tvuj zajem, tak se obavam, ze bylo vyrceno. Oproti tomu Ty by ses tu mohl pochlubit jak jsi pokrocil nebo jak jsi dopadl, abys prispel zkusenostmi nebo dokonce navodem na to, jak to udelat levne a bezpecne v dostatecne kvalite. Drzim palce.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
cacinek
Přispěvovatel

Příspěvek od cacinek »

Proc budu pracne shanet 1749vk, kdyz tam muzu bez uprav dat nove vb, se kterym vzdycky namerim to co se ocekava a ne se mrd.t s tvym vymyslem, co tady kazdymu cpes? Na co rea na tak malym turbu? Dalsi petencionalni zdroj poruch a nespolehlivosti. A pridirani lopatek? Jeste jsem to nezazil. Stastny prodej tech, co se ti valej u Olega v kanclu.
Ondra_TDI
Přispěvovatel

Příspěvek od Ondra_TDI »

Forest: Tak jak ses rozhodnul (pokud to neni tajne)? Pokud ocekavas, ze se ti nekdo ozve a rekne ti, jak si to udelat doma za pomoci vrtacky a pazourku, tak se obavam, ze cekas marne. Vse, co by naplnovalo tvuj zajem, tak se obavam, ze bylo vyrceno. Oproti tomu Ty by ses tu mohl pochlubit jak jsi pokrocil nebo jak jsi dopadl, abys prispel zkusenostmi nebo dokonce navodem na to, jak to udelat levne a bezpecne v dostatecne kvalite. Drzim palce.
Jak říkáš s pomocí pazourku a vrtačky jsem se rozhodl vyvinout nový hi-tech břidlično-pazourkový kompresor.. (LOL)
Určitě jsem nečekal, že se zde začnou probírat hovna co nemají s tématem nic společného.
Zatím jsem sondoval, až začne haprovat turbo, tak dám stejný kompresor. Pokud budu něco kutit doma sám, tak se podělím.
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Preboha, nech to uz admin zamkne
favo
blázen

Příspěvek od favo »

Kluci, já počítač mám, mám i notebook a dva netbooky (a jeden prehystorický notebook IBM v komoře) dokonce se tu najdou i dva tablety co mají větší displej než můj mobil, ale mám dvě děti a manželku, takže dostat se k nějakýmu počítači dřív než večer je skoro nemožný, takže to co se tu děje sleduji při práci na mobilu. (mám na to větší klid :D )

K tomu co se tady děje bych dodal asi jen toto, poznal jsem osobně jak Funa, i když jsme si moc nepokecali, tak i Richarda a přišel mi jako inteligentní rozumný člověk, to ostatně i Fun, takže pokud tihle dva pánové mají mezi sebou jakýkoliv problém, nechte to na nich ať si to vyříkají, pokud se tak ještě nestalo.
To v co se tu občas strhnou některý diskuze nikam nevede, dělá to jen zlou krev a vytahuje se tu špína která se Vás ani nás netýká.

Máma mi vždy říkala, že moudřejší ustoupí, tak se nad tím zamyslete.

Díky
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
fabiátor
Moderátor

Příspěvek od fabiátor »

Vici píše: A teď nám řekni, proč tedy Dieselpower do svých úprav dává již dlouho předlouho turba od Andrého? Hybridy? Ty které ty tak zatracuješ?
Pokud by nebyly OK, jistě by je nedávali ....
DP uz davno nepouziva turba jen od Andreho a ma to svoje duvody.
L
Přispěvovatel

Příspěvek od L »

V tom případě je dost zvláštní, že v sekci grafy prezentuje Dieselpower buď tuning s běžnýma turbama, nebo výhradně s hybridama z Turbosportu. Aniž bych znal problematiku, je logika věci dost jasná. Hybridy od Andrého fungujou, jinak by je Dieselpower v čele s Richardem, což je chytrej chlap a navíc businessman, nepoužíval. Není třeba žádná omáčka kolem. A Forest sem může napsat stránek kolik chce, ale fakta se holt změnit nedají. A fakta jsou taková, že Dieselpower je spokojenej s Andrem, stovky lidí jsou spokojení s TdiFunem a s Markem. Pokud by nebyli, někdo by se Foresta aspoň zastal, případně si přisadil. Nikdo takovej ale není a nikdy nebyl, takže obrázek o Forestovi už máme, hotovo, vyřešeno. Pojďme řešit ten housing.
tantor-bn
Přispěvovatel

