Plast lišta SPZ- Demontáž - pozastavení koroze
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Plast lišta SPZ- Demontáž - pozastavení koroze
Velmistři, potřeboval bych nastínit jak sundat plast lištu SPZ 5.dv. Musí ven vložka zámku atd a drží to zevnitř (jak) Není někde nějakej poděl atp?
Dělával jsem to na vw kde je to řešený uplně jinak.
Potřebuju to z důvodu pozastavení koroze kolem zmíněné lišty
...tohle škodovka opravdu zase vymyslela plast přímo na lak, vydření a už to jede, celý páty dveře pujdou dohajzlu.
Dělával jsem to na vw kde je to řešený uplně jinak.
Potřebuju to z důvodu pozastavení koroze kolem zmíněné lišty
...tohle škodovka opravdu zase vymyslela plast přímo na lak, vydření a už to jede, celý páty dveře pujdou dohajzlu.
- tukydydes
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Stačí servat vnitřní plast dveří a potom vytáhnout dvě žárovky pro SPZ a poté povolit čtyři šrouby s křížovou hlavou a je to. Zámek se vubec sundavat nemusí. Jinak doporučuji koupit lištu z fejcový okty tam už je dosedací guma, možná jde koupit i zvlášť ale nejsem si jist.
Oktopod 1,9 TDI, r.v. 2000, AHF, 81kW -> 113kW/355 Nm (MUDr. TDI Fun)
PP764, HDS57+VR6, EGR off, KAT off, zadní puky TT, 605.000km, první majitel
WEBASTO Thermo Top C, ETKA 8.1, VAG-ína 18.9.0, VIS 6.5, FiatEcuScan, FordDiag
PP764, HDS57+VR6, EGR off, KAT off, zadní puky TT, 605.000km, první majitel

WEBASTO Thermo Top C, ETKA 8.1, VAG-ína 18.9.0, VIS 6.5, FiatEcuScan, FordDiag
Jo díky za info, tu lištu z Tour octy určitě dám, nebo nějak podložím svépomocí, ale udělám to až koupím nový dveře, protože těmto už nebude rady ani pomoci, kvete to i pod oknem ( serie 2003 nalepený moc nízko okna a zatíká pod gumu ) Po vybroušení a laku by to byla otázka předpokládám dvou let a bylo by to stejný.
- martinsidlo
- Aktivista
-
- Aktivista
- martinsidlo
- Aktivista
-
- Aktivista
vůbec se nic nevyplaví akorát černá že ji musíš utřít jednou za rok,prowmen píše:Podle mě se vazelína se časem "vyplaví" bude plast zase dřít na plech a bude to hnít vesele dál. Kor když už je to ve stádiu pupenů.slovacek.milos píše:namaž vrstvu vazeliny a připlácni na ni tu lištu, poutírej a svatá klie na desítky let
asi v roce 2OO5 mi začaly korodovat spotky předních blastníků u fábky protože se tam usazuje písek a trvalé vlhko,
do každého blatníku plechovečku mazelíny
a pohodička až dodnes, korodované páté dveře na feldách mám tímto způsobem zakorzervované desítky let

-
- Aktivista
já bych tu lištu raději sdělal a napaplaj je to taková prasárnička ale funkčníprowmen píše:Očividně z tebe mluví zkušenosti a tu vazelínu tam dám, sice jsem to právě složil, ale natlačím to tam stříkačkou. Co vcelku nechápu je, že mám někde pupen i veprostřed (pátých) dveří, s čímž už neudělám asi nic.

prasárnička neprasárnička já to mam taky takhle udělaný, i přední blatníky a výčko nádrže a octavě a pohodíčka, mužu jako drak, preci jen ta vazelina odpuzuje voduslovacek.milos píše:já bych tu lištu raději sdělal a napaplaj je to taková prasárnička ale funkčníprowmen píše:Očividně z tebe mluví zkušenosti a tu vazelínu tam dám, sice jsem to právě složil, ale natlačím to tam stříkačkou. Co vcelku nechápu je, že mám někde pupen i veprostřed (pátých) dveří, s čímž už neudělám asi nic.

-
- Aktivista
já to taky chtěl napsat i o tom víčku, tam je dobré zevnitř stříkat i konkorn,Power156 píše:prasárnička neprasárnička já to mam taky takhle udělaný, i přední blatníky a výčko nádrže a octavě a pohodíčka, mužu jako drak, preci jen ta vazelina odpuzuje voduslovacek.milos píše:já bych tu lištu raději sdělal a napaplaj je to taková prasárnička ale funkčníprowmen píše:Očividně z tebe mluví zkušenosti a tu vazelínu tam dám, sice jsem to právě složil, ale natlačím to tam stříkačkou. Co vcelku nechápu je, že mám někde pupen i veprostřed (pátých) dveří, s čímž už neudělám asi nic., plně souhlasím s mazáním
zatím to moje žádný kokta nemá ale po prakovištích to vidím
pak jsem ši ještě všiml že se mazelína musí mazat jak se ti spojuje nadkolí s blatníkem, zevnitř, už to taky začíná rezavět
já sdělával nadkolí jsem měnil kukuřice tak jsem to mázl po 11 letech to tam začíná