Plast lišta SPZ- Demontáž - pozastavení koroze

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

prowmen
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Plast lišta SPZ- Demontáž - pozastavení koroze

Příspěvek od prowmen »

Velmistři, potřeboval bych nastínit jak sundat plast lištu SPZ 5.dv. Musí ven vložka zámku atd a drží to zevnitř (jak) Není někde nějakej poděl atp?
Dělával jsem to na vw kde je to řešený uplně jinak.
Potřebuju to z důvodu pozastavení koroze kolem zmíněné lišty
...tohle škodovka opravdu zase vymyslela plast přímo na lak, vydření a už to jede, celý páty dveře pujdou dohajzlu.
tukydydes
Přispěvovatel

Příspěvek od tukydydes »

Stačí servat vnitřní plast dveří a potom vytáhnout dvě žárovky pro SPZ a poté povolit čtyři šrouby s křížovou hlavou a je to. Zámek se vubec sundavat nemusí. Jinak doporučuji koupit lištu z fejcový okty tam už je dosedací guma, možná jde koupit i zvlášť ale nejsem si jist.
Oktopod 1,9 TDI, r.v. 2000, AHF, 81kW -> 113kW/355 Nm (MUDr. TDI Fun)
PP764, HDS57+VR6, EGR off, KAT off, zadní puky TT, 605.000km, první majitel :D
WEBASTO Thermo Top C, ETKA 8.1, VAG-ína 18.9.0, VIS 6.5, FiatEcuScan, FordDiag
prowmen
Přispěvovatel

Příspěvek od prowmen »

Jo díky za info, tu lištu z Tour octy určitě dám, nebo nějak podložím svépomocí, ale udělám to až koupím nový dveře, protože těmto už nebude rady ani pomoci, kvete to i pod oknem ( serie 2003 nalepený moc nízko okna a zatíká pod gumu ) Po vybroušení a laku by to byla otázka předpokládám dvou let a bylo by to stejný.
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Ta guma jde koupit zvlášť.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Sprite
Přispěvovatel

Příspěvek od Sprite »

Jde koupit zvlášť, ale nepasuje přesně na původní lištu. Musí se nějak upravovat. Na lištu z Tourky pásne přesně. Řešil jsem totéž..
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

namaž vrstvu vazeliny a připlácni na ni tu lištu, poutírej a svatá klie na desítky let ;)
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Musí to být každopádně faceliftová lišta.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
prowmen
Přispěvovatel

Příspěvek od prowmen »

slovacek.milos píše:namaž vrstvu vazeliny a připlácni na ni tu lištu, poutírej a svatá klie na desítky let ;)
Podle mě se vazelína se časem "vyplaví" bude plast zase dřít na plech a bude to hnít vesele dál. Kor když už je to ve stádiu pupenů.
slovacek.milos
Aktivista

prowmen píše:
slovacek.milos píše:namaž vrstvu vazeliny a připlácni na ni tu lištu, poutírej a svatá klie na desítky let ;)
Podle mě se vazelína se časem "vyplaví" bude plast zase dřít na plech a bude to hnít vesele dál. Kor když už je to ve stádiu pupenů.
vůbec se nic nevyplaví akorát černá že ji musíš utřít jednou za rok,

asi v roce 2OO5 mi začaly korodovat spotky předních blastníků u fábky protože se tam usazuje písek a trvalé vlhko,

do každého blatníku plechovečku mazelíny

a pohodička až dodnes, korodované páté dveře na feldách mám tímto způsobem zakorzervované desítky let ;)
prowmen
Přispěvovatel

Příspěvek od prowmen »

Očividně z tebe mluví zkušenosti a tu vazelínu tam dám, sice jsem to právě složil, ale natlačím to tam stříkačkou. Co vcelku nechápu je, že mám někde pupen i veprostřed (pátých) dveří, s čímž už neudělám asi nic.
slovacek.milos
Aktivista

prowmen píše:Očividně z tebe mluví zkušenosti a tu vazelínu tam dám, sice jsem to právě složil, ale natlačím to tam stříkačkou. Co vcelku nechápu je, že mám někde pupen i veprostřed (pátých) dveří, s čímž už neudělám asi nic.
já bych tu lištu raději sdělal a napaplaj je to taková prasárnička ale funkční ;)
Power156
Aktivista

Příspěvek od Power156 »

slovacek.milos píše:
prowmen píše:Očividně z tebe mluví zkušenosti a tu vazelínu tam dám, sice jsem to právě složil, ale natlačím to tam stříkačkou. Co vcelku nechápu je, že mám někde pupen i veprostřed (pátých) dveří, s čímž už neudělám asi nic.
já bych tu lištu raději sdělal a napaplaj je to taková prasárnička ale funkční ;)
prasárnička neprasárnička já to mam taky takhle udělaný, i přední blatníky a výčko nádrže a octavě a pohodíčka, mužu jako drak, preci jen ta vazelina odpuzuje vodu :-D , plně souhlasím s mazáním
slovacek.milos
Aktivista

Power156 píše:
slovacek.milos píše:
prasárnička neprasárnička já to mam taky takhle udělaný, i přední blatníky a výčko nádrže a octavě a pohodíčka, mužu jako drak, preci jen ta vazelina odpuzuje vodu :-D , plně souhlasím s mazáním
já to taky chtěl napsat i o tom víčku, tam je dobré zevnitř stříkat i konkorn,
zatím to moje žádný kokta nemá ale po prakovištích to vidím
pak jsem ši ještě všiml že se mazelína musí mazat jak se ti spojuje nadkolí s blatníkem, zevnitř, už to taky začíná rezavět

já sdělával nadkolí jsem měnil kukuřice tak jsem to mázl po 11 letech to tam začíná ;)
mamartin1
Přispěvovatel

Příspěvek od mamartin1 »

v těch pátých dveřích je i plno bodových svarů, co svár to po deseti letech koroze, holt ve škodovce jsou trošku technicky slabší.
Power156
Aktivista

Příspěvek od Power156 »

mamartin1 píše:v těch pátých dveřích je i plno bodových svarů, co svár to po deseti letech koroze, holt ve škodovce jsou trošku technicky slabší.
no nevim no mě přijde škodovka supr, co pak maj řikat korejci -.....
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“