Příspěvek od tantor-bn »

TDI tech píše:Preboha, nech to uz admin zamkne
Nech tu admin da niekomu ban...
Cupra TDI
fabiátor
Moderátor

Příspěvek od fabiátor »

L píše:V tom případě je dost zvláštní ....
Sorry, Forestovi nefandim, ale to neznamena, ze by nemohl mit v nekterych vecech pravdu. To co tu rikas je proste mimo realitu. DP opravdu nepouziva vyhradne komponenty od Turbosportu a nikdo ani netvrdi, ze veci od Turbosportu nefungujou. Staci si vzit z prispevku to co tam je skutecne napsano.

Sam mam v autech TSF180 a TSC230. TSF jsem porizoval sam, soft nasledne ladili v DP. TSC230 byla jako soucast komplexni upravy od DP. Obe turba urcite nejsou spatny, ale taky se neda rict, ze by byly super. S TSC230 jsem mel hodne problemu, protoze to prvni co Andre dodal, houkalo jak sanitka a to jakoze tak, ze se nedalo v tom aute sedet. JAKOZE FAKT NEDALO. U Andreho bylo nekolilkrat na kontrole a nikdy tam nic nenasel. Nakonec na zaklade natlaku primo od DP dodal turbo jiny a to je v aute doted. Mel jsem jediny stesti, ze to byla uprava komplet od DP. Kdybych si to TD resil sam, buhvi s cim bych ted jezdil, protoze i tak to reseni dost dlouho trvalo.

TSF180 s 12-ti lopatkovym kompresorem ma spodek nic moc a me to zas tolik nevadi, ackoliv rade lidi, pote co shledli graf, by to vadilo.
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... sc&start=0
Cili je to jak rikam a jeste jednou to zopakuju. Veci od Andreho urcite nejsou spatny, ale to neznamena, ze jsou super. Vic nema smysl se o tom bavit.
L
Přispěvovatel

Příspěvek od L »

Však v pořádku, to co jsi napsal nepopírá nic z toho, co jsem napsal já.
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

cacinek píše:Proc budu pracne shanet 1749vk, kdyz tam muzu bez uprav dat nove vb, se kterym vzdycky namerim to co se ocekava a ne se mrd.t s tvym vymyslem, co tady kazdymu cpes? Na co rea na tak malym turbu? Dalsi petencionalni zdroj poruch a nespolehlivosti. A pridirani lopatek? Jeste jsem to nezazil. Stastny prodej tech, co se ti valej u Olega v kanclu.
Proc? Protoze si konecne prectes, co jsem napsal a nebudes jen mlit ty svoje nesmysly. Precti si znovu vyhody a nevyhody a pokud mas alespon trochu "pod cepici", tak to pochopis.
Na co REA na tak malym turbu? Pravda, na tak malym turbu neni potreba, nicmene, nezli to predelavat, to je lepsi a levnejsi si koupit prevodnik ... ale ja zapomnel, tvuj upravce to vlastne neumi resit (nebo to resit odmita), takze to opravdu muze byt problem - ale jen pro tebe.
Zdroj poruch a nespolehlivosti? No, pokud pujde o to, pak vez, ze VB bude daleko vetsim zdrojem nespolehlivosti nezli takto ze_seriovych_dilu_poskladane_turbo (hlavne, vezmu-li v potaz fakt, ze soucasti tech turbodmychadel je ze serie snimac otacek turba) ;)
Dekuji za prani, kdybych si myslel, ze to bude problem, tak bys je tam nevidel - obavam se, ze jsi nepochopil jednu zasadni vec:
Cacinku, ty jsi toho nezazil a navic, ikdyz ti to clovek napise, tak to bud neprectes nebo to ignorujes - to je z tveho projevu evidentni.

