Kontrolka ESP OI

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Sprite
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Kontrolka ESP OI

Příspěvek od Sprite »

Včera se mi při sešlápnutí brzdového pedálu rožla tato kontrolka. Po vypnutí a znovu zapnutí zapalování nesvítí zase až do sešlápnutí brzdy.

Obrázek

Zároveň s tím se mi pří startování stalo, že mi problikla kontrolka EPC. Doteď nikdy nesvítila, ani když mi kdysi v servisu dělali nějaký test palubky a postupně se rožínaly kontrolky, tak tato se nikdy nerožnula. Myslel jsem že ji mají jen benzínové Octavie. Já mám 2001 TDi.

Ale zpět k té kontrolce na obrázku. Je to ta sama kontrolka, která se rozsvítí, když vypnu ESP. Ale já zjistil, že když se rožne po zmáčknutí toho pedálu, tak mi nesvítí brzdová světla. Když zapnu zapalování a stojím na místě, tak při lehkém zmáčknutí brzdy se nerozsvítí ani brzdová světla, ani ta kontrolka. Při silnějším zmáčknutí pedálu se rozsvítí kontrolka. V servise mi řekli, že je to špatný nějaký spínač pod pedálem. Ale tady na fóru jsem kdysi četl, že tento spínač se projevuje blikáním žhavení.

Může mi někdo prosím říct, jestli je tedy možné, že se mi ta kontrolka rožíná opravdu kvůli spínači brzdových světel a taky mi vysvětlit, proč mi při startu problikla kontrolka EPC :oops:

Děkuji vám moc
aughostino
Přispěvovatel

Příspěvek od aughostino »

Ked ti nesvietia brzdove svetla tak to bude tym spinacom, na starsich dieslovych octaviach, ktore nemaju esp ale iba abs tak blika zhavenie.

Prebliknutie kontrolky EPC pri starte moze znamenat pokles napatia pri startovani pod 9V. zase u starsich octavii preblikava kontrolka ABS
Škoda Octavia Combi ASV 81kW 2002 Elegance čierna metalíza - V ZABEHU

ex: Škoda octavia I 1.9TDi SLX 81kw r.v. '98 AHF
Sprite
Přispěvovatel

Příspěvek od Sprite »

Já právě mám ještě asi nějaký starší typ.. Auto je po FL, ale komfortní jednotku mám prý nějakou mezi, protože nemám např. ještě kontrolku nedovření dveří atd.

Proto mě zarazilo, že mi každý tvrdil, že kdyby mi někdy začalo blikat žhavení, je to spínač brzdových světel. Jinak ESP v autě mám.

A co se týká probliknutí té kontrolky EPC, tak ta si myslím, že by u TDi snad vůbec svítit neměla. v manuáluje psané, že se to týká benzínových motorů. a v tom servise na testu palubky jimtaky nikdy nesvítila. Tak nevím..Když jsem měl kdysi slabší baterku, tak mi při startování problikla baterka a ABS. Ale EPC nikdy..

Takže je to určitě ten spínač pod pedálem ta kontrolka? Není to něco s brzdami?
live69
Aktivista

Příspěvek od live69 »

Si na diag ten snimac pedalu otestuj
OI TDI PD 4x4 COMBI, 312/260, TT, VB,PP 1043,FMIC,HDS,FMH ,HP-sporting,17 SPIDER,D5WSC-TP5, 193/421 PRODÁNO :-)
T5 TRANSPORTER 1,9PD,
CBR 1000RR
ZAJÍMÁM SE O BUDOUCNOST, PROTOŽE V NÍ HODLÁM STRÁVIT ZBYTEK ŽIVOTA.
Sprite
Přispěvovatel

Příspěvek od Sprite »

nemám diagnostiku. Ale snad to v servise otestují, nez ho vymeni. Aby to nebylo zbytecné. Proto se na to ptám..
leguan
Aktivista

Příspěvek od leguan »

v servisu otestují i vymění :-D
Tiguan 2 2.0 tdi
Sprite
Přispěvovatel

Příspěvek od Sprite »

Tak jen pro info. Dojel jsem do servisu a kontrolka nesvitila. Tak to napichli a chyba zadna. Tak odjizdim a rozla se, napichli to a pry to psalo snimac brzdoveho tlaku nebo neco takoveho.. A ten je pry nekde v motoru nebo kde a vymena neni na chvilku, kterou na me meli v domnení, že to bude ten snimac pod pedalem. Tak chybu smazali s tim, ze mam jezdit a prijet az bude cas to vymenit. Nakonec jsem nechal kdyz uz jsem tam byl vymenit to cidlo pod pedalem a od te doby (tuk tuk) v poradku a bez kontrolky.. Tak pry to asi RJspatne vyhodnotila. Tak nevim.. Ale jsem rad, ze uz to nedela a nestalo to moc..
romanespana
Aktivista
Odpovědi: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romanespana »

ja to vidim tak, ze ten servis chtel zhasnout kontrolku na pokladne. (LOL) (LOL) (LOL) (LOL)
launchx431, brain-bee st9000, V-500, 304cz+11.10, VIS 5.0 CZ, VIS 5.0 ES, FES3.6, CDP - 2011.1+2014.2, OP-COM, MPPS v12, MProg3, K-TAG, stroboskop, HANTEK DSO1060, BAKU702B, MLINK-DSP3005, toughbook CF-18, hafo kompiku a cajky od FACOM+WURTH+BERGEN.
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

snímač brzd tlaku je na brzd válci a vyměněný je na počkání ale stojí dost peněz.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Sprite
Přispěvovatel

Příspěvek od Sprite »

Tak po 2 dnech co auto bez problému jezdilo se mi dnes po startu rožla kontrolka ESP opět a k ní ještě ABS. Takže opět servis, diagnostika a sporadická chyba snímač brzdového tlaku a levé přední čidlo ABS. Tak prý vymění to čidlo ABS. Ten snímač tlaku to prý nebude, že za obě ty kontrolky může ABS. Tak nevím. Buď se vyhýbají té vyměně snímače tlaku, nebo je to souhra náhod a opravdu odešlo čidlo ABS a po výměně to bude OK. Uvidím..
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“