Tachometr

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Lukas005
Nováček
Odpovědi: 0

Tachometr

Příspěvek od Lukas005 »

Zdravím mám problém s náhonem na tachometr ten se mi netočí. asi je špatné kolečko co ten náhon pohání tyčka náhonu je ok. Neřešil to tu někdo? Zajímalo by mě jestli to jde opravit nějak jednoduše nebo jestli se musí rozpůlit převodovka. Jedná se o Octavia 1 TDI 66kW.
sniper--
Aktivista

Příspěvek od sniper-- »

je mi novinkou ze by O1 mela nahon tachometru, je tam snad jen snimac na prevodovce ne?
autoservis pneuservis.
Tel.774 225538
juras0
Přispěvovatel

Příspěvek od juras0 »

a kdyz ten nahon vytahnes tak jak vypada? jde s koleckem dole(co je strceny do prevodovky) tocit?
-------------------------------------------
Audi a6 allroad 3.0tdi
octa II 2,0tdi bkd RS paket, EGR=OFF,CCA 180PS prodano
superb 2,0tdi 165ps.prodano
Mondeo 2.2 tdci 129kw prodano
Páleni na CNC laser.
Lukas005
Nováček

Příspěvek od Lukas005 »

Samozřejmě nemyslím náhon s bovdenem myslel sem jen tu tycku na které je přidělané čidlo tyčku jsem měl venku a je ok ale zrada bude v tom kolečku na diferáku. Mě jen zajímá jestli se musí převodovka půlit nebo to půjde vyměnit kdyz sundám poloosu i s tím unašečem nebo jak se tomu říká.
Nightrider
Přispěvovatel

Příspěvek od Nightrider »

Lukas005 píše:Samozřejmě nemyslím náhon s bovdenem myslel sem jen tu tycku na které je přidělané čidlo tyčku jsem měl venku a je ok ale zrada bude v tom kolečku na diferáku. Mě jen zajímá jestli se musí převodovka půlit nebo to půjde vyměnit kdyz sundám poloosu i s tím unašečem nebo jak se tomu říká.
Mel jsem stejny problem, kolecko v prevodovce odeslo, ani se nerozloucilo. Prevodovka se musi bohuzel rozebrat a slozit. Ja to resil vymenou prevodovky, po spocteni nakladu to vyslo "lepe" a dal jsem pri tom jednohmotu.
Zatoc pro jistotu s tou tyckou s pripojenym cidlem, jestli se tachometr bude hybat, at mas jistotu, jestli je to koleckem.
Oktavka O1 66kwALH,K&N, KYB, Silentbloky ramene AudiTT, Apec, EGR off, KAT k.o., panda tune, jednohmota
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“