Ostatne, tusis, jakou ma asi takovou cenu takove turbo nove s cidly pro cloveka, ktery ma ta svoje z nejakeho duvodu v haji? ;) ... a turbo nepodleha zkaze, nezkejsne, nechytne plisen a je-li zevnitr lubrikovano a uchovavano v suchu ani nezrezne ... :P A vez, ze ja na to, abych v tom mel penize ulozene jeste stale mam ;)
tantor-bn píše:Nech tu admin da niekomu ban...
Pokud tim nekym myslis me, tak na zaklade ceho? Protoze chces? Protoze si to preje Dimec? Dimec by toho chtel, chtel by treba, aby zmizelo tema, ktere dokazuje, ze je zlodej a co jsem pochopil z naznaku, tak za to byl ochoten i zaplatit, nicmene, jak spravne napsal "L" - Richard je chytrej chlap, takze Dimec muze chtit ... ale je kurva velkej rozdil mezi chtit, mit a moci .... ostatne, nemusime chodit dale pro priklad: tantore-bn, zatimco ty muzes za tuto "sluzbu" neco chtit, ale mit ji nebudes a budes moci tak akorat lamentovat :D
L píše:V tom případě je dost zvláštní, že v sekci grafy prezentuje Dieselpower buď tuning s běžnýma turbama, nebo výhradně s hybridama z Turbosportu. Aniž bych znal problematiku, je logika věci dost jasná. Hybridy od Andrého fungujou, jinak by je Dieselpower v čele s Richardem, což je chytrej chlap a navíc businessman, nepoužíval. Není třeba žádná omáčka kolem. A Forest sem může napsat stránek kolik chce, ale fakta se holt změnit nedají. A fakta jsou taková, že Dieselpower je spokojenej s Andrem, stovky lidí jsou spokojení s TdiFunem a s Markem. Pokud by nebyli, někdo by se Foresta aspoň zastal, případně si přisadil. Nikdo takovej ale není a nikdy nebyl, takže obrázek o Forestovi už máme, hotovo, vyřešeno. Pojďme řešit ten housing.
Mozna by sis mel precist to, co jsem tu psal - ne, ze nefunguji, ale ze nejsou stabilni, uchyluje se Dieselpower preventivne k montazim seriovych turbodmychadel. Mimochodem, nikde jsem na jejich strankach nenasel, ze jsou dealeri Turbosportu, nasel jsem jen jejich oznaceni produktu, pod kterymi se muze naprosto v klidu skryvat i seriove turbo - ostatne, oni jsou dodavatel, maji na to 100% pravo ;)

Dale se mylis o tom zastavani - lide nemaji cas a ochotu tady bojovat proti trolum jako je Vici a podobne chamradi. Takze, ikdyz me to muze mrzet, nemohu jim to zazlivat ze radeji venuji cas a usili rodine a praci. Ostatne, ikdyz vyjde clovek z takoveto akce "cisteni Augisova chleva" jako vitez, vzdy bude od sracek. Ja totiz nejsem jako Dimec, ktery lidi ockuje - vim svoje, mluvim z vlastni zkusenosti a zjevne nejsem sam koho takto ockuje aby si sam nemusel spinit ruce :wink:

... a co se obrazku tyce: vyjma toho, ze je mi to uprimne receno jedno, kazdy, kdo se oprosti od formy, tak obsah najde - a o to jde!

No a co se reseni housingu tyce, tak ja uz nemam co dodat, rekl jsem toho k tematu vyrazne vice nezli ostatni...a kdyby Ondra_TDI sledoval pecliveji, tak by si to uvedomoval, jakoz by si uvedomoval, ze kdybych tu nediskutoval, tak to tema uz je pomalu na druhe strance a nikdo mu nic nerekne.

PS: budu reagovat s odstupem casu, toto forum pro me neni prioritni, takze "spekulanti", ustedrete si praci ... zvlaste ty, TDItechu;)
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
favo
blázen

Příspěvek od favo »

Mám jen dvě otázky:
1, Myslíš si, nebo víš že mezi Richardem a Funem panuje stále nějaká nevraživost, nebo se jen stále dokola snažíš oživit staré rány které odnesl čas ?
2, Výš zcela určitě že tu někdo někoho očkuje aby za něj bojoval a obhajoval ho ?
Nemůže být celé jádro pudla jen v tom, že jim nestojíš zato aby tady s tebou vedli nekonečné a nesmyslné diskuze otom kdo má pravdu ?

Znám Vičiho osobně a vím zcela určitě, že není něčí otrok naočkovaný aby bezdůvodně někoho bránil.
Znáš ho osboně i Ty ? Můžeš nějak doložit svá trvzení vůči němu ?

Možná si dovolím ještě jednu otázku, která by nejspíš zajímala více lidí a to co tím získáš, že se tu stále dokola snažíš pošpinit Funa.
Nebo v tom je nějaká křivda z mládí která Ti nedá spát ?
Protože z toho co tu stále čtu mi vychází jen jedno a to, že Tobě Fun auto nikdy nečipoval a tudíš Ti ani nezpůsobil žádnou škodu, tak proč to všechno ?
Nic osobního proti Tobě nemám, ale rád bych pochopil proč se tu kdejaká diskuze vždy zvrhne v tohle.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Aktivista

Příspěvek od Forest »

favo píše:Mám jen dvě otázky:
1, Myslíš si, nebo víš že mezi Richardem a Funem panuje stále nějaká nevraživost, nebo se jen stále dokola snažíš oživit staré rány které odnesl čas ?
2, Výš zcela určitě že tu někdo někoho očkuje aby za něj bojoval a obhajoval ho ?
Nemůže být celé jádro pudla jen v tom, že jim nestojíš zato aby tady s tebou vedli nekonečné a nesmyslné diskuze otom kdo má pravdu ?

Znám Vičiho osobně a vím zcela určitě, že není něčí otrok naočkovaný aby bezdůvodně někoho bránil.
Znáš ho osboně i Ty ? Můžeš nějak doložit svá trvzení vůči němu ?

Možná si dovolím ještě jednu otázku, která by nejspíš zajímala více lidí a to co tím získáš, že se tu stále dokola snažíš pošpinit Funa.
Nebo v tom je nějaká křivda z mládí která Ti nedá spát ?
Protože z toho co tu stále čtu mi vychází jen jedno a to, že Tobě Fun auto nikdy nečipoval a tudíš Ti ani nezpůsobil žádnou škodu, tak proč to všechno ?
Nic osobního proti Tobě nemám, ale rád bych pochopil proč se tu kdejaká diskuze vždy zvrhne v tohle.
add 1) Lze zcela logicky usuzovat, ze pokud by mezi Richardem a Dimcem panovalo vice nezli primeri, zajiste by vysel Richard vstric - logicky.

add 2) Cti pecliveji, je to napsano primo v tomto tematu - staci pouze peclive cist - nic vic, nic min. Tam naleznes odpovedi i na ostatni otazky - opakuji: staci cist pecliveji, vsechno je tu napsane a je zcela zjevne, ze proste nectes peclive a nebo na to ihned zapominas - hledej, najdes.

... aneb, zjevne jsi necetl knihu inspektora Trachty - Zbytecne otazky v kriminalistice ;)

PS: nejspis, az budu mit cas, tak opravdu budu nucen to cele sesumirovat, sepsat a hodit nekam externe bud ke stazeni nebo k nahledu, protoze zjevne ani opakovani nepomaha

cacinek
Přispěvovatel

Příspěvek od cacinek »

Tobe by pomohla tak sveraci kazajka (LOL)
favo
blázen

Příspěvek od favo »

Věř že jsem to četl celé a pozorně, ale bylo toho napsáno tolik že se v tom prostě jen ztrácím, ovšem odpovědi na moje otázky tam nikde nezazněly, proto jsem se zeptal.
Vždy tam byly jen útoky na jednoho a obhajoba druhého a teď nemyslím jen Richarda a Funa.
Ale asi bych to tímto uzavřel a dál nerozebíral, protože bych se nerad dočetl něco o mé inteligenci a pochopení psaného textu.